icon

Príznaky dezorientácie u seniorov

Včera o 09:55

Jeden z členov našej rodiny vo veku 70 rokov sa dnes ráno zobudil trocha dezorientovaný - nevedel,aký je deň, kto urobil stromček, či vzal lieky a podobne....môže to byť príznak nejakej vážnejšej choroby? Doteraz sa mu to nestalo,fungoval normálne,bez takýchto problémov.

stellarstar
Včera o 10:06

Treba sledovať, mal dostatočný prijem tekutín? Možno len klesol cukor? Má nejaké iné dg? Užíva nejaké lieky? Ak sa to bude opakovať tak smer neurológ

ibrunova
Včera o 10:06

Môže a nemusí. Aj ja sa niekedy zobudím a neviem, aký je deň, či idem do roboty, či nie. Ako prvé treba hlavne doplniť tekutiny. Ale sledujte ho a ak sa Vám čokoľvek nezdá, choďte radšej ku lekárovi.

autor
Včera o 10:14
@stellarstar

Treba sledovať, mal dostatočný prijem tekutín? Možno len klesol cukor? Má nejaké iné dg? Užíva nejaké lieky? Ak sa to bude opakovať tak smer neurológ

@stellarstar užíva lieky na zníženie krvného tlaku

autor
Včera o 10:14
@ibrunova

Môže a nemusí. Aj ja sa niekedy zobudím a neviem, aký je deň, či idem do roboty, či nie. Ako prvé treba hlavne doplniť tekutiny. Ale sledujte ho a ak sa Vám čokoľvek nezdá, choďte radšej ku lekárovi.

@ibrunova ďakujem

stellarstar
Včera o 10:16
@anonym_autor

@anonym_autor pozri príbalový leták či v nežiaducich účinkoch nepíšu niečo o strate & výpadku pamäti

ibrunova
Včera o 10:28
@anonym_autor

@ibrunova ďakujem

@anonym_autor môj ocko mal niečo také a nakoniec to bola slabá mozgová príhoda, takže radšej k lekárovi, keď aj zbytočne. Tiež bral lieky na tlak.

billy_jean
Včera o 10:34
@anonym_autor

@anonym_autor nemá teplotu? Vyššiu?

sisamisaaa
Včera o 10:35

Máva nejaké väčšie stresy? Toto môže robiť aj choroba, aj stres (áno kamarát sa raz zobudil veľa manželky a nevedel kto to je). Zatiaľ neplašte, uvidíte čo povie doktor.

marci9
Včera o 11:51

Mali by ste ísť na urgent, môže to byť mozgová príhoda.

anonym_ebac67
Včera o 12:00

@anonym_autor moze to by cmp treba ho zobrať na urgent.Stav sa zvykne zlepšiť a môže to byť len chvíľkové, ale aj tak ho dajte skontrolovať.Aj môj otec to mal tak, že chvíľu dobre potom zle a nikam nechcel ísť.

anonym_df75f6
Včera o 12:49

@anonym_autor my sme takto riešili nedávno. Vek 69 rokov. Jeden deň všetko ok, na druhý deň dezorientácia. Najskôr sa uvažovalo o CMP, potom TIA syndróm. Ani jedno. Hneď stredne ťažká demencia. Zo dňa na deň. 2 mesačná hospitizácia, teraz DSS.
Určite by som volala RZP, alebo urgent. Držím palce!