Ekonomická fakulta TUKE alebo EUBA
Ahojte
Na EkF TUKE som v 2009 skoncila FBI. Od vtedy nemam prehlad o spominanych 2 fakultach. V tom case mala EkF pod TUKE dobre meno vramci SR.
V rodine mame maturantku a zvazuje tieto 2 skoly. Je tu cerstvy absolvent niektorej z tychto skol/niekto kto ma prehlad o aktualnej urovni tychto dvoch univerzit? Je velka sanca, ze ju vezmu na obe skoly...
Zaujimalo by ma hlavne ako skoly pripravuju absolventov do praxe, na existujuci trh prace, na kolko su absolventi "pouzitelni" s poskytnutym skill setom, nakolko a ci vobec reaguju na sucasne poziadavky zamestnavatelov... Rozumiem, ze ide o slovenske skolstvo a tak nemam velke ocakavania.
Dakujem
Ahoj mne kamoska robi na Tuke Ekonomickej fa a hovorila ze polka studentov su ukrajinci. Je to lahka skola, skonci ju podla mna kazdy, kto sa len trochu uci. EUBA mas namysli tu fakultu co je v KE alebo fakulty co su v BA?
Ahoj mne kamoska robi na Tuke Ekonomickej fa a hovorila ze polka studentov su ukrajinci. Je to lahka skola, skonci ju podla mna kazdy, kto sa len trochu uci. EUBA mas namysli tu fakultu co je v KE alebo fakulty co su v BA?
@ivana11155 tu v Kosiciach, mala som to povodne v nazve diskusie ale MK mi to upravil a vymazal tu cast.
Co sa tyka tvojej odpovede, to ze tam chodia aj Ukrajinci nerobi hned zo skoly lahku, nie? Ale je pravda, ze za mojich cias to bolo uplne ine studium pre externistov a nas dennych. Externisti mali toho ovela menej a mali vela ustupkov, i pri skuskach sa na nich inak pozeralo. Neviem ako to je so zahranicnymi, vratane UA. Su tam na nich nejake dotacie od statu?
EkF malo vzdy lepsie meno a tak je to aj doteraz 🙂
@anonym_d007ed Meno ano, ale ktory zamestnavatel v dnesnej dobe pozera na to aku konkretnu vysoku skolu kto skoncil? V tomto som u nas pesimista. Kym nejde o Ruzomberok (bez urazky 🫣), alebo nejaku socialnu pracu tak to je z pohladu zamestnavatela jedno. Mozno este tak auditorske firmy ako E&Y to riesia, neviem. Skor ma zaujimalo, ci tieto 2 skoly maju napr vramci predmetov napr SAP, agile metodologiu, certifikaty a pod. Nieco, co realne firmy od uchadzacov vyzaduju. Na EkF sme svojho casu mali malinko co uctovanie v Pohode a potom sa z toho odovzdavalo i zadanie. To bolo jedine prakticke, co si pamatam.
No ved samozrejme, ani jedna z tychto skol nepripravi do praxe, ale to tak je uz vela rokov, rata sa len to, co clovek robi pocas studia a pomimo studia 🙂 Otazka ale bola, ktora je lepsia, a tak som odpovedala. Samotna skola je len povinna jazda bez efektu. Zial.
A ano, tiez mam kamosku, co uci na EkF a je to samy Ukrajinec a Ind, ani nie ze polka, vacsia vacsina 🙂. Vacsina studia je ale online, lebo vdaka tymto kohortam maju prilis vela studentov a nezmestia sa do sal, co je za mna velky benefit.
Dalej - neries aka je skola lahka, alebo hocico - zamestnavatelia chcu mat odfajknute, ze absolvent ma skolu konkretneho typu, ale dolezite je, co robia studenti pomimo - v com lahka skola paradoxne pomoze, lebo ta aspon nezatazuje biflovackami storocnych nezmyslov, ktore v praxi ani nevyuzijes. Skoly nepripravuju na prax, nase urcite nie. Ani jednu taku skolu nepoznam.

EkF malo vzdy lepsie meno a tak je to aj doteraz 🙂