Ako získať vzdelanie a prácu v zdravotníctve?
Ahojte, počula som o možnosti ísť študovať na dva roky na strednú školu zdravotníctva a viem sa hneď dostať pracovať do zdravotníctva, je to pravda?? Štúdium by bolo diaľkové... Nechce s vami totižto ísť na vysokú školu, keďže mam už vyše 30 rokov... Mam len gympel čiže v podstate nič. Stačilo by mi robiť abycajnu sestričku. Ďakujem za akúkoľvek radu
áno, dá sa študovať pomaturitné externé - praktická sestra, na stredných zdravotných školách, pozri skupinu https://www.modrykonik.sk/group/12752/
ľudia to odkiaľ čerpáte takéto info? diplomovaná všeobecná sestra sa študuje na stredných zdravotných školách, denné štúdium, alebo potom na VŠ odbor ošetrovateľstvo 3 roky BC, 5 rokov Mgr.
ale existujú aj praktické sestry, ktoré študujú 2 roky externe a na toto sa autorka príspevku pýtala
@kate211 tak v prvom rade, nie nikto ma neposiela do prace, keďže som na rodičovskej a nastupujem na ďalšiu materskú a nechce sa mi len tak doma kysnúť 3 roky a mat stále len gympel. To ta asi nenapadlo ze?? Pred tým som študovala na fyzioterapii, ktorá má ale až tak nenapĺňala a preto by som sa chcela dostať do zdravotnícka zatiaľ aspon ako zdravotnícky asistent, alebo praktická sestra a potom sa uvidí, ci by som študovala niečo ďalej... Nemám síce pocit, ze som ti to bola povinná celé vysvetliť, keďže inteligentné ženy pochopili otázku a nemali potrebu si rypnut, ale očividne ti tým asi uľahčím a skrášlim deň 😉
Ostatným dievčatám ďakujem za adekvátne a pre mňa postačujúce odpovede. Pekný deň ❤️🍀
Ahoj len ta chcem povzbudit, ked ta to zaujima chod do toho je to pekna praca aj ked dost obetava. Ludi v zdravotnictve je malo kazda posila dobra. A naozaj je to tak ze budes prakticka sestra po skonceni strednej skoly tie dva roky su to preto, lebo to su zhustene 4 roky odbornych predmetov a praxe do 2 rokov kedze uz jedny maturu mas nemusis mat predmety ako slovencina atd...tie vseobecne budes sa ucit cisto odborne veci
@tibor79 Je pekne, ze si opatrovatelky takto doplnaju vzdelanie. Velmi pekne. Ked chce niekto vykonavat nejake povolanie a citi, ze ho bude naplnat, tak snad ani len nepremysla, ze prva otazka by mohla byt - ako najrychlejsie, najpohodolnejsie spravit kurz/strednu. Idealne externe s minimom casu. To co Slovensko vyprodukuje za odbornikov? Za chvilu bude - spravila som si opatrovatelsky kurz - maly plat, musim do zahranicia - nechcem to robit - aaaa chcem robit v skolstve - ako najrychlejsie?
@kate211 ale si jej naložila.... vieš koľko nevzdelancov drží dôležité alebo nenáročné pozície ? Ja jej držím palce... smelo do toho 👉 ona má záujem sa aspoň vzdelávať
@luteam kľud ženy, pani si očividne potrebovala rypnut, verím ze jej to aspoň pomohlo a vyventylovala sa a bude aspoň misia na svoje reálne okolie 😉 ja tu ďakujem za akúkoľvek podporu, viem, ze to bude na metrskej náročné, ale verím si, ze to dám a budem konečne pracovať v obore ktorý má baví a bude ma napĺňať.
Baby ja sa opýtam... Kedysi bola stredná zdravotnícka škola a vyšli odtiaľ zdravotné sestry. Teraz ak chce byť človek zdravotná sestra,musí ísť na VŠ minimálne trojročnú a potom bude čo z neho? A keď dnes človek nejde na VŠ, čo je vlastne po skončený strednej?
Tiež nerozumiem,že keď je táto dvojročná stredná čo spomína autorka,to sa ráta ako klasická denná štvorročná? A na to môže ísť študovať hocikto s hocijakou strednou školou? Ďakujem pekne ak mi to niekto vysvetli
denné štúdium na strednej zdravotnej škole - po skončení bude všeobecná diplomovaná sestra, ktorá už na vysokú školu ísť nemusí
VŠ vzdelaná diplomovaná sestra - na VŠ môžu študovať aj tie, ktoré majú strednú zdravotnú, ale aj tie, ktoré majú inú strednú školu s maturitou, študujú odbor ošetrovateľstvo buď Bc. alebo Mgr.
praktická sestra je 2-ročné externé štúdium, kde je potrebné mať maturitu, z akejkoľvek strednej školy, praktické sestry majú nižšie kompetencie ako diplomované, ale odd. v nemocniciach ich tiež veľmi potrebujú
@summer23456
@summer23456 ziaci co nastupia na strednu ako 15r budu prakticka sestra. Potom moze ist studovat ktokolvek kto ma maturitu za diplomovanu sestru (studuje sa na strednej 3 roky), za prakticku sestru (na strednej 2 roky), alebo na vyske 3 roky bc. (moze samozrejme aj dalej mgr.)

To su dnes temy. Ako najst poziciu s minimalnym a casove nenarocnym kurzom, ako sa vtrepat do zdravotnictva po 2 rocnej strednej... A tebe ide o co? Naozaj chces pracovat ako sestricka v zdravotnictve a bude ta to naplnat? Alebo ta chlap/rodicia poslali, nech uz konecne nieco robis, po 10 rokoch si sa zobudila a hladas akukolvek nefabrikovu pracu, kde je treba vynalozit co najmenej usilia na studium, ktore je potrebne pre vykonavanie tejto prace?