Ako efektívne precvičiť pamäť a logické myslenie?
Vie mi niekto odporučiť knihu alebo niečo,kde precvičim pamäť,IQ, logické myslenie?
Krížovky, sudoku. Nauč sa básničku. Pozri napr aj kogneo.org okrem kurzov tam majú aj pracovný zošit a pod, pre trénovanie pamäti
@denkabemommy sudoku mi nikdy nešlo,neviem to
tak asi to bude ideálne na tréning, ťažko budete trénovať na niečom, čo Vám ide. ináč odporúčam sa skúsiť naučiť tel. č. napr. manžela :D alebo niekoho iného, koho ešte neviete. ja si ho stále neviem zapamätať, ale všetky ostatné čísla viem :D
Hra Logik pre dvoch hráčov, pexeso a domáce úlohy na ZŠ😁 našich detí.
Keď ti nejde sudoku, máš asi problém s logikou. Opytaj sa AI.
Odpoveď AI: Ahoj! Jasné, môžeš skúsiť knihu *Trénink paměti* od Pavla Říčana alebo *Cvičení paměti, logiky a koncentrace* od Radka Ptáčka – obe sú super na precvičenie pamäti a logiky. Na IQ a logické myslenie sú tiež fajn rôzne zbierky hlavolamov, napríklad *Velká kniha hlavolamů* od Ivana Moscovicha.
Chceš skôr knihu, alebo by si privítal aj nejaké online cvičenia či aplikácie? 😊
Jasné, tu je pár tipov na aplikácie, ktoré ti pomôžu trénovať pamäť, IQ aj logické myslenie:
1. Lumosity – ponúka rôzne hry na tréning mozgu, pamäť aj logiku.
2. Peak – zábavné cvičenia na mozog, pozornosť a riešenie problémov.
3. NeuroNation – špecializuje sa na tréning pamäti a koncentrácie.
4. Elevate – zlepšuje jazykové, matematické aj logické schopnosti.
Všetky nájdeš v Google Play alebo App Store, stačí zadať názov. Skúšal si už niektorú z nich? 😊

Krížovky, sudoku. Nauč sa básničku. Pozri napr aj kogneo.org okrem kurzov tam majú aj pracovný zošit a pod, pre trénovanie pamäti