icon

Je nebezpečné nebrať vitamíny počas tehotenstva?

Dnes o 16:10

Vsetky ste brali vitaminy pre tehotne? Je velmi nebezpecne nebrat vitaminy v tehotenstve? Ja som v 3 mesiaci. Mam vitaminy doma. Je mi stale na zvracanie, aj zvraciam vela. Som rada, ze do seba nejake jedlo dostanem. Ale neviem do seba dostat vitaminy ani v tabletkovej forme, hned mi treba zvracat. A ani v praskovej forme do seba neviem dostat. Aj, ked to dobre rozmiesam je mi zle.

anonym_7c2585
Dnes o 16:12

Pri prvom a pri druhom som brala iba kyselinu listovu, pri treťom nič .. čiže za mňa nemusiš a ak maš taketo nevolnosti nech ti dr predpíše xonveu, je to na predpis ale uhradiš si ju sama cca 38€ ale pomohla veľmi, zazvorovy čaj, cukriky žuvačky

ariannazara
Dnes o 16:30

Brala som len v 1trimesti kyselinu listovu, a teraz v 35tt beriem 1 tabletku magnezium bo mi tvrdne brucho mimo toho nic.

maris5
Dnes o 16:38

Vitaminy je potrebne brat s jedlom. Vela vitaminov a mineralov potrebuje na vstrebanie tuky. Na lacno ti z nich moze byt zle. Nemusis ich uzivat, ale dieta si z teba "potiahne" co potrebujes a po porode ti to bude chybat.

anonym_288dd3
Dnes o 16:41

Mne povedal gyn. že nemusí žena brať vôbec žiadne tabl. pre tehotné. Je to len marketing. Teraz máš ovocie v obchodoch po celý rok.
Nie , nebrala som.

vkatush
Dnes o 16:58

Pokial máš pestrú stravu, netreba ti nič (aj keď kys.listovú by som do toho 3-4m brala). O tom som sa bavila s viacerými odborníkmi.

Ak máš problém, že nevieš nič zjesť, veľa zvraciaš, neudržíš v sebe stravu, a teda ani potrebné látky, vitamíny a výživu, tak áno, mala by si brať nejaké doplňujúce vitamíny.

Pozor, ak máš problém so štítnou žľazou a berieš lieky. Vtedy väčšinou nie, pretože teh.vit. majú v sebe obsah jódu, ktorý by mohol prevyšovať pre teba potrebnú dávku.
Treba skonzultovať so svojimi lekármi.

weruska1311
Dnes o 16:59

Čakám štvrté bábätko a nebrala som ani pri jednom..

anonym_9e5379
Dnes o 18:15

Ja cakam piate dieta a veru beriem. Hlavne teda v prvych 3 mesiacoch kyselinu listovu. Lenze po 4 detoch som uz taka, ze citim nedostatok, snazim sa jest viac bielkovin ako predtym, vapnik, horcik, omega-3 (ank, z tych mi je zle), mam demineralizovane zuby, padaju mi vlasy, nechty ako papier.
To dieta si vezme z Teba, co to da, a Ty budes stradat. A neprejavi sa to hned.
To, ze v dnesnej strave mame toho dost, je podla mna tiez mytus. Uz len ked zacnes nahadzovat veci do KT, tak zistis, kolko balastu zjes a chybaju nam hlavne bielkoviny. A dieta ich na stavbu tela potrebuje. Ak ich nemas v strave dost, tak si to poriahne zo svalov, napriklad.

anonym_82e951
Dnes o 18:21

Ked som verila na tuto chemiu,potratila som.Ked som verila vitaminy zo stravy vsetko bolo ok.

euka210
Dnes o 19:06

@anonym_autor aj mna napinalo z tej vone. Pri druhom som brala len kys.listovu, uz tehu vit.nie...je to biznis na mamickach, stravu mame v nasich podmienkach dobru.