icon

Starostlivosť o mamu

riay
Dnes o 00:02

Dobrý deň, chcela by som sa informovať na dve záležitosti ohľadom zdravotného stavu mamy.
Počas decembra sa jej zhoršil stav a striedajú sa jej zápchy s hnačkami. Nevie si nič naplánovať, nie je možné pre ňu dostaviť sa na určitý termín k lekárovi, objednať vyšetrenie. Môžete mi, prosím poradiť, ak je to v Bratislave, či je možné v týchto prípadoch volať výjazdovú lekársku službu domov?

Ako to prosím Vás riešite, ak si chcete vybaviť opatrovateľský príspevok na opatrovanie rodiča, ktorý sa pre zdravotný stav a slabosť nemôže dostaviť k lekárovi na vyšetrenie? Úrad práce požaduje lekárske správy od odborných lekárov. Neviem, ako ich máme získať, keď sa mama nedokáže už dostaviť na určitý termín a čas k lekárovi. Jej všeobecná lekárka domov k pacientovi nechodí. Fungujeme dlhšie už tak, že v prípade potreby som jej písala mail. Mama u nej už dlho nebola osobne. Nie je to pre ňu už možné, dostaviť sa k nej.

Ďakujem za Vaše rady.

isis234
Dnes o 05:28

@riay zavolajte jej lekárke, nech predpíše na hnačky a zápchu. Na jej kartičku môžete v lekárni vybrať recept.
Môžete ísť lekárke, aby dala skúmavku na odber stolice. Vy tú vzorku odnesiete lekárke. Aby presne určila, z čoho má tie hnačky a zápchu. Tiež moč.
Držím palčeky, aby sa to vyriešilo

svetlonos
Dnes o 05:32

@riay
ved ju k dr odvez ty alebo chdte taxikom. Daj jej plienku a pikial pomoze tak horku cokoladu, cierne uhlie od hnačky. Pripadne zmente doktorkz. No tvoja mama musi na vysetrenie. Pokial je taka slaba, volajte zachranku.

0silvia0
Dnes o 06:06

@riay tvoja mama ma nejaku uz urcenu diagnozu ohladom tych traviacich tazkosti? Ci jej zacali tieto problemy teraz v decembri?

anonym_72cb36
Dnes o 06:14

Plienka a ide sa ku lekarovi: Plienku kupis v zdravotnickych potrebach. U lekara je takisto zachod, kedy prislo na to. Musi vydrzat len tu cestu - autom alebo taxikom. Istota je plienka. OP na toto nedavaju.