icon

Ktoré lepidlo je najlepšie na opravu keramickej dlažby?

sisamisaaa
3. dec 2025

Ahojte, odletel mi kúsok z keramickej podlahy, zvrchu ako keby kus glazúry alebo ako sa to volá. Taký 5cm kus. Nepýtajte sa čo som robila :D Otázka je, ako to mám zalepiť aby to držalo? Hodiť to normálne na mamuta alebo je niečo lepšie? V Obi mi nevedeli poradiť. Je to dlažba vonku, čiže na ňu prší, sneží, svieti slnko, všetko. Ďakujem.

madeincssr
3. dec 2025

@sisamisaaa do vonkajsieho prostredia urcite pruzne lepidlo. Tenucka vrstva transparentneho Mammut alebo T-Rex (v hobby marketoch dostat aj male balenie T-Rexu, ako zobna pasta). Po prilepeni niecim zatazit a na druhy den vytlacene zvysky lepidla zoskrabat niecim plastovym (starou bankovou kartou). Alebo si predtym okraje dlazby aj lepeneho kusa precizne oblepit maskovacou papierovou paskou, aby bolo menej zoskrabkavania.

sisamisaaa
autor
3. dec 2025
@madeincssr

@sisamisaaa do vonkajsieho prostredia urcite pruzne lepidlo. Tenucka vrstva transparentneho Mammut alebo T-Rex (v hobby marketoch dostat aj male balenie T-Rexu, ako zobna pasta). Po prilepeni niecim zatazit a na druhy den vytlacene zvysky lepidla zoskrabat niecim plastovym (starou bankovou kartou). Alebo si predtym okraje dlazby aj lepeneho kusa precizne oblepit maskovacou papierovou paskou, aby bolo menej zoskrabkavania.

@madeincssr Ďakujem

chrobak7
3. dec 2025

@sisamisaaa Musel by som vidieť, ako sa to ulomilo. Ak sa zlomila celá dlažba, tak to môžeš prilepiť späť stavebným lepidlov flex. Ale ten zlom bude aj tak vidno.

Ak sa ulomil kúsok dlažby, tak mamut to nezlepí - do pár dní to odpadne. Môžeš to skúsiť prilepiť sekundovým lepidlom, ale najlepšie je vymeniť celú dlažbu.

Keby si priložila obrázok, ako je to zlomené ... ľahšie by sa radilo.

sisamisaaa
autor
3. dec 2025
@chrobak7

@sisamisaaa Musel by som vidieť, ako sa to ulomilo. Ak sa zlomila celá dlažba, tak to môžeš prilepiť späť stavebným lepidlov flex. Ale ten zlom bude aj tak vidno.

Ak sa ulomil kúsok dlažby, tak mamut to nezlepí - do pár dní to odpadne. Môžeš to skúsiť prilepiť sekundovým lepidlom, ale najlepšie je vymeniť celú dlažbu.

Keby si priložila obrázok, ako je to zlomené ... ľahšie by sa radilo.

@chrobak7 Nefotila som si to ale je to len odlúpený asi 5cm dlhý a 3 cm široký kúsok z hrany dlažby, tenký asi 1-2mm. Vidno to a je to teraz ostré. Nuž, skúsim na mamuta, a keď to časom odpadne, tak to odpadne a budem riešiť výmenu dlaždice. Ďakujem!