icon

Rekonštrukcia kúpeľne v byte obývanom imobilným seniorom

Dnes o 10:23

Je mozne rekonstruovat staru panelakovu kupelnu v byte obyvanom seniorom, ktory potrebuje casto chodit na WC? Ako to vyriesit? Senior je imobilny, nemozeme ho z toho bytu dat prec. Samostatne WC a kupelnu potrebujeme prerobit kvoli nemu na bezbarierovu kupelnu s WC. Ako ste to riesili?

melanta
Dnes o 10:27

Ako to vyriešiť? Úplne jednoduché - na tých pár dní ho zoberte k sebe.

viestta
Dnes o 10:31

Odstahovat seniora k niektoremu pribuznemu alebo zobrat do kupelov. (aj tam potrebuje sprievod) Tu nejde len o to, ze sa nedostane na WC ale aj o hygienu (kde sa umyje, kde sa soprchuje), ked odstavia vodu, tak si ani caj neuvari, elektrina sa na nejaky cas vypina, bude tam hluk, prach. Bordel bude v celom byte a ten bude treba upratat od podlahy po strop. To ho tam nechate zit, v najlepsom pripade len tyzden?

autor
Dnes o 10:38
@viestta

Odstahovat seniora k niektoremu pribuznemu alebo zobrat do kupelov. (aj tam potrebuje sprievod) Tu nejde len o to, ze sa nedostane na WC ale aj o hygienu (kde sa umyje, kde sa soprchuje), ked odstavia vodu, tak si ani caj neuvari, elektrina sa na nejaky cas vypina, bude tam hluk, prach. Bordel bude v celom byte a ten bude treba upratat od podlahy po strop. To ho tam nechate zit, v najlepsom pripade len tyzden?

@melanta
@viestta pribuznych nemame, stahujem sa k seniorovi kvoli opatrovaniu.

anonym_8867e5
Dnes o 10:39

Nemožné

melanta
Dnes o 10:40

Tak potom vybaviť na ten čas nejaký domov seniorov alebo kúpele.

viestta
Dnes o 10:45
@anonym_autor

@melanta
@viestta pribuznych nemame, stahujem sa k seniorovi kvoli opatrovaniu.

@anonym_autor tak chodte do kupelov na ten cas. Alebo do hotela Pripadne ked si dostatone otrkana tak vybavis seniorovi hospitalizaciu. V tako byte sa da tak akurat prespat, nie zit

januska12323
Dnes o 10:48

Nie v takom byte sa nedá žiť ani zdravému človeku.

anonym_3d512d
Dnes o 10:50

Tak ak nie je iná možnosť, zaplaťte na tých pár noci hotelovy apartmán alebo airb&b. V byte nech určite nezostáva. (Ne)prístup k wc je len vrchol ľadovca, treba si uvedomiť aj prašnosť, hluk, porozkladany stavebný materiál, vlhkosť v byte… My sme takto chvíľu u nás v byte vydržali, ale to sme boli mladí a bezdetní - mame 2 kúpeľne a 2 wc napojene na 2 rôznych stupackach, robila sa iba jedna kupelna, cize prístup k hygiene bol nonstop... Napriek tomu, môj dojem z toho celého bol, že nikdy viac nie som ochotná toto absolvovať a v byte ostávať keď sa robí takáto rekonštrukcia.

martinkatinka
Dnes o 10:54

Da sa tusim aj zaplatit hospitalizacia, ODCH sa treba opytat.

rozculena
Dnes o 11:07

nedá sa to,prešla som si tým,2 týždne sme boli mimo bytu,tretí týždeň v bojových podmienkach.
prerábalo sa celé jadro,nová voda,nová elektrina

vikusjk
Dnes o 11:07

@anonym_autor akoze nie je to bohvieake riesenie, ale ak nenajdete ine, tak su take stolicky, kam sa da vykonat potreba a potom sa to vyprazdni, ale musis mat k dispozicii napriklad kluce od spolocnej vylevky v suterene (byva to v panelakoch tak, ze pod niektorou stupackou su v pivnicnych priestoroch urobene vylevky, kam si aj upratovacka chodi pre vodu). Nam ked menili stupacky, tak to bolo vyriesene takto. My sme kupelku aj WC prerabali tiez tak, ze sme tu boli v byte aj s dcerou, chodili sme ale na hygienu k bratrancovi, ktory byva nedaleko a vecer nam majstri vzdy nahodili este stare vecko.

anonym_e95a65
Dnes o 11:18

@anonym_autor radia ti tu hotel a kupele..kupele neviem ako vyjdu cenovo, hotel asi bude drahy, ale skus pozriet nejake airbnb, kde mas vsetko a za nizsiu ciastku ako hotel.

anonym_4d77ad
Dnes o 11:21

nemožné, bude tam stavenisko, všade hromady prachu, hluk, nedávno sme absolvovali a bývali sme mimo nedalo sa tam ani existovať kým to robili, navyše odpojené všetky energie (len jedna zásuvka išla kvôli tomu, aby si mali kde pripojiť vŕtačku a pod.) - lebo v jadre prerábaš aj elektrické rozvody, my sme mali dole aj rádiatory

kubkovan
Dnes o 11:27

Niekedy je možnosť to vyriešiť aj ústavom pre dlhodobo chorých. Neviem v akom je štádiu, ale ak je imobilny, možno by to išlo a zároveň, by s ním tam aj cvičili. Ako žiť v byte, kde sa preraba jadro si neviem predstaviť. Nám keď tak prerábali, sme sa presťahovali na 2 týždne do iného bytu. Len som chodila kontrolovať, ako robia a ako sa to posúva a to fakt sa nedalo tu dýchať od toho prachu, nie to tu žiť.

viestta
Dnes o 11:36
@anonym_e95a65

@anonym_autor radia ti tu hotel a kupele..kupele neviem ako vyjdu cenovo, hotel asi bude drahy, ale skus pozriet nejake airbnb, kde mas vsetko a za nizsiu ciastku ako hotel.

@anonym_e95a65 kupele a hotel ako samoplatca su +/- rovnako. Kupelna liecba na noc stoji menej, ale je na 3 tyzdne a so sprievodom (aj ked bude schvaleny ZP) je to celkom dost

anonym_17a1dc
Dnes o 12:26

existuje toaletná stolička ale neviem kam to budeš vylievať ked bude wc rozbúrané ale na vozíku sa snád dá vyviesť z bytu senior niekam sa na pár dní ubytovať

autor
Dnes o 12:39

Ja nemozem zobrat pocikavajuceho sa seniora do hotela ani airbnb. kupele neni lahke vybavit.

mandzula
Dnes o 12:44

Ak fakt nemas inu moznost, tak chemicke wc, akurat netusim, co s hygienou, to jedine umyvacie peny, ake sa pouzivaju pre imobilnych pacientov.

melanta
Dnes o 12:46

Tak mu zaplať DSS alebo kúpele ako samoplatca alebo mu vybav na ten čas hospitalizáciu. Chceš tam ísť bývať, nebudeš musieť platiť za nájom, ktorý platíš teraz, tak pre to niečo urob a obetuj. Ak nevieš vybaviť nič neplatené, tak to proste musíš zaplatiť. Alebo akú inú radu čakáš? Že ti niekto z nás napíše - ja ho prídem zobrať, pobudne u nás, postarám sa o neho a potom ho priveziem naspäť a všetko na moje náklady. Chudák starý pán.

viestta
Dnes o 13:44
@anonym_autor

Ja nemozem zobrat pocikavajuceho sa seniora do hotela ani airbnb. kupele neni lahke vybavit.

@anonym_autor kupele je absolutne jednoduche vybavit, len ich treba zaplatit. Aj za seniora aj za sprievod. Zavolas, dohodnes termin a idete. Poistovna preplati len 3 tyzdnou kupelnu liecbu ale ani tu nie je problem vybavit. Pojdes za jeho vseobecnym lekarom, vypise Navrh na kupelnu liecbu, poistovna ju schvali, vyberiete si kupele a termin a idete. Akurat to tiez nie je zadarmo.