Príznaky dezorientácie u seniorov
Jeden z členov našej rodiny vo veku 70 rokov sa dnes ráno zobudil trocha dezorientovaný - nevedel,aký je deň, kto urobil stromček, či vzal lieky a podobne....môže to byť príznak nejakej vážnejšej choroby? Doteraz sa mu to nestalo,fungoval normálne,bez takýchto problémov.
Môže a nemusí. Aj ja sa niekedy zobudím a neviem, aký je deň, či idem do roboty, či nie. Ako prvé treba hlavne doplniť tekutiny. Ale sledujte ho a ak sa Vám čokoľvek nezdá, choďte radšej ku lekárovi.
Treba sledovať, mal dostatočný prijem tekutín? Možno len klesol cukor? Má nejaké iné dg? Užíva nejaké lieky? Ak sa to bude opakovať tak smer neurológ
@stellarstar užíva lieky na zníženie krvného tlaku
Môže a nemusí. Aj ja sa niekedy zobudím a neviem, aký je deň, či idem do roboty, či nie. Ako prvé treba hlavne doplniť tekutiny. Ale sledujte ho a ak sa Vám čokoľvek nezdá, choďte radšej ku lekárovi.
@ibrunova ďakujem
@anonym_autor pozri príbalový leták či v nežiaducich účinkoch nepíšu niečo o strate & výpadku pamäti
@anonym_autor nemá teplotu? Vyššiu?
Máva nejaké väčšie stresy? Toto môže robiť aj choroba, aj stres (áno kamarát sa raz zobudil veľa manželky a nevedel kto to je). Zatiaľ neplašte, uvidíte čo povie doktor.
Mali by ste ísť na urgent, môže to byť mozgová príhoda.
@anonym_autor moze to by cmp treba ho zobrať na urgent.Stav sa zvykne zlepšiť a môže to byť len chvíľkové, ale aj tak ho dajte skontrolovať.Aj môj otec to mal tak, že chvíľu dobre potom zle a nikam nechcel ísť.
@anonym_autor my sme takto riešili nedávno. Vek 69 rokov. Jeden deň všetko ok, na druhý deň dezorientácia. Najskôr sa uvažovalo o CMP, potom TIA syndróm. Ani jedno. Hneď stredne ťažká demencia. Zo dňa na deň. 2 mesačná hospitizácia, teraz DSS.
Určite by som volala RZP, alebo urgent. Držím palce!

Treba sledovať, mal dostatočný prijem tekutín? Možno len klesol cukor? Má nejaké iné dg? Užíva nejaké lieky? Ak sa to bude opakovať tak smer neurológ