icon

Koľko stojí montáž oceľovej podpery pri búraní stien?

miska_hryzka
30. sep 2025

Dobrý deň, kúpili sme starší dom, chceme zmeniť dispozíciu, takže treba búrať steny. Viete mi povedať, koľko by cca stálo, keď statik navrhne použiť oceľovú podperu a jej následná montáž firmou? Pripájam starú dispozíciu a nové návrhy dispozície. Ďakujem za rady.

lenkasarka
30. sep 2025

@miska_hryzka za výrez a jeden oceľový preklad som dala 800 eur pred cca 10 r.

zalka
30. sep 2025

@miska_hryzka strechu máte novú?
Ak starú, tak by som zhodila, zbúrala steny, nechala len obvodové múry ... dala priečky ako chcem a postavila novú strechu.

miska_hryzka
autor
30. sep 2025
@zalka

@miska_hryzka strechu máte novú?
Ak starú, tak by som zhodila, zbúrala steny, nechala len obvodové múry ... dala priečky ako chcem a postavila novú strechu.

@zalka dobrý deň, strecha bola menená resp.škridle bolo menené a trámy nechali.

zalka
30. sep 2025
@miska_hryzka

@zalka dobrý deň, strecha bola menená resp.škridle bolo menené a trámy nechali.

@miska_hryzka kamaráti, robili i podkrovie, trošku podmurovali strechu dvihli .. vy nad takým nepremýšlate?

Ale aj dobrá strecha sa dá rozobrať, a nanovo poskladať i škridle .. aj ked je to pracnejšie.

Ale ak starý dom a palubky, tak to značí, že zo spodu pod nimi je škvara, nezávidím rekonštrukciu, prešli sme si tým od podlahy ako sa povie ... 🙂

kitycat
30. sep 2025

@miska_hryzka ta rukou kreslena dispozicia je blbost. Ten navrh or architekta je pekny a povodny podorys je tiez pekny. Naco spolocna kuchyna? Ved to je hluk z varenia, pachy z varenia, musi byt tip top aby to pekne vyzeralo :D

zalka
30. sep 2025
@kitycat

@miska_hryzka ta rukou kreslena dispozicia je blbost. Ten navrh or architekta je pekny a povodny podorys je tiez pekny. Naco spolocna kuchyna? Ved to je hluk z varenia, pachy z varenia, musi byt tip top aby to pekne vyzeralo :D

@kitycat aj projektant navrhuje spojenú kuchynu s obývačkou. Dnes len na požiadanie spravia projekt s oddelenou kuchyňou. Kamoška si tak dala stavať dom, tak úplne boli stavitelia v šoku, že to chce mať samostatne.

anonym_2f4a5f
30. sep 2025
@zalka

@kitycat aj projektant navrhuje spojenú kuchynu s obývačkou. Dnes len na požiadanie spravia projekt s oddelenou kuchyňou. Kamoška si tak dala stavať dom, tak úplne boli stavitelia v šoku, že to chce mať samostatne.

@zalka v šoku môžu byť, tiež by som to nikdy nechcela. Pustím robot, šlahač a zbytok rodiny nepočuje TV. Prepojená dverami áno, ale nikdy jedna miestnosť. Prídem z práce, u nás návšteva, ja sa chcem najesť, pred tou návštevou by mi bolo nepríjemné sa napchávať, takto sa v kuchyni v pohode najem, návšteva je za dverami v obývačke, ktoré keď chcem, otvorím, keď nechcem ostávajú zatvorené, ale v jednej miestnosti kuchyňu a obývačku nikdy.