Vybrať si dlažbu alebo laminátovú podlahu?
Ahojte žienky, prerábame a neviem sa rozhodnúť či dať laminatovu podlahu, odolnú voči vode 48h do celého bytu alebo dať na chodbu a kuchyňu dlažbu. Aké sú vaše skúsenosti?Čo by ste si vybrali v prípade ľahkosti údržby, prípadne časom výmeny poškodenia? Ďakujem
Mala som dlažbu a vybíjala som ju preč. Mala som 7 rokov lamino a idem meniť za vinyl - ten som dala do synovej izby keď sme ju prerabali a do pracovne, som spokojná.
Určite dlažbu, lamino je presne v týchto miestnostiach otrasná na údržbu.
Ja mam dlazbu kuchyna chodby ale najradsej by som tiez dala do celeho domu..
Pýtať sa na takéto veci na fóre technicky nezdratných mamičiek je celkom sranda 😀 Každý ma iné preferencie, aj keď sa svoje snaží presadiť
Pýtať sa na takéto veci na fóre technicky nezdratných mamičiek je celkom sranda 😀 Každý ma iné preferencie, aj keď sa svoje snaží presadiť
@anonym_e6180f
Tak poraď ty niečo. Keď si tak technický zdatný/á 😁
Do chodby by som dala dlažbu. Ak mas podlahové kúrenie dlažba je super lebo dlho drzi teplo, ale na druhu stranu medzi období nekurenia je studena. Mna muzova teta lame dat aj dlazbu do kuchyne, ale mne sa nepáči v otvorenom prirstore ten prechod tak pôjde laminat. Každý ma ine preferencie. Ak mas rozpocet tak kvalitný lepený vinyl, príjemný na chodenie, úplne vodeodolny. Nevýhoda je vysoká investícia do prípravy podkladu, kedze musí byt 100% rovny. V panelaku mame klik vinyl a normálne cítim miesta na boso, kde su bubny lebo to pekne okopirovalo. Aj laminát moze byt kvalitný len nestojí 8 Eur v OBI. A laminat skôr položí aj kutil, domáci majster. Moj muz by si na pokladku dlazby netrúfol.
V kuchyni a zádverí dlažbu (ak je možné s podlahovým kúrením). Všade inde poctivú drevenú podlahu. Nič iné. Na všetkom inom sa šmýka a je studené
máme chodba + kuchyna dlažbu - ovela lepšie sa to udržuje
zvyšok mame lamino, ja by som rada parkety alebo proste drevo , je to iné za ma pocitovo ....
Ja hlasujem za vinyl, laminát zvykne mať spodnú vrstvu z dreva a ak sa stane nehoda s umývačku a vytečie, zvlní sa. Dlažba sa mi nepáči, bez podlahového kúrenia je studená, keď je vlhká, šmýka sa na nej a ak na dlažbu spadne niečo sklenené, vždy sa to rozbije.
@anonym_e6180f jasné .. byt matkou to je najviac čo žena dokaže ...😒
@anonym_e6180f nepýta sa predsa na technické veci. a okrem toho nie každá mamička je technicky nezdatná ...
Laminat.
Ale to je o preferencii.
Ja som dlazbu rychlo zakryla laminatom.
Mam v kuchyni drevo a je na udrzbu super.
My mame cely spodok dlažbu, imitácia dreva- kuchyňa, chodba, obývačka. Cez zimu ju vyhreje kúrenie, cez leto slnko tak nieje studená. V izbách mame laminát, ale teraz by sme radšej dali vinyl.
@ovaaa ja hlasujem za kombináciu dlažba (kam je vhodnejšia) a vinyl. "Plávačka" (lamino) je takmer rovnako studená ako dlažba a veľmi hlučná (kto má domáceho psa, vie).
Nalepený vinyl môže ísť aj do kúpeľne/WC/kuchyne, ak preferuješ pocitovo teplú podlahu a nemáš tam podlahové kúrenie.
Na vymieňanie je najhoršia dlažba. Vinyl je náročný na prípravu - rovinnosť a "bezzrnkovosť" podkladu.
Dlažbu máme na wc, kúpeľni a v predsieni (prípadná voda neublíži podlahe). V detskej koberec, v spálni vinil a v kuchyni a v obývačke laminát. Mne je dlažba studená a to teda nenosime papuce. Niektorí členovia domácnosti ani ponožky, len bosé nohy 😀
Ak si citliva na chlad a chodis bosa tak pocitaj s tym ze dlazba chladi, pripadne sa rovno informuj ci nie je nejake riešenie (povrchova uprava?). Mne toto napr, velmi vadilo. Mame dlazbu chodba-obyvacka-kuchyna a v kuchyni mam pri linke koberec a v obyvacke tiez tam kde sa chodi/sedi. Menit nebudem ale uz by som hladala iny povrch.
V rodicovskom dome sme mali korok a za mna najlepsi material. Aj po 30rokoch ako novy.
My sme mali dlažbu a teraz pri prerabke sme menili za vinyl. Skvele rozhodnutie, sme maximálne spokojní
chodba, wc kupelna mam dlazbu. Kuchyna a izby lepeny vinyl. Tato skladba nam vyhovuje, koli udrzbe, mame doma psy, macky a aj vela rastlin. Takze z praktickeho hladiska sme volili toto. Len pri tom vinyle bola narocnejsia predpriprava (uplne hladky,, rovny povrch).
@ovaaa do kuchyne laminát, do chodby dlažbu. Mala som možnosť mať oboje aj v kuchyni a teda dlažbu nikdy viac už. Každý pohár čo padne = sklo ešte aj v ďalšej miestnosti, v kuchyni človek zvyčajne stojí a varí, neni to príjemné, ak si zvyknutá chodiť bosá… za mňa nevýhody. Radšej kvalitný laminát. Za to v chodbe, kde budú stáť v zime mokré topánky je lepšia dlažba.
Dlazba je taka…neutulna. Lamino tiez, je to studene. Vybrala by som vinyl. Lahky na udrzbu, nie extra financne narocny

ja mám dlažbu v celom byte. lamino by som nechcela ani za nič ...