icon

Zvláštne chute v tehotenstve

22. aug 2025

Ahojte som v 6.mesiaci tehotenstva konkrétne v 25 tyzdni . Uz asi 3 týždne mam zvláštne chute , neviem co mam robiť neovládam sa proste vždy ked idem na WC musím si do úst dat toaletny , vyžuvem ho a vyplujem tak isto to je so servítkami len co mi prídu pod ruky hneď idu do úst hanbím sa to povedať aj doktorke aj komukoľvek inému. Stretli ste sa uz niekde s tým?

anonym_ddb20f
22. aug 2025

@anonym_autor asi ti niečo chýba. Poznám dvoch ľudí čo jedli vreckovky ale v detstve. Ja som ako decko jedla hlinu a omietku. Dáke rozšírené krvné testy by snáď pomohli prísť na to čo to je

anonym_ddb20f
22. aug 2025

@anonym_autor ak nemáš dostatočne empaticku doktorku fakt jej to nevrav len chod na tú krv

autor
22. aug 2025
@anonym_ddb20f

@anonym_autor ak nemáš dostatočne empaticku doktorku fakt jej to nevrav len chod na tú krv

@anonym_ddb20f moja gyn je veľmi ľudský človek ale ja sa hanbím.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_ddb20f
22. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub čo trepeš že vreckovka je biela tak telo hľadá vápnik... Vyjadruješ sa v každej téme ako najväčší odborník na všetko. Ale táraš od buka do buka úplne drísty. Toto môže mať spojitosť tak so železom a nie s vapnikom. A tým že si jej tam vymenoval všetky vitamíny a minerály si čo pomohol? Čo máš ty za profesiu prosím ťa? To ma len reálne zaujíma... Badám ťa ako muža na fóre pre mamičky v rôznych diskusiách kde sa stále vyjadruješ k týmto témam ako chatGPT

anonym_ddb20f
22. aug 2025

Mimochodom autorka ženám v tehotenstve najčastejšie chýba železo a môže sa to aj takto prejavovať. Nepočúvaj samozvaných odborníkov a choď na krvné testy. Ale pravdepodobne to bude železo

jaskolka
23. aug 2025

@anonym_autor áno,je to takzvaný pica (pika) syndróm a je to označenie na pojedanie nejedelych vecí. Sú ľudia, ktorí jedia hlinu, trávu, kôru zo stromu a podobne,a v tehotenstve sa to zvykne vyskytovať často v prípade,že telu chýba železo. Normálne to povedz gynekologicke, lekári sa s tým stretávajú

anonym_3ebc7b
23. aug 2025
@anonym_ddb20f

@mirokub čo trepeš že vreckovka je biela tak telo hľadá vápnik... Vyjadruješ sa v každej téme ako najväčší odborník na všetko. Ale táraš od buka do buka úplne drísty. Toto môže mať spojitosť tak so železom a nie s vapnikom. A tým že si jej tam vymenoval všetky vitamíny a minerály si čo pomohol? Čo máš ty za profesiu prosím ťa? To ma len reálne zaujíma... Badám ťa ako muža na fóre pre mamičky v rôznych diskusiách kde sa stále vyjadruješ k týmto témam ako chatGPT

@anonym_ddb20f úplne si to vystihla

petulkahu
23. aug 2025

@anonym_autor akoze neporadim, ale ja pri oboch tehotenstvach som mala nutkavu potrebu si pri sprchovani, sprchovat jazyk 😅 robilo mi to strasne dobre 🤷‍♀️

livuska124
23. aug 2025

Ja som mala strašnú chuť zjesť manželov tuhý deodorant a zapiť to sanytol dezinfekčným sprejom 😁🤦 vždy keď som bola v kúpeľni som ich ovoniavala a musela som sa veľmi ovládať aby som ich reálne nezjedla. A veru, mala som nakoniec nízke železo a tieto chúťky mi prešli, keď som začala brať železo v tabletkách, čo mi predpísal dr.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
23. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub mlieko pijem každý den, veru aj ovocie a zeleninu každý den si pripravujem ovocný tanier kde je všelijaké ovocie čiže si myslím ze vitamínov mam dostatok .
Každopádne baby v pondelok idem k dr tak jej to nejak naznačím haha😀🤣