icon

Čo ďalej so štúdiom na vysokej škole počas rizikového tehotenstva?

12. feb 2026

Študujem externe VŠ, myslela som, že budem v pohode študovať ako tehotná, lenže som zostala na rizikovom tehotenstve. Vychádzky síce mam, ale kvôli staršej dcére v čase keď ju beriem do/zo škôlky. Neviem ako ukončím teraz zimný semester, nakoľko sa neviem dostaviť na posledné skúšky. Keby nechcem pozastaviť štúdium, je možné tie predmety len preniesť do ďalšieho ročníka ? Ktoré som nestihla ?

katkaseiner
12. feb 2026

@anonym_autor neskusala si sa spojit so studijnym resp. s vyucujucim a poziadat o preskusanie online? Neviem realne ci sa to da, studovala som dialkovo este davno pred kovidom, ale verim ze kovid pomohol v tychto online veciach... ci uz nejaky test online na cas alebo preskusanie cez zoom. Ja by som skusila. Mas dobry dovod preco sa nevies dostavit.

januska12323
12. feb 2026

Nepýtaj sa nás ale konkrétnych vyučujúcich, pozri si čo máte v školskom poriadku pripadne sa obráť na študijné oddelenie.

lucik194
12. feb 2026

je 12.2 to kolko skusok este mas? vsak uz si mala mat vacsinu uzatvorenu, o chvilku zacina letny semester.
prepac, nie nerypem len sa pytam. lebo je to uz naozaj vysoky datum.....

za mna mas viacere moznosti
- zavolat/napisat priamo skusajucim, ci su ochotni dat online termin, kedze si zostala PN
- ist na skusku a v tom case si vybavit lekara (aby si mala potvrdenie od lekara), kebyze Ti pride kontrola
- vykaslat sa nato a preniest skusky do leta

studijne nema nic na skusani, to je v kompetencii skusajuceho, musis to riesit s nim, ale urcite volaj na studijne co najskor, aby Ti poradili

patrike
12. feb 2026

Ak by sa toto pytal niekto na ZS, tak pochopim. Ale na VS ? Preco Konik a nie je skusajuci a studijne ?

sisska96
12. feb 2026

Vybav si potvrdenie od lekára

anonym_659af4
12. feb 2026

@anonym_autor tiez som bola na rizikovom ked som studovala a na Pn, s niektorymi sa dalo dohodnut skusky online, ale pri niektorych som musela ist osobne. Riskla som to, nastastie som kontrolu nemala, ale pre istotu som vzdy zasla do lekarne aby som mala blocek keby prisli

anonym_f65bfa
12. feb 2026

Preco nechces prerušiť studium? V letnom semestri budeš fungovať ako? Každopádne studium sa prerušuje vzhľadom na posledný ukončený semester, čo je pre teba tento zimný, aj ak nemáš niektoré skúšky, pokiaľ splnas podmienky na postup do ďalšieho štúdia (neviem v ktorom si rocniku, u nás sa v prvom kontrolujú kredity aj po zimnom semestri) môžeš neurobíme predmety jednoducho preniesť (či už prerušis alebo budeš pokračovať)… ale určite by som to odkomunikovala aj s vyučujúcimi, benchmarkovej to nevyzerá, že si sa na to len vykašľala a nerobia ti to o rok možno zbytočne náročnejšie lebo ta budú mať za flákača…

anonym_1fd33d
12. feb 2026
@patrike

Ak by sa toto pytal niekto na ZS, tak pochopim. Ale na VS ? Preco Konik a nie je skusajuci a studijne ?

@patrike ešte sa môže opýtať AI, prípadne inej irelevantnej inštitúcie. Verím že si robí Bc. zo sociálnej práce aby mohla robiť niekde vo verejnej správe. Potom to tu v tejto krajine aj tak vyzerá.

autor
12. feb 2026
@anonym_f65bfa

Preco nechces prerušiť studium? V letnom semestri budeš fungovať ako? Každopádne studium sa prerušuje vzhľadom na posledný ukončený semester, čo je pre teba tento zimný, aj ak nemáš niektoré skúšky, pokiaľ splnas podmienky na postup do ďalšieho štúdia (neviem v ktorom si rocniku, u nás sa v prvom kontrolujú kredity aj po zimnom semestri) môžeš neurobíme predmety jednoducho preniesť (či už prerušis alebo budeš pokračovať)… ale určite by som to odkomunikovala aj s vyučujúcimi, benchmarkovej to nevyzerá, že si sa na to len vykašľala a nerobia ti to o rok možno zbytočne náročnejšie lebo ta budú mať za flákača…

@katkaseiner na studijnom mi v podstate povedali, že individuálny študijný plán nie je možný.. a pani mi povedala, že môžem skúsiť zavolať dekanovi fakulty (zatiaľ som nevolala)
@januska12323 s konkrétnymi vyučujúcimi samostatne nekomunikujeme, len cez vedúcu, s ktorou som to zatiaľ riešiť nechcela..
@lucik194 5 skúšok mi zostáva, byť mnou, mám ich už dávno hotové .. lenže skúšky máme napríklad aj v soboty, to od žiadneho lekara potvrdenie nedostanem ..
@patrike pretože na študijnom som nedoriešila nič a samostatne na vyučujúcich nemám ani kontakty, keďže s nami samostatne nekomunikujú ..
@anonym_659af4 no ja sa bojím riskovať, predsa len kontrola prísť môže ..
@anonym_f65bfa nejak som dúfala, že štúdium nebudem musieť prerušovať vôbec..

anonym_f65bfa
12. feb 2026

Ako to, že nemáš na nich kontakty? Snáď vieš mená, to nemajú univerzitné maily? Ešte som sa nestretla s tým, že by neboli kontakty na webe. Určite sa s vyučújucimi treba spojiť, to mala byť úplne prvá vec. Inak pre zaujímavosť dokedy máte skúškové? Niekde už začal letný semester a skoro všade začína už budúci týždeň.

katkaseiner
12. feb 2026
@anonym_autor

@katkaseiner na studijnom mi v podstate povedali, že individuálny študijný plán nie je možný.. a pani mi povedala, že môžem skúsiť zavolať dekanovi fakulty (zatiaľ som nevolala)
@januska12323 s konkrétnymi vyučujúcimi samostatne nekomunikujeme, len cez vedúcu, s ktorou som to zatiaľ riešiť nechcela..
@lucik194 5 skúšok mi zostáva, byť mnou, mám ich už dávno hotové .. lenže skúšky máme napríklad aj v soboty, to od žiadneho lekara potvrdenie nedostanem ..
@patrike pretože na študijnom som nedoriešila nič a samostatne na vyučujúcich nemám ani kontakty, keďže s nami samostatne nekomunikujú ..
@anonym_659af4 no ja sa bojím riskovať, predsa len kontrola prísť môže ..
@anonym_f65bfa nejak som dúfala, že štúdium nebudem musieť prerušovať vôbec..

@anonym_autor urcite kontaktuj vyucujucich