icon

Ako sa stať policajtkou?

9. feb 2026

Dobry vecer, aktualne som studentkou strednej skoly a chcela by som sa spytat ak mate niekto skusenosti s pracou, pripadne co vsetko obnasaju prijimacie skusky na to, aby som sa mohla stat policajtkou a aku skolu a maturitne predmety na to potrebujem (aktualne som na gymnaziu) . Pripadne budem rada aj za vase nazory.

billy_jean
Včera o 05:05

https://www.stansapolicajtom.sk/, https://www.stansapolicajtom.sk/prijmacie_konan...

V zásade je jedno, akú máš strednú školu a z čoho maturuješ.
Musíš prejsť výberovým konaním - psychologický posudok, slovenský jazyk, testy fyzickej zdanosti, čistý register trestov, bez straníckej príslušnosti.

Viac si prečítaj na priložených linkoch.

anonym_f9ce79
Včera o 07:37

Za tie peniaze to veľmi nestojí. Vyzijes z ich platu? Poznám viacerých a majú ešte job bokom lebo by nevyzili

adaam
Včera o 08:07

najskôr zmaturuj a potom choď osobne na personálne oddelenie v tvojom meste. Tam ti povedia ďalší postup. Môžeš začať trénovať, aby si prešla cez fyzické testy, na psycho testy však nenatrénuješ a tie urobia priemerne 2/10. držím palce.

weronka53
Včera o 11:58

@anonym_autor ak by si chcela byt vysetrivatelkou tak musis ist na pravo inak ta nevezmu napr z policajnej akademie aspon v Ziline urcite nie

autor
Včera o 21:09

@adaam dakujem za odpoved😌 co sa tyka fyzickych testov tak to som zdatna, venujem sa silovemu treningu uz cca 2roky cize si myslim ze z tejto stranky by som problem nemala kedze sportom a zdravou stravou doslova zijem chcela by som robit casom aj fitness trenerku, len chcem mat nieco aj ako hlavnu pracu.. skor sa bojim tych psycho testov lebo neviem si vobev predstavit co cakat od toho

autor
Včera o 21:10
@anonym_f9ce79

Za tie peniaze to veľmi nestojí. Vyzijes z ich platu? Poznám viacerých a majú ešte job bokom lebo by nevyzili

@anonym_f9ce79 praveze mne vsetci hovorili ze policajti maju dobry plat🙈

anonym_ec1319
Včera o 21:14

Maturita jednoznačne potom žiadosť k policajtom keď ta zoberú potom ideš na testy plus Pezinok na 8 mesiacov alebo Košice a hotovo . Takto to bolo povedane nam , ale ma prísť nové upravené ty ktorý nemajú k policajtom blízko ( ochrana osob a majetlu / hasiči) tak to bude na 12 mesiacov

anonym_e18a7f
Dnes o 01:09
@anonym_f9ce79

@anonym_f9ce79 to čo sú za blbosti 😂 aký druhý job? Mám brata policajta plat má naozaj veľmi dobrý + rôzne benefity k výplate a pod. a zároveň dosť voľna, a to má za sebou iba policajný výcvik. Ja mám vš od začiatku školy pracujem v odbore a teraz premýšľam nad policajnym výcvikom 😂😂 takže áno, dá sa vyžiť z policajného platu a veľmi dobre.