icon

Je možné študovať matematiku externe?

tehsim
18. feb 2026

Da sa matematika študovať externe? Vraj sa dá. Ja som našla, ale iba rozširujúce štúdium. Či sa mýlim? Ďakujem 🙂

patrike
18. feb 2026

Aka matematika ? Co presne chces studovat ?

tehsim
autor
18. feb 2026
@patrike

Aka matematika ? Co presne chces studovat ?

@patrike učiteľstvo matematiky

thirstymonk
18. feb 2026
@tehsim

@tehsim No a prečo by sa nedala? Tak ako sa dá externe študovať učiteľstvo chemie, slovenskeho jazyka, aj fyziky tak sa dá aj matematika.

mullerova46
18. feb 2026
@tehsim

@tehsim nedá 🫣 chcela by som tiež ale na Slovensku a v Česku sa nedá. V Brne ponukaju iba individuálny program ale nie externé. Ak niečo nájdeš daj mi vedieť. Chcela by som si možno dorobiť Mgr 🙂

mullerova46
18. feb 2026
@thirstymonk

@tehsim No a prečo by sa nedala? Tak ako sa dá externe študovať učiteľstvo chemie, slovenskeho jazyka, aj fyziky tak sa dá aj matematika.

@thirstymonk no práveže nikto u nás neposkytuje takúto možnosť. Sú to dosť náročné predmety kde by chýbalo vysvetlenie a práca na hodinách.

anonym_e0db04
18. feb 2026
@thirstymonk

@thirstymonk pretoze to neponuka ziadna univerzita????

da sa iba rozsirujuce. Preto si robim teraz specialnu pedagogiku a po Mgr. idem studovat kobecne to co chcem aj robit - ucitekstvo matematiky.

d_ivana
19. feb 2026

@tehsim Nie. Kolegyňa študovala MAT diaľkovo v Brne.

thirstymonk
19. feb 2026
@mullerova46

@thirstymonk no práveže nikto u nás neposkytuje takúto možnosť. Sú to dosť náročné predmety kde by chýbalo vysvetlenie a práca na hodinách.

@mullerova46 Fakt? Dokonca ani sveta katolicka univerzita? Sa mi zda, že za mojej ery bola normalne matematika externe.

mullerova46
19. feb 2026
@thirstymonk

@mullerova46 Fakt? Dokonca ani sveta katolicka univerzita? Sa mi zda, že za mojej ery bola normalne matematika externe.

@thirstymonk nie nie nedá sa bohužiaľ 🫣

thirstymonk
20. feb 2026
@mullerova46

@thirstymonk nie nie nedá sa bohužiaľ 🫣

@mullerova46 Sranda... 🙂

mullerova46
20. feb 2026
@thirstymonk

@mullerova46 Sranda... 🙂

@thirstymonk skôr smutné 😅 pri dieťati už nemám šancu si dorobiť na sk školu ☹️ štúdium pri pokazila korona a teraz sa už nedá denne štúdium bez podpory rodiny robiť 🫣