icon

Vodovodná prípojka 50:50

16. dec 2025

Prosím admina aby to nepresunul niekam, kde mi na to nezareaguje nikto.
Vzhladom na to, ze konik pohzivaju, lekari, pravnici a ktokolvek. Rada by som Vas poziadala o radu.
Miesto v obci kde zijem nedisponuje pripojkou vody. Vzhladom na to, ze v nasom kopci tlak vody som splnala ja a dom nad nasim (postaveny susedom, ktory tiez byva v ulici, stavia ho na kseft), ponukla som, ze pripojku, vezne bremeno, Sevak vsetko vybavim ja.
On mi za to pomoze z realizaciou a naklady ideme 50 na 50.
Samozrejme dohoda bola ustna.
Tak isto nie vsetko mame na FA, napr. bagrista je tu znamy dal nam cenu = bez papiera. Viem vyfakturovat vyjadrovacky, nejake poplatky mestu za stavebko, tiez mam faktury od jedneho kopania, sachtu kde su vodomery zrovna sme brali bez papiera.
Ten dilino sa zblaznil a nechcei prist vyplatit poslednu sumu 500 €.
Z nicoho nic zo dna na den. Este ma bol udat na urad za plot, ktory som platila ja, ktory je v sulade s povolenim, zkolausovany a vsetko 🤷‍♀️
Normalne si to neviem vysvetlit. O zmier som sa snazila, kedze to potrebujeme skolaudovat. Odkazal mi az si s geometrakom htriem zadok a ze to bude uzivat aj neskolaudovane.
Keby som aj potkan a dam na to podnet mesto da vyzvu, ma 30 dni a dookola. Moc paky ako mu to vypnut prinutit ho to zkolaudovat mesto nema. Takze asi taham za kratsi koniec.

anonym_34fd26
16. dec 2025

@anonym_autor myslím, že v novom stavebnom zákone sú nejaké páky ale toto je skôr na právnika