Ako pribrať menej počas tehotenstva?
Žienky ako moc nepriberát cez tehotenstvo? Som 17tt a za 5 týždňov som pribrala 4kg, pritom nemám pocit že sa prejedam doktorka vraví že treba spomaliť 😁 lenže neviem ako spomaliť poraďte čo ste papali aby ste moc nepribrali
@naty_123 ja som.tiez v4m pribrala 3kg🤦♀️ cca pd 16tt.do.20tt teraz.neviem aku mam uz 2.tyzden som sa nevážila😁
@naty_123 ja som.tiez v4m pribrala 3kg🤦♀️ cca pd 16tt.do.20tt teraz.neviem aku mam uz 2.tyzden som sa nevážila😁
@zuzkaa1991 a doktorka vám nič nehovorila?
Mne v prvom tehotenstve nič nechutilo, jedla som málo a pribrala 14kg. V druhom som jedla od rána do večera vkuse a pribrala 14kg (z toho väčšinu v prvej polovici tehotenstva). Za mňa to neovplyvníš.
možno priberáš teraz a potom ku koncu priberať nebudeš... mne sa stalo že na konci tehu som dokonca schudla 2 kg.
jedno tehu som mala že za 6 m som pribrala 1 kg a potom za 3 m - 15 kg
@naty_123 vôbec sestričke.hovorim ze vela som pribrala (prve tehu som chudla.do 5m kedze mi bolo zle).toto tehu mi nie je zle takze jem normálne ale.zas toto.tehu som.mala.nizku vahu 51kg 😇
Tazko to niekedy ovplyvnit. Ta burka hormonov niekedy narobi riadne skody. Ja som ku koncu priberala 2kg tyzdenne🤣to ani v objemovke tolko ludia nedaju.. a nie, nebola som v kalorickom nadbytku… nestresuj sa, neprejedaj sa, snaz sa zdravo a pestro stravovat.. a mat pohyb.. ja som to dodrzala a pribrala som aj tak 25kg.. kazde tehotenstvo je ine.. niektore zeny schudnu,ine priberu aj 40kg
@naty_123 v tehotenstve je to ťažké ustriehnuť ale sestra má v tvojom prípade pravdu lebo vo vyššom štádiu tehotenstva sa priberá ešte rýchlejšie a už teraz sa dá predpokladať že pôjdeš vahovo cez stovku a to nie je sranda ani pre organizmus bábätká ani tvoj a ani pre samotný pôrod. Skús zaradiť nejaký pohyb aspoň
Nedá sa to ustriehnut. Cvičila som, jedla som zdravo, prechádzky každý deň do 41tt a aj tak som pribrala 30kg. Ale teda išla som z váhy 55kg
@naty_123 v tehotenstve je to ťažké ustriehnuť ale sestra má v tvojom prípade pravdu lebo vo vyššom štádiu tehotenstva sa priberá ešte rýchlejšie a už teraz sa dá predpokladať že pôjdeš vahovo cez stovku a to nie je sranda ani pre organizmus bábätká ani tvoj a ani pre samotný pôrod. Skús zaradiť nejaký pohyb aspoň
@nin12345 práveže denne chodím so psami na kopce 🤣 ja fakt neviem
4 kila za mesiac je celkom.dost, najma teda ked uz mas 93 kil. To ti nehovorim v zlom, ani ta nechcem urazit, ale vyssia vaha pre doktorov znamena vyssie riziko gestacneho diabetu, preklamsie, cisarskeho rezu, predcasneho porodu aj krvacania napriklad. Teda, urcite spomal, nejes za dvoch. Az v 3 trimestri jemne navysujes kaloricky prijem a mas vyraznejsie priberat, ty si zatial len 17 tt, v 2 trimestri mas pribrat tak 5-8 kil, ty si z toho pribrala len za mesiac polovicu, chapes. Takze jemne obavy dr su na mieste.
A da sa to ovplyvnit, ver mi. Ja som mala silny gestacny diabetes a prisnu dietu. Pribrala som tak 10 - 12 kil za tehotenstvo - cisto vahu dietata, krvi, plodovej vody, prs a malych tukovych zasob na poporodne obdobie. Proste som nesmela zrat, aj keby som zjedla vsetko co som videla... ale musela som jest pravidelne , mensie ale vyvazene porcie a nebola som hladna. Da sa to, je to v hlave, najma ten strach o dieta ma donutil.
@naty_123 ja som tiez vela priberala cele tehotenstvo a mohla som sa aj na hlavu postavit ale bola som 2x tehotna raz 33kg a druhy 30kg… a v druhom som sa ovela viac hybala menej jedla aby sa mi nestalo to iste co v prvom a prd platne…
@naty_123 lenze tebe to doktorka hovori, lebo si zacala tehotenstvo s uz velkou vahou. Ak si len zacala, v tomto trende nemozes pokracovat. Jest lahsie, hybat sa, pokial ti to zdravie dovoluje
inak vždy som bola taká ja som pred tehotenstvom behavala 3x do týždňa 5-7km plus vychádzky s dvoma psami a najmenej som zažila 85kg

Ešte dodám že som z 89 pribrala na 93