Obnov dom žiadosť
Ahojte. Je to pre mňa úplne nová téma a oblasť, budem vďačná za vaše skúsenosti a rady.
V starom dome (v pôvodnom stave posledných 50+ rokov) žije dôchodkyňa s dcérou s priemerným platom, obe tam majú trvalý pobyt. Videla som, že do 31.03 je čas na to posielať žiadosti.
Rozumiem tomu správne, že oni by museli zaplatiť celú rekonštrukciu a potom spätne približne do 2 rokov by im tú sumu preplatili?
Ako sa budú vedieť rozhodnúť čo riešiť? Či strechu alebo zatepliť alebo vymeniť okná? V tom dome je potrebné prerobiť viac menej všetko keďže desaťročia sa tam nič neprerobilo.
Ďakujem za všetky rozumné názory a články.
kde si videla, že do 31.3.2026? na stránke ešte nie sú ani podmienky
@anonym_2a418f tu
@anonym_autor vies kto riesi Obnov dom? Ministerstvo zivotneho prostredia. Vies aku stranku ai uviedla? Precitaj si, to nema s dotaciou nic spolocne...ziadne vyzvy nie su
@anonym_autor vies kto riesi Obnov dom? Ministerstvo zivotneho prostredia. Vies aku stranku ai uviedla? Precitaj si, to nema s dotaciou nic spolocne...ziadne vyzvy nie su
@anonym_fe0ab7 nie, to som nevedela kto to rieši, keďže som písala že v tomto nemám skúsenosti.. ďakujem že si ma usmernila
@anonym_autor pomoc jak šlak 😆👎👎👎
@anonym_autor pomoc jak šlak 😆👎👎👎
@ivicatolic ty si strasne nepotrebny troll, v kazdej teme uplne zbytocna
@ivicatolic ty si strasne nepotrebny troll, v kazdej teme uplne zbytocna
@anonym_fe0ab7 a ty si priniesla svetu aké zjavenie? ....ja sa tu bavím, nemám potrebu písať to, čo si viem naštudovať z internetu.....lol

v prvom rade treba pozriet ake su podmienky na tuto novu vyzvu, spadaju pod nu?
ak ano, mozu sa uchadzat. ak nie musia pockat na vyzvu pod ktoru budu spadat. Ziadost im musia schvalit.
mas presne napisane, co sa vyuzit moze/nemoze. detto s financiami - to nie je ze urobim rekonstrukciu za 50000€ a oni mi ju celu preplatia. ty mas napisane, do kolko € su opravnene vydavky a kolko preplacaju.
nam prisli peniaze asi za 9 mesiacov od podania ziadosti o vyplatenie.