Sú posuvné dvere na skriniach prežitok?
Su posuvne dvere na vstavanej skrini uz prežitok?
Caute baby, riešim skrinu na mieru. Vnutro mam premyslené ale chcem sa vas opýtať na názory, ci su posuvne dvere uz za zenitom alebo stále in? Kamoš pohybujúci sa v týchto kruhoch mi odporúča otváranie dverí do priestoru, na pántoch... Ze dvierka su v 1 línii, pôsobí to čistejšie a krajšie... A nebojuje sa s haldami prachu a vlasov v tej kolajaničke...Prikladám foto toho co zvažujem (rolldoor si asi kazda viete predstaviť co myslím) ďakujem za vaše postrehy a rady🩷
Ak máš miesto na otvorenie dverí, tak by som nad rolldoor ani neuvažovala. Ak miesto na otváranie nie je, tak potom rolldoor.
Ak máš na to priestor, tak niečo takéto je určite krajšie. Rolldoor je už naozaj prežitok
@lamonita daj si čo chceš, čo sa ti páči a čo ti vojde. Mne sa vždy viac páčili klasické skrine.
Plastove kolieska dveri sa deformuju, posuvanie dveri vydava zvuky ako vlak, kolieska obcas vypadnu z drazky, kefove tesnenie dveri degraduje a rozpada sa, lemovacie listy dveri sa uvolnuju, uz by sme roldor nedavali.
Ja mam rolldoor a mam tu skriňu veľmi rada, nemám pocit, že by sa hromadí prach v koľajniciach (možno preto, že je to kvalitne prevedená výroba). Aj z estetického aj z praktického hľadiska mi to vyhovuje a he mi jedno, aka je móda, ja to budem používať, musí to vyhovovať a páčiť sa mne. Cize aj tebe by som radila, aby si sa sústredila na to, čo sa tebe paci a vyhovuje.
akože žiadne pozitíva na rolldor, to by som si netrúfla povedať, odborník na čo? mám pred skriňou chodiaci pás - mať tam dvere do priestoru, tak by som si neprdla…
také hovadiny, prepána…
a čo sa týka rozpadávania - v spálni mám rolldor už neviem ako dlho, asi 20 rokov - a mne to voľajako ešte nikdy nevyskočilo z koľajničiek 🤷♀️
a ešte, v spálni mám rolldor na dĺžku 6 metrov a atyp. výšku… také skrine ani neviem kde by som zháňala 🤷♀️ za mňa nie je lepšie riešenie…
@lamonita dnes sa vraciame ku klasickým pantom. Ale rolldoor ma svoje vyhody. Pred dverami mozes mat nieco polozene, napr topanky a dvere aj tak otvoris. Problem s pantovymy byva aj pri stropnych svietdlach, ktore mozu prekazat pri otvarani. Ak das pantove dvere po celej vyske, je to pekne ale aj neprakticke. Co sa tyka prachu v koljnickach, na to uz davno vymysleli vysavac. Kefky sa dnes nasuvaju do drazky, nelepia sa ako kedysi. Mam posuvne 17 rokov a nic sa nezdeformovalo. Len tie kefky sme prelepili. Na novej skrini ich uz mam nasunute. Ale musim priznat, ze niektore interiery s tymi pantovymi su fakt pekne.
akože žiadne pozitíva na rolldor, to by som si netrúfla povedať, odborník na čo? mám pred skriňou chodiaci pás - mať tam dvere do priestoru, tak by som si neprdla…
také hovadiny, prepána…
a čo sa týka rozpadávania - v spálni mám rolldor už neviem ako dlho, asi 20 rokov - a mne to voľajako ešte nikdy nevyskočilo z koľajničiek 🤷♀️
@biba_18 dvere s nalepenym zrkadlom svojou vahou zdeformovali kolieska ktore uz nie su okruhle ale ovalne a pri posuvani dveri vypadavaju z drazky
Ak chceš hlbokú skriňu, tak posuvné, ak chceš menej hlbokú tak otvarave, na posun musíš rátat 10 cm. A potom ako vyššie píšu, záleží na priestore a napr. na svietidlách, aby ti dvere nezavadzali pri otváraní.
Neviem, tak zalezi snad od priestoru, nie? Ked nemas miesto na otvaranie dveri tak je rolldoor super vec. Jasne, zrejme to neprezije 50 rokov ako stare celodrevene skrine, ale uprimne, to asi ziadne nove drevotriesky...
@lamonita absolutne ma nezaujimaju “skrinove trendy”, ja na rolldor nedam dopustit. To fakt nechapem co tu mate poniektore za smejdy, ze zdeformovane kolieska, vypadavajuce dvere z drazok… a tie kolajnicky treba aj povysavat, damy a nebude sa prach hromadit. Ked si date panty v takej kvalite ako roldory, tak tiez budete o 5 rokov plakat, ze vam dvierka nedoliehaju a vypadavaju z pantov 🤷♀️
Na starom byte mam 20r roldory, a ziadny problem teda nemaju, nie su hlucne, nic nevypadava, prach sa vysava.
A teda musela by som byt fakt na hlavu, aby som sledovala ake skrine su zrovna trendy a kazde 2-3 roky sa tomu prisposobovala. Daj si to, co ti vyhovuje, kamos to asi nebude ani platit, ani pouzivat.
máme rolldoor 20 rokov. Dávali sme do domu dorábať skrine tiež posuvné, na pántové nebol priestor. Pántové má len dieťa v detskej, lebo tam sme kupovali skriňu a zmestili sa tam otváracie. Záleží len na tebe, čo chceš. Čiže máme aj ja. Ale pántové by som nedávala, ak je výška viac ako 200 cm.
@lamonita ja mam tiež klasicike skrine s dvierkami na pantoch .. mne sa tie posuvacie moc nepacia .. mala som taku skrinu, otvorila som a dvierka mi vypadli .. este ze som ich zachyitila
chcela som klasické, nebol priestor, je rolldoor, jediná nevýhoda je ten prach, ale to sa dá povysávať predsa ako zvyšok domu :D treba myslieť aj prakticky, zbytočne budete mať krásne otváracie skrine, keď Vám v ich otváraní bude brániť priestor a iný nábytok, ale keď je priestor, tak smelo do nich
Osobne by som už do rolldoor určite nešla. Ak máš možnosť, čo sa týka priestoru, choď do priestorového otvárania. Tiež to tak chcem, keď príde možnosť zmeniť tie naše...
Mám skriňu s posuvnými dverami na celú stenu. Skriňa má šírku cez 5m a do výšky 2,4m. Neviem si predstaviť otvárať dvierka na nej. Nikdy mi nič nevybehlo, nevyskocilo. Možno tie smejdy z MM ale ak robil kvalitné stolár, tak nevidím v Tom problém.
Veľmi dobrá pripomienka co sa tyka otvárania dveri kvôli svietidlu! Ďakujem, to si musím skontrolovať
Daj si to, čo sa páči tebe a čo ti vyhovuje po stránke priestoru. My máme rolldor i klasiku na pánty. Rolldor máme 22 rokov a ešte problémy neboli. Na pánty bola skriňa tiež dosť drahá, na mieru, manžel práve pred týždňom už opravoval pánty.
Mne rolldoor nikdy neboli sympaticke, takze ak by som nejaku skrinu riesila, bude s dverami na pantoch.
také hovadiny, prepána…
@biba_18 ja sa obavam, ze tie "nevyhody" rolldooru budu z nejakych lacnakov... detto mame rolldoory v roznych nehnutelnostiach rozne dlho (15-20 rokov) a nic z toho sa nestalo. A teda urcite je pre mna skrina vacis "prezitok" ako rolldoor (po estetickej aj funkcnej stranke)... ale sto ludi sto chuti
Mne sa napríklad nepáči, že na rolldoore je ako keby hluché miesto. Je to to miesto, kde sa dvere ako keby prekrývajú. Mňa to irituje :D Na toto miesto dávam veci ktoré často nevyberám. Toto miesto nie je dobre prístupné ani z jednej strany. Pre tento dôvod by som išla radšej do skrine s dverami na pánty. Aj keď tam by zvyčajne bol menší priestor, lebo sa zvykne v tom mieste skriňa končiť. My máme rolldoor, ako jednej veľký priestor - časť na vešanie a časť poličky. Inak naša rolldoor skriňa tiež v pohode funguje už roky. Žiadne zdeformované kolieska. Len sa začala po 10 rokoch odlepovať tá páska so štetinami.
Každá má svoje pre a proti - treba si zvážiť... a nejedná sa o módny výstrelok, je to len rôzny typ toho istého nábytku.
Ja zas na rolldoor nedám dopustiť. Pre mňa je to ako vstavaný šatník. Na chodbe máme dvere zrkadlové od stropu až na podlahu a sú tam už 15 rokov a žiadny problém. A nemám ani hluché miesta, mám skriňu rozdelenú na 4 časti, mám 4 dvere a pod. Je to len o dobrom návrhu.
Mne sa napríklad nepáči, že na rolldoore je ako keby hluché miesto. Je to to miesto, kde sa dvere ako keby prekrývajú. Mňa to irituje :D Na toto miesto dávam veci ktoré často nevyberám. Toto miesto nie je dobre prístupné ani z jednej strany. Pre tento dôvod by som išla radšej do skrine s dverami na pánty. Aj keď tam by zvyčajne bol menší priestor, lebo sa zvykne v tom mieste skriňa končiť. My máme rolldoor, ako jednej veľký priestor - časť na vešanie a časť poličky. Inak naša rolldoor skriňa tiež v pohode funguje už roky. Žiadne zdeformované kolieska. Len sa začala po 10 rokoch odlepovať tá páska so štetinami.
Každá má svoje pre a proti - treba si zvážiť... a nejedná sa o módny výstrelok, je to len rôzny typ toho istého nábytku.
@anonym_6fe51e ja žiadne hluché miesto nemám
po prerábke jadra som dala na chodbu skriňu s posuvnými dverami,nemám s nimi žiadny problém,žiadne vypadávanie,deformovanie,žiadny nadmerný hluk,prach samozrejme ako všade inde v byte.Normálne dvere by sa mi tam nezmestili.
Mne je absolútne jedno,že trendom sú dvere na pántoch,keď by mi robilo problém ich otváranie.
@rozculena presne tak, kto ako ma miesto. Mame v dome uz len vstavane skrine a je to super, setri to miesto. Napriklad v spalni by sme nemali asi nic, ak by sme boli odkazani na dvere na pantoch. Mame tam medzi skrinou a postelou 40 cm. A v detskych vlastne by museli skrine byt mensie, ked tak uvazujem. Takto su po celej stene.
@anonym_6fe51e to mas ako spravene? 🫣😅. My mame skoro 5 metrovu skrinu na 5 casto rozdelenu po cca 92 cm to vyslo a ziadne hluche miesta nemam 🤷♀️.
@lamonita v chodbe mame na pantoch, lebo tam ta rovna linia vynikne, v spalni mame posuvacky, tam sa viac hodia take. Linia nie je uplne rovna, ale rusivo to tiez neposobi.

kamoš ma pravdu, na roldor nevidím žiadne pozitíva, len problémy