Aký kurz programovania pre deti si vybrať?
Ahojte,
mám školáka v 4. ročníku na ZŠ a rozhodli sme sa, že ho prihlásime na nejaký kurz programovania.
Často hrá počítačové hry a sám ma o informatiku záujem a baví ho. Potrebujeme kurz, ktorý by bol online a s inštruktorom.
Našla som, že takéto kurzy robia Programko a Kurzpredeti .sk
Na obe som čítala dobré recenzie ale druhé je teda o niečo lacnejšie.
Máte niektorá s nejakým kurzom skúsenosť, prípadne ktorý by ste odporúčili?
Ďakujem.
@egonsk Ja sa veľmi týmto veciam nerozumiem ale bavia ho hry a rozprával nám, žeby si chcel vytvoriť aj svoju vlastnú a príde mi to ako aj fajn investícia do budúcna, keďže tá sféra IT je slušne zaplatená.
@monika75418 sice nie online, ale o to prinosnejsie. Skus sa poinformovat, ci nemate v skole/meste organizovany kruzok Lego Mindstorms. To by ho mohlo bavit, da sa ist timovo aj na sutaz FLL.
@maranco To nie je zly napad, rozhodne ho to moze inspirovat do viacer oblasti a potom sa prejavi, ku comu ho to tiahne. Ale pokial mamicka, alebo otecko sa nepohybuju v takejto oblasti (t.j. nie su na elektroniku, elektriku, software, atd..) tak by mu mozno pomohol taky zaujmovy kruzok. Lebo ciste programovanie hlavne v zaciatku moze byt kontraproduktivne, pokial ho to sameho netaha uz aj sa to skusat naucit.
@monika75418 nepozeraj na jeho hobby cez peniaze do buducnosti, lebo to je cesta do zahuby. Ked ho to bude zaujimat a tesit, bude mat z toho realne hobby, sam sa tym smerom posunie a bude v tom mozno aj pracovat. Ja som par rokov programoval, ano prijem z toho bol pekny, ale keby som nebol skoncil, mozno som uz pod kubikom zeminy.. moj spoluziak detto, on to robil o par rokov dlhsie a teraz ma zdravotnych tazkosti raz tolko co ja a iked mu to zostalo konickom (ako aj mne), tak sa venuje uz pracovne uplne niecomu inemu a programovanie spojil vyrazne viac s elektronikou (ktoru sme obaja povodne studovali).
Ak je clovek sikovny v niektorej oblasti (a ma to aj ako hobby), tak si dokaze paradne zarobit vzdy. Sikovny murar, omietac, alebo obkladac si vie zarobit mesacne aj viac ako ten programator a ma aj pohyb a nie ze denne 12hodin sedenia s pretazovanim mozgu ;)
@monika75418 nie vsetci programatori sedia za pc 12 hod denne a skoncia tak ako pise egonsk. Klud, ak to syna bude zaujimat, tak sa kludne moze normalne zivit programovanim 🙂
Moj muz robi uz 25 r v IT, uz manazersku poziciu, ale asi 15 r programoval…
Tiež robím v IT a moje deti nebudú chodiť na žiadny taký krúžok. Fakt to netreba, som vyštudovana učiteľka MS a slovenčina-nemčina, programovať som sa naučila sama vo voľnom čase. Ak ma niekto zaujem o techniku, cestu k nej si nájdu. Nech maju deti radšej niečo tvorivé alebo pohybové. IT je teraz in, o 20r vela IT pozícii zanikne kvoli umelej inteligencii.
radsej v takom veku ho daj na robototechniku a matematiku, a nech si
skusi nainstalovat Scratch ak ma zaujem programmovat
tiež odporúčam krúžok Lego Mindstorms, deti si skladajú z LEGO niečo, k čomu si potom pripoja programovateľnú jednotku, urobia programček a rozpohybujú to... pozri https://www.fll.sk/main/galerie/videogaleria naše deti chodili aj na súťaže, okrem Fist Lego League sú aj iné
Ďakujem za odporúčania a pýtala som sa syna či ho niečo zaujalo no je skôr introvertnejší a určite to chce online formou a viac ho zaujíma akoby si mohol vytvárať počítačové hry než robotické a technické mechanizmy.
Syn,sice ma 11, chodi online www.hemisfera.sk
Ma druhy kurz, programuje zatial iba v scratchi,teraz je na pokrocilom kurze. Potom bude asi v robloxe uz, co je 3D.
Nie je to len o programovani-no celkovo animacia,design, hudba...
Zatiaľ sme sa rozhodli pre Kurzpredeti .sk a Scratch, cenovo to vychádza najlepšie tak dúfam, že sa mu to bude páčiť.
Nášho syna sme dali na individuálne hodiny na www.itpn.sk
Pracujú v Scratchi a potom prejde na Python. Výhoda je že kurz je ušitý priamo na dieťa takže sme spokojní.
@egonsk Ja sa veľmi týmto veciam nerozumiem ale bavia ho hry a rozprával nám, žeby si chcel vytvoriť aj svoju vlastnú a príde mi to ako aj fajn investícia do budúcna, keďže tá sféra IT je slušne zaplatená.
@monika75418 ahoj, čo ste si napokon vybrali?
Momentálne riešim rovnakú dilemu.My sme mali vcera prvú skúšobnú hodinu s Algorithmics.
Má s nimi prosím niekto skúsenosti?
Ďakujem.
@monika75418 ahoj, čo ste si napokon vybrali?
Momentálne riešim rovnakú dilemu.My sme mali vcera prvú skúšobnú hodinu s Algorithmics.
Má s nimi prosím niekto skúsenosti?
Ďakujem.
@elvia ahoj,prosim ta skusili ste to s tymi algorithmics..aj my sme mali skusobnu hodinu,synovi sa to paci,len nieje to lacne..tak chcem nejaku skusenost,ci to je ok aj nadalej
@monika75418 nepozeraj na jeho hobby cez peniaze do buducnosti, lebo to je cesta do zahuby. Ked ho to bude zaujimat a tesit, bude mat z toho realne hobby, sam sa tym smerom posunie a bude v tom mozno aj pracovat. Ja som par rokov programoval, ano prijem z toho bol pekny, ale keby som nebol skoncil, mozno som uz pod kubikom zeminy.. moj spoluziak detto, on to robil o par rokov dlhsie a teraz ma zdravotnych tazkosti raz tolko co ja a iked mu to zostalo konickom (ako aj mne), tak sa venuje uz pracovne uplne niecomu inemu a programovanie spojil vyrazne viac s elektronikou (ktoru sme obaja povodne studovali).
Ak je clovek sikovny v niektorej oblasti (a ma to aj ako hobby), tak si dokaze paradne zarobit vzdy. Sikovny murar, omietac, alebo obkladac si vie zarobit mesacne aj viac ako ten programator a ma aj pohyb a nie ze denne 12hodin sedenia s pretazovanim mozgu ;)
@egonsk to som vôbec netušila ze je to take. Psychika chrbát ci oci?
Tiež robím v IT a moje deti nebudú chodiť na žiadny taký krúžok. Fakt to netreba, som vyštudovana učiteľka MS a slovenčina-nemčina, programovať som sa naučila sama vo voľnom čase. Ak ma niekto zaujem o techniku, cestu k nej si nájdu. Nech maju deti radšej niečo tvorivé alebo pohybové. IT je teraz in, o 20r vela IT pozícii zanikne kvoli umelej inteligencii.
@veklipo mozno aj skôr ako o20rokov zial
@elvia ahoj,prosim ta skusili ste to s tymi algorithmics..aj my sme mali skusobnu hodinu,synovi sa to paci,len nieje to lacne..tak chcem nejaku skusenost,ci to je ok aj nadalej
@lienka9 ahoj,my sme si napokon nevybrali , akože cena sa mi zdala hodne prehnaná vyše 800€ 🤦
Myslím že preháňajú tí programátori,blaznia deti ale aj rodičov.Ja som našťastie z tých rodičov ktorí nieje otrokom svojho dieťaťa ani tuho moderného sveta.
Nepáčilo sa mi od tých programátorov že na silu tlačili na to aby som syna prihlásila na ten kurz a úplne čo má zaskočilo že sa mám o tom radiť s 9r chlapcom ,je jasné že deti to nadchne len tie peniaze 💸 čo za to pýtali maximálne prehnali.
Neučím takto svojho syna "mať všetko" len preto že on chce,učím ho ludským hodnotám a toto blaznenie a naháňanie detí sa absolútne bilo s mojím presvedčením a mojimi prioritámi.
@lienka9 ahoj,my sme si napokon nevybrali , akože cena sa mi zdala hodne prehnaná vyše 800€ 🤦
Myslím že preháňajú tí programátori,blaznia deti ale aj rodičov.Ja som našťastie z tých rodičov ktorí nieje otrokom svojho dieťaťa ani tuho moderného sveta.
Nepáčilo sa mi od tých programátorov že na silu tlačili na to aby som syna prihlásila na ten kurz a úplne čo má zaskočilo že sa mám o tom radiť s 9r chlapcom ,je jasné že deti to nadchne len tie peniaze 💸 čo za to pýtali maximálne prehnali.
Neučím takto svojho syna "mať všetko" len preto že on chce,učím ho ludským hodnotám a toto blaznenie a naháňanie detí sa absolútne bilo s mojím presvedčením a mojimi prioritámi.
@elvia ak chce môže si materiály hľadať na nete a samo vzdelávať sa v tejto oblasti alebo si nájsť bezplatné videá
@elvia ak chce môže si materiály hľadať na nete a samo vzdelávať sa v tejto oblasti alebo si nájsť bezplatné videá
@maranco však pravdaže keď bude mať sám záujem niekam sa týmto smerom posunúť,posunie sa aj bez kurzu.
Nieže oni sa pri tom namotávaní (presne tak by som to nazvala doslovne) vyjadrili že nech synovi nezatváram dvere pred príležitosťou akoby oni boli tá jediná a vhodná alternatíva posunu v živote 🤦 .. mám iné predstavy o posune ľudskej bytosti ako cez technológie.

@monika75418 programatori sa nedozivaju vysokeho veku, to mu naozaj chces dopriat? 😉 ... myslis, ze hardwarove zalezitosti by ho nezaujimali? Mozno nejake IoT pripadne skusit, kde moze aj nieco s elektronikou tvorit a ak ho bude tahat k programovaniu, tak tym smerom sa aj sam rozbehne...