Pomoc s rekonštrukciou malej kúpeľne a kuchyne
Ahojte dievcata, uz mam hlavu v smutku, ani nespavam. Mam stary panelakovy byt kde povodne kuchyna kupelna je velmi mala, zato predsien dost velka (zbytocne). Idem rekonstruovat a uz som konzultovala dispoziciu s 2 architektmi a ani jeden napad sa mi nepacil. Mam miestnost 3,50x6m kde potrebujem dostat kupelnu/wc kuchynu. Prosim pomozte mi dajte mi neake rozumne napady :(
@anonym_autor treba aj na náčrte zdôrazniť, ktorá stena je nosná( čiže nie je možné búrať otvor). A tak, ako bolo hore opomenuté, ktoré dvere kam vedú. Kde su umiestnené stupačky( s tým skrátka v byte pohnúť nevieš).
Rozvody vody mas kde? Hlavne treba vediet kde je kanalizacia, lebo kupelna, WC aj odpad z drezu by mali byt umiestnene tak, aby odpad a splasky odtekali samospadom. Drez aj umyvadlo, pracka a umyvacka sa daju riesit aj odpadovym cerpadlom (celkom neprakticke) ale WC je najlepsie splachovat rovno do vertikalneho zvodu kanalizacie.
Okrem toho treba plan kde su vyznacene nosne steny.
@anonym_autor
Co si poslala v tom sa ani divy pes nevyzna
@anonym_autor pošli nový doplnený návrh s popisom dverí, okien rozvodov - stúpaciek s rozmermi.
Tak mame tu zrejme 1 izbu s 1 oknom a 4 dverami a s niecim, co je oznacene "H". Teoreticky by to mohol byt priestor, ktory vznikol vyburanim (najskor) stareho jadra. Teda povodna kuchyna, kupelna, wc a vstupna chodba spolu. A to "H" je stupacka? Je to takto autorka? Ak ano, kolko cm je od vonkajsej steny (ta s oknom) ku stupacke? A kolko je cm od stupacky k dveram co su k nej najblizsie? Kam vedu tieto dvere?
Aj by som ti chcela pomôcť, prešli sme rekonštrukciou bytu so zmenou dispozície, ale z tohto nákresu neviem nič. Ale že vôbec nič.
Netusim preco mi nechce pridat dalsiu fotku ale pre upresnenie St-na obrazku su stupacky pred stupackou mam 170cm a vchodove dvere. Ostatne dvere (3 izby) su zakreslene izby. Tu na mojom obrazku su vsetky nosne steny. Ale potrebujem tu niekde supnut steny kuchyne kupelne a wc
@anonym_autor
Co si poslala v tom sa ani divy pes nevyzna
@anonym_178a0b nehovorí sa divá sviňa? 🤣🤣
Tak mame tu zrejme 1 izbu s 1 oknom a 4 dverami a s niecim, co je oznacene "H". Teoreticky by to mohol byt priestor, ktory vznikol vyburanim (najskor) stareho jadra. Teda povodna kuchyna, kupelna, wc a vstupna chodba spolu. A to "H" je stupacka? Je to takto autorka? Ak ano, kolko cm je od vonkajsej steny (ta s oknom) ku stupacke? A kolko je cm od stupacky k dveram co su k nej najblizsie? Kam vedu tieto dvere?
@zltalienka ano presne tak, je to 3 izbovy byt v tvare T-horna cast T su 3 izby a dolna cast je kuchyna/kupelna/wc/predsien (otrasne riesenie). Od okna k stupackam je to 200cm od stupaciek k vchodovym dveram 170cm. Cela dlzka tej casti co potrebujem riesit je 6m a na sirku 349cm. (Netusim preco tu neviem pridat dalsiu foto)
@anonym_178a0b nehovorí sa divá sviňa? 🤣🤣
@bielasovicka
Chcela som byt slusna 😂
@zltalienka ano presne tak, je to 3 izbovy byt v tvare T-horna cast T su 3 izby a dolna cast je kuchyna/kupelna/wc/predsien (otrasne riesenie). Od okna k stupackam je to 200cm od stupaciek k vchodovym dveram 170cm. Cela dlzka tej casti co potrebujem riesit je 6m a na sirku 349cm. (Netusim preco tu neviem pridat dalsiu foto)
@anonym_autor a co navrhli architekti?
My sme mali pri rekonstrukcii od "okna" k stupackam 270 cm, co vyslo na peknu kuchynu 260 x 350 cm. Ty mas o dost menej. Postacovala by kuchyna 190 x 350 cm? Alebo chces vacsiu?
Kupelnu a wc sme davali spolu. To by vam nevadilo?
Aka je sirka a hlbka stupacky?
@anonym_autor a co navrhli architekti?
My sme mali pri rekonstrukcii od "okna" k stupackam 270 cm, co vyslo na peknu kuchynu 260 x 350 cm. Ty mas o dost menej. Postacovala by kuchyna 190 x 350 cm? Alebo chces vacsiu?
Kupelnu a wc sme davali spolu. To by vam nevadilo?
Aka je sirka a hlbka stupacky?
@zltalienka ved prave 1 architekt navrhol kuchynu 190x350 co vylucujem-tam niako nenapcham jedalensky stol, tym ze sa spoji wc a kupelna. Druha architektka navrhla rozdelit wc od kupelne s tym ze odpad/voda by sa zasekavala do podlahy-co tiez vylucujem lebo takto zasekane ak praskne rozoberat celu podlahu (susedovy prasklo takze niee) alebo by islo stropom cez precerpavaciu stanicu ale tam zase je vysoka moznost upchatia.stupacky na sirku maju 80cm a hlbka 30cm
@zltalienka ved prave 1 architekt navrhol kuchynu 190x350 co vylucujem-tam niako nenapcham jedalensky stol, tym ze sa spoji wc a kupelna. Druha architektka navrhla rozdelit wc od kupelne s tym ze odpad/voda by sa zasekavala do podlahy-co tiez vylucujem lebo takto zasekane ak praskne rozoberat celu podlahu (susedovy prasklo takze niee) alebo by islo stropom cez precerpavaciu stanicu ale tam zase je vysoka moznost upchatia.stupacky na sirku maju 80cm a hlbka 30cm
@anonym_autor tak potom ti ostáva len možnosť, kúpeľňu predsadiť... Tj od wc spraviť smerom do chodby šikmú stenu tam umiestniť dvere...a kúpeľňu potiahnuť do chodby ale stále by bola pri stupacke. Kuchyňa sa zväčší, len ten malý kúsok bude užší kde je stupacka.
@anonym_autor vies zvacsit kuchynu tak, ze cast linky bude "vedla" stupacky. Voslo by sa tam (349 - 70 (dvere) - 80 (stupacka) - 10 (stena) = 189 cm linky. Dalsich 190 cm linky by si mala od "okna" ku stupacke. Stacila by taka linka? Potom by si mala priestor v kuchyni 190 x 290 cm na umiestnenie stola, stoliciek a pohybovanie sa okolo linky. Za mna by to bolo fajn.
Potom uz len vymysliet kupelnu. Rozmerovo ostane cca 130 cm x 180 cm (a samostatne wc), co je sice "nic moc" ale treba skusit.
@anonym_autor tak potom ti ostáva len možnosť, kúpeľňu predsadiť... Tj od wc spraviť smerom do chodby šikmú stenu tam umiestniť dvere...a kúpeľňu potiahnuť do chodby ale stále by bola pri stupacke. Kuchyňa sa zväčší, len ten malý kúsok bude užší kde je stupacka.
@zalka ano povodne aj nad tym som rozmyslala tam by som vedela kupelnu urobit aj na 200cm ale na sirku by to vyslo len na 150cm to je strasne uzka
@anonym_autor vies zvacsit kuchynu tak, ze cast linky bude "vedla" stupacky. Voslo by sa tam (349 - 70 (dvere) - 80 (stupacka) - 10 (stena) = 189 cm linky. Dalsich 190 cm linky by si mala od "okna" ku stupacke. Stacila by taka linka? Potom by si mala priestor v kuchyni 190 x 290 cm na umiestnenie stola, stoliciek a pohybovanie sa okolo linky. Za mna by to bolo fajn.
Potom uz len vymysliet kupelnu. Rozmerovo ostane cca 130 cm x 180 cm (a samostatne wc), co je sice "nic moc" ale treba skusit.
@zltalienka snazim sa to v hlave predstavit ale netusim ako to myslis :(
@anonym_autor takto som to ja myslela
@zalka jeeej si zlata ano ano toto som si vedela predstavit takto, kuchyna by bola super takto ale kupelna strasne uzka :( viem ze zvacsit uz priestor vsak niako nemozem :/
@zltalienka snazim sa to v hlave predstavit ale netusim ako to myslis :(
@anonym_autor
a navrh od "zalka" si pochopila? Lebo ona navrhuje to iste co ja: "Kuchyňa sa zväčší, len ten malý kúsok bude užší kde je stupacka" to su jej slova.
Akurat co pise navyse je rozsirenie kupelne smerom do chodby.
Si zozen stvorcekovany papier, daj rozmery v mierke na papier (napr. 4 stvorceky = 1 meter, teda 1 stvorcek je 25 cm) a skusaj sama ako by to vyslo.
@zalka jeeej si zlata ano ano toto som si vedela predstavit takto, kuchyna by bola super takto ale kupelna strasne uzka :( viem ze zvacsit uz priestor vsak niako nemozem :/
@anonym_autor ale treba brať do úvahy ,,, že veľkosť kúpelne je vlastne veľkosť wc plus šírka stupačky ... ty tu kúpelku len posunieš, ak sa ti zmestí môžeš ju urobiť väčšiu a v stene čo bude susediť s kuchynou tak tamade povedieš vodu a odpady ... dvere môžeš tiež inde dať ako už bude vyhovovať ... len kvôli vchodovým dverám a vlastne prípadnému sťahovaniu nábytku potrebuješ tam urobiť tú šikmú plochu ...
@zalka ano povodne aj nad tym som rozmyslala tam by som vedela kupelnu urobit aj na 200cm ale na sirku by to vyslo len na 150cm to je strasne uzka
@anonym_autor ano bud bude vacsia kuchyna ale malicka kupelna alebo naopak. Priestor nenafuknes. Je na Tebe, ktory priestor chces mat vacsi.
Ja by som brala vacsiu kuchynu a este sa "pohrala" s tym ako co najlepsie vyskladat kupelnu.
Videla som aj verziu, ze wc bolo spojene s kupelnou, wc misa bola otocena o 90 stupnov, vedla wc bola pracka (tam kde by mali byt dvere do wc) a tym padom ostalo viac miesta na vanu a umyvadlo.
Videla som aj verziu, ze kupelnu presunuli na druhu stanu stupacky (medzi stupacku a okno) kvazi na miesto casti kuchyne. V kupelni mali dokonca aj 1 kridlo okna. A kuchyna bola otvorena smerom do chodby. Zaujimave riesenie, len do kupelne zakazdym cez kuchynu no...
@zltalienka
Do 190 sa ti nezmesti stol linka je min. 60 takze ti ostava 130, jedine ked stol je pritlaceny k stene aby sa tam dalo chodit a stol max.60 mas stale bez stoliciek od linky 70 ?
@zltalienka
Do 190 sa ti nezmesti stol linka je min. 60 takze ti ostava 130, jedine ked stol je pritlaceny k stene aby sa tam dalo chodit a stol max.60 mas stale bez stoliciek od linky 70 ?
@anonym_e0f132 190 x 290 by bol "cisty" priestor kuchyne bez linky. Tak ako nakreslila "zalka". S linkou by bola kuchyna o rozmeroch 260 x 350 cm, avsak v jednom rohu by bola bola stupacka, takze o tych 80 x 60 cm menej. Do toho sa pohodlne vojde stol a 4 stolicky. Mali sme tak v byte.
@anonym_autor ďalšiu foto do hlavného prispevku nie, ale do takéhoto komentára - vľavo fotak áno. Jedine, že by si mala niečo bloknute.
@anonym_e0f132 190 x 290 by bol "cisty" priestor kuchyne bez linky. Tak ako nakreslila "zalka". S linkou by bola kuchyna o rozmeroch 260 x 350 cm, avsak v jednom rohu by bola bola stupacka, takze o tych 80 x 60 cm menej. Do toho sa pohodlne vojde stol a 4 stolicky. Mali sme tak v byte.
@zltalienka ano viem ze priestor nenafuknem no tak ako ste navrhli asi bude najmensie zlo :/ davam si uz robit cenove ponuky ale zatial som nevedela ako presne by to malo vyzerat
@zltalienka ano viem ze priestor nenafuknem no tak ako ste navrhli asi bude najmensie zlo :/ davam si uz robit cenove ponuky ale zatial som nevedela ako presne by to malo vyzerat
@anonym_autor ja by som sla popozerat kupelnove studia, alebo katalogy ze ake su aktualne moznosti vo velkostiach a tvaroch vani a sprchovych kutov a mozno vyspekulujete nieco celkom fajn. Pripadne pracku dat do kuchyne, v zahranici som videla aj taketo riesenie.

@anonym_autor to by chcelo celú dispozíciu bytu. Tie dvere vedú kam?. Nech tu nedostaneš návrhy že do bytu pôjdeš cez záchod.