Koľko stojí zámková dlažba?
Ahojte, dávali ste si robiť niekto zámkovú dlažbu? Akú ste mali cenu za m2?
Od cesty k domu máme odhadom 100m, zaujímalo by ma, koľko by to orientančne stálo. Som z juhu slovenska.
100m2 sme dávali cez 700€ za materiál aj obrubníkmi a dovozom. Mali sme zľavu. Inak stal m2 okolo 10 - 11 EUR/m2
Nezabudat na strk,makadam,a este jemnejsi strk.
@riick väčšinou býva cena práce rovnaká ako cena za materiál.
@riick na modrej streche by ti vedeli lepsie chlapi poradit ale my tiez ked sme to potom tak pocitali, tak cena prace bola cca rovnaka ako za material
Cesta autom, takže šírka cca 4m. A komplet cena (materiál + robota)
Cesta autom, takže šírka cca 4m. A komplet cena (materiál + robota)
@riick tak keď všetko aj s robotou tak nás tých 100 m2 vyšlo okolo 5000€. Musíš rátať aj vybetonovanie, keďže to chceš pre auto. My sme vyrovnávali zem, odvoz hliny, betónovanie, materiál, poskladanie dlažby, obrudníkov, následný štrk medzi kocky
@riick tak keď všetko aj s robotou tak nás tých 100 m2 vyšlo okolo 5000€. Musíš rátať aj vybetonovanie, keďže to chceš pre auto. My sme vyrovnávali zem, odvoz hliny, betónovanie, materiál, poskladanie dlažby, obrudníkov, následný štrk medzi kocky
@anonym_e9ee76 beton, nie je nutny pod zamkovu dlazbu...
@riick celkom smutné keď si toto nevie niekto urobiť a spočítať sám
@anonym_e9ee76 pod zamkovu dlažbu sa nedáva betón, autorka však si to daj nacenit stavebnej firme, treba rátať 12 eur/M2 položenie a plus materiál
@anonym_e9ee76 beton, nie je nutny pod zamkovu dlazbu...
@zuzubb007
@tundra tak za nás je to nutnosť, keďže nepotrebujem aby mi zapadala časom do zeme, nakoľko máme na nej autá veľké a akrylátovú vírivku. Aj pod altankom sme betónovali aj pod domčekom, keď sme aj pod nim dávali zámkovú. Vidieť to dosť často ako padá dole zámková v okolitých domoch, keď im stojí auto na tom, keď ju majú len položenú na štrku
@zuzubb007
@tundra tak za nás je to nutnosť, keďže nepotrebujem aby mi zapadala časom do zeme, nakoľko máme na nej autá veľké a akrylátovú vírivku. Aj pod altankom sme betónovali aj pod domčekom, keď sme aj pod nim dávali zámkovú. Vidieť to dosť často ako padá dole zámková v okolitých domoch, keď im stojí auto na tom, keď ju majú len položenú na štrku
@anonym_e9ee76 neni nutny beton, postaci ak sa dostatocne zhutni makadamova vrstva pod dlazbou. Dodrzat minimalne 2 frakcie pod dlazbou, aspon 20cm vrstva 32-ky a par cm 4-8-ky makadamu. Ak to ma byt iba pochodzne, tak staci 4cm hrubka dlazby, ak vozovka tak aspon 6cm hrubka. Po dodrzani uvedeneho, dlazba nema preco sadat.
@zuzubb007
@anonym_e9ee76 v pripade zleho podkladu,kde by bolo treba vela bagrovat a navazat,tak to môze byt lacnejsie,inac asi velmi nie.Samozrejme,kazdy sa musi vediet rozhodnut,co je pre neho lepsie a vyhodnejsie.
@riick ak nie je muž úplne ľavý zvládne to sám.Najdrahsie sú obrubníky okolo a štrk, piesok pod to
Reálna cena za prácu je 50€ a viac za meter štvorcový.
To zahŕňa stroje a kompletnú prácu.
Ak to niekto dokáže spraviť lacnejšie,tak zrejme tá kvalita práce bude po pár rokoch aj vidieť.
Minimálny odkop do 3,5t.musi byť 50cm.
A potom cena materiálu:
Skládka odpadu,kamenivo .dlažba, obrubníky+betón kremnik piesok, možno žľaby cca 50€meter.
Robím to už 20rokov a nikdy žiadna reklamacia
Presne tak. Realna praca, ciste praca na zakazku je cca 50 eur meter. Neviem odkial ste vytiahli tych 12 e meter niekto. To nie je mozne prakticky. Ked ratate komplet pripravu a vsetko. Zalezi ci tam mate aj dalsie prvky a ake, ale ak date kvalitne materialy tak radsej pocitaj aspon 9k za 100m.
Ak na osobné auto, tak hrúbka 6cm, ceny sa pohybujú 12-15€/m2 pri "obyčajných" sivých dlažbách, farebné do 20€. Obyčajný obrubník stojí do 2€ kus, cestné aspoň 2x viac. Treba rátať aj s vysypaním šttrkom, povedzme 1t za 22€. Robotu neviem
Tak, dlazba moze stat od-do, my mame napr.taku drahsiu. Skor sa pytaj na cenu za robotu a podlkadovy material, k tomu prirataj cenu tebou vybranej dlazbu a samozrejme v tvojej lokalite
@anonym_4737e4 preco by to malo byť smutne?
@aurora33 lebo to zvládne každý kto chce
@anonym_4737e4 a keď sa pri tom niekto nechce mordovat a zaplatí si na to ľudí tak to je smutne?
@aurora33 presne, to nie je ako dať si dlažbu pod altánok 3*4m, pod 100m cestu budú potrebovať 200-300t štrku, to sa fakt nedá zvládnuť svojpomocne.... teda pokiaľ človek nie je majiteľom kameňolomu 🙂
@explorer666 zase niekto striela od pása hluposti...Na 100m2 dlazby potrebujes na podklad 50 cm,100t materialu,co je cca.4-5 nakladnych aut...Zadas objednavku a podla dohody dovezu,kedy treba.
@explorer666 zase niekto striela od pása hluposti...Na 100m2 dlazby potrebujes na podklad 50 cm,100t materialu,co je cca.4-5 nakladnych aut...Zadas objednavku a podla dohody dovezu,kedy treba.
@tundra píše, že dom majú od cesty vzdialený 100m, nie že má 100m2 dlažby....
Plus pozaduje 4m sirku vozovky...
Plus pozaduje 4m sirku vozovky...
@tato_ no to sa vyklápačky fakt zapotia :D Možno by stálo za zváženie, natiahnuť tam asfalt, lebo fakt neviem ako to budú odhrňať v zime a až pred domom zámkovú
Ta cesta zo zamkovej bude draha ako nove auto. Na to by som sa vybodol. Ako bezny smrtelnik keby som mal riesit 100m prijazd, tak by som spravil obrubniky a ako vozovku urobil nasyp hrubeho makadamu a ten by som dobre uzaboval. Ono by sa to jazdenim casom spevnilo a nic by to nepytalo. Peknu zamkovu by som riesil priamo pred domom ako parkovacie miesto. Takto by sa to dalo za rozumne peniaze vybavit a plnohodnotne by to plnilo ucel prijazdovej cesty bez buriny, mlak a blata

Neuviedol si, ci sa ma jednat o chodnik, alebo cestu pre auto.