icon

Ako prebiehajú štátne skúšky na UCM?

Včera o 01:11

Zdravím, chcela by som sa opýtať či niekto absolvoval šrátne skúšky na UCM, Filozofická fakulta odbor Sjl a Anj ? Alebo všeobecne niekto, kto má skúsenosť aj z iných škôl? Ako to asi prebiehalo, koľko vlastne toho treba vedieť a ako dlho asi trvá odpoveď?
Ďakujem veľmi pekne

anonym_b55b6c
Včera o 04:38

Absolvovala si maturitu? Koľko toho asi bolo treba vedieť? Môžeš ísť na šťastie, alebo na istotu.

dadis
Včera o 04:53

@anonym_autor Podobne ako maturita. Mas otazky ku kazdemu predmetu, na ktore sa musis naucit odpovedat. My sme aj obhajovali diplomovku v ten isty den.

anonym_21f2bd
Včera o 15:20

Mám skúsenosť len so štátnicami na FMK UCM a prebriehali klasicky. Ráno prídeš zavolajú si vas všetkych dnu cca 10 ľudí a vysvetlia základne pravidlá, donesieš posudky Bp/Dp a samotnú záverečnú prácu. Potom idete na chodbu a volajú vás po troch (jeden obhajuje prácu a dvaja sa pripravujú (ešte predtým si vytiahnete otázky z jednotlivých okruhov)). Keď sa peipraviš ideš odpovedať a odpoveď záleži od toho kto sedi v komisii. My sme mali 3 okruhy a ku každému som hovoril cca 10 minút a dávali aj otázky či tomu naozaj rozumieš. Po odpovedi ideš von a čakáš kým doodpovedaju vsetci a potom si vas zavolaju všetkých dnu a oznamia známky a či ste prešli. Podla mna pocitaju s tym ze mame stres a snazia sa ckoveka naviest no su aj taki co celkom konfrontuju a nepomahaju vobec. Na psychologii ff ucm tusim maju nejaky test a obhajobu zaverecnej prace u vas neviem ako to prebieha.