Ako zmenšiť kuchynskú linku Metod Ikea?
Dobrý deň, uvažujeme nad kuchynskou linkou Metod ale kvôli oknu v kuchyni by sa nám tam nezmestila. Nožičky majú 8cm a ja by som potrebovala 5cm aby sa to zmestilo a sokel by som si už dala urobiť na mieru. Len prosím vás má s tým niekto skúsenosť? Neviem nájsť vôbec žiadne fotky ako by to vyzeralo s tak malými nožičkami. Alebo mám radšej hľadať inú kuchyňu?
Ďakujem
tá výška nožičiek je 8 cm preto, aby sa ti tam zmestila špička nohy do priestoru od líca dvierok po sokel, keď stojíš pri linke. Ak dáš nižšie nožičky, budeš stáť ďalej od linky a chrbát to pocíti.
Kupis nizke rektifikacne nozicky a pouzijes tie. Ziaden problem
A ty máš menšiu výšku?
Kuchyňa je aj o vzhľade, ale hlavne o varení. Ja mám 166 cm a novú kuchyňu teraz, oproti štandardnej je jedna časť ešte zdvihnuta práve kvôli pohodliu a chrbtici.
Skus si to prirovnať, trebárs daj vysoké podpätky a skus rozdiel, keď krajas a chystáš, ako pohodlne ti to bude.
A ty máš menšiu výšku?
Kuchyňa je aj o vzhľade, ale hlavne o varení. Ja mám 166 cm a novú kuchyňu teraz, oproti štandardnej je jedna časť ešte zdvihnuta práve kvôli pohodliu a chrbtici.
Skus si to prirovnať, trebárs daj vysoké podpätky a skus rozdiel, keď krajas a chystáš, ako pohodlne ti to bude.
@trnavacka tak som menšia. Ale reálne by ta kuchyňa aj s 5cm nožičkami bola vyššia oproti tej čo mame teraz.
tá výška nožičiek je 8 cm preto, aby sa ti tam zmestila špička nohy do priestoru od líca dvierok po sokel, keď stojíš pri linke. Ak dáš nižšie nožičky, budeš stáť ďalej od linky a chrbát to pocíti.
@done ty mas aku vysku prstov na nohe? Lebo ja aj s ortopedickou papucou tak do 5 cm
@natalka13 ale ona ju potrebuje zarovnat s parapetom, to nie je o vizuale
@viestta potrebuje nozicky skratit o 3cm.
A oyta sa ako to bude vyzerat, ked bude nizsia linka.
Ja mam linku uz druhu vysoku iba 82cm, vysku 165 a mne to max vyhovuje, ze mam ruky pri praci volne spustene nie v ramenach dvihnute.
@done ty mas aku vysku prstov na nohe? Lebo ja aj s ortopedickou papucou tak do 5 cm
mužovi si prístup k linke zakázala, alebo žiadneho nemáš? Ten ustúpený sokel nevymysleli kvoli tebe. Okrem toho montážou iných komponentov príde o záruku. ikea.com/sk/sk/customer-service/returns-claims/guarantee/zarucne-podmienky-pre-kuchyne-a-spotrebice-pub6cbd8440/
mužovi si prístup k linke zakázala, alebo žiadneho nemáš? Ten ustúpený sokel nevymysleli kvoli tebe. Okrem toho montážou iných komponentov príde o záruku. ikea.com/sk/sk/customer-service/returns-claims/guarantee/zarucne-podmienky-pre-kuchyne-a-spotrebice-pub6cbd8440/
@done kde si dosiel na to, ze nebude mat ustupeny sokel?
@viestta potrebuje nozicky skratit o 3cm.
A oyta sa ako to bude vyzerat, ked bude nizsia linka.
Ja mam linku uz druhu vysoku iba 82cm, vysku 165 a mne to max vyhovuje, ze mam ruky pri praci volne spustene nie v ramenach dvihnute.
@natalka13 ja mám teraz kuchyňu vo výške 86, ikea kuchyňa má vyšku 91,8 s ich nožičkami. A ja by som to kvôli oknu potrebovala znížiť na 89. Pôvodná kuchyňa nie je pod oknom.
@bubla01 to si uz musis zvazit sama, ak das nizsie nozicky a postavite sa tesne k linke budete okopavat spodnu hranu dvierok a oskierat si topanky, ak nosis na opetku, alebo prides k linke v lodickach, alebo muz, deti, tyka sa to vsetkych clenov domacnosti a montazou inych noziciek prides o zaruku. Tu ti mozno len poradit, ostatne je na tebe.
@bubla01 to si uz musis zvazit sama, ak das nizsie nozicky a postavite sa tesne k linke budete okopavat spodnu hranu dvierok a oskierat si topanky, ak nosis na opetku, alebo prides k linke v lodickach, alebo muz, deti, tyka sa to vsetkych clenov domacnosti a montazou inych noziciek prides o zaruku. Tu ti mozno len poradit, ostatne je na tebe.
@done kupuje skrinky zvlast nozicky zvlast v com strati zaruku na skrinku?
@done kupuje skrinky zvlast nozicky zvlast v com strati zaruku na skrinku?
Záruka Ikea sa nevzťahuje na výrobky, ktoré boli nesprávnym spôsobom zmontované alebo pozmenené. Skrinky Metod majú pripravené otvory na nožičky k nim patriace. Ak kúpi nožičky inde, nebudú pasovať do pripravených otvorov a záruka na spodné skrinky jej zanikne.

3cm ani vizualne nezbadas