icon

Skúsenosti s posuvnými dverami do puzdra J.A.P.

Včera o 06:47

Zdravím, riešime stavebné puzdrá pre posuvné dvere do kúpeľne a na chodbu. Architekt nám dal do projektu značku J.A.P. Máte ich niekto doma? Nezadrhávajú sa tie koľajničky po čase? Tiež ma zaujíma či to fakt tlmí daky hluk, lebo sa bojím či z kúpeľne nebude všetko počuť cez tie špáry. Je to dosť drahá montáž tak či do toho ísť priamo u nich v pobočke v SR.

biba_18
Včera o 07:21

je nevyhnutné kvôli priestoru to dávať do puzdra?
no, ak by si ich chcela mať zvukovo málo priepustné, museli by byť prítlačné a to sa interierové neviem či robia - ale zas, ak to bude na chodbe, až tak rušiť to nebude, či?
čo sa týka údržby, je pomerne jednoduchá, len musíš to robiť naozaj pravidelne, aby to nezadrhávalo ...

patrike
Včera o 07:52

Samozrejme akekolvek posuvne dvere prenasaju strbinami okolo ovela viac zvuku ako bezne dvere, kde aj klasicke interierove na panty maju po obvode tesnenie. Zase susedia to maju aj na spalni, tak zrejme sa krotia 🙂
JAP alebo Eclise su overene znacky, toho sa neboj.

chrobak7
Včera o 08:57

@anonym_autor K tomuto by sa dal napísať celý elaborát. Máme doma 3 posuvné dvere, ale nie na kúpeľni.

Ako patrike uviedol - posuvné trochu menej izolujú zvuk, ako klasické. Nie že by klasické boli zvukotesné, alebo že by cez posuvné bolo všetko počuť, ale pocitovo je to iné. A nie je to dané značkou puzdra, ale asi tým tesnením. Ak ale z priestorových dôvodov nemôžeš dať otočné dvere, kľudne môžeš dať posuvné. Zase až tak veľa nebude počuť, pokiaľ nemáš kuchynský stôl 2 metre od WC dverí (to by si aj cez klasické, otočné dvere počula každý prd z kúpeľne) .

Ak sa už rozhodneš pre posuvné dvere, tak budeš kupovať stav. puzdro. Na SK dostať 4 značky stav. puzdier. V podstate sú všetky rovnaké, akurát tie JAP a Eclise sú najdrahšie. Môžeš si kúpiť aj tie, ale ak chceš ušetriť, tak siahni po tých ostatných značkách. Ja mám Unitrex a je to to isté, len to bolo o cca 20-30 % lacnejšie. Pri jednom puzdre je to jedno, ale keď sme kupovali 3 ks, tak tam to už urobilo svoje. Navyše my sme k tomu dostali aj samozatvárač za 1 € ku každému puzdru.

Samotné dvere a zárubňu si už kúpiš od ktoréhokoľvek výrobcu dverí, nemusíš byť viazaný na JAP. Dokonca nie som si istý, či JAP predáva aj dvere do puzdier. Viem že sklenené áno, či obyčajné ... nie som si istý. A ak aj áno, tak budú predražené.

Posuvné dvere sa nezasekávajú, pokiaľ s nimi nenarábaš, ako s vrátami na šope. Údržba nie je potrebná žiadna, tam ani nemáš čo s tým robiť.

Keby si chcela viac info k tým značkám puzdier, dám ti odkaz na príspevok, kde som to detailne analyzoval.