Je možné zvládnuť štúdium po 35-ke s deťmi?
Štúdium VŠ Pedagogika a vychovavatelstvo
Prosím dá sa zvládnuť štúdium na VŠ aj po 35-ke a trochu deťoch? Veľmi túžim učiť deti(družina, škôlka), vždy to bol môj nesplnený sen a cítim že je čas sa posunúť ďalej. Spraviť si školu.
Obávam sa však množstva učenia, aké máte skúsenosti? Poprípade hlási sa niekto na VŠ do RK ?
@123tana123 študujem, som po 40ke, pracujem, mám deti. Žijem, dýchal, nesťažujem si 😀 prajem veľa úspechov.
@123tana123 tak zvládnuť sa to určite dá, len obetujes viacej času s rodinou kvôli tomu štúdiu, ale ja osobne by som po 35ke neštudovala .... Ja si myslím, že človek si má ako prvé v živote spraviť školu a až potom si zakladať rodinu a tak ....a nie obrátene. Častokrát je však VŠ zbytočná, keďže len človek stratí roky života vzdelávaním a výsledok ? Väčšinou nijak vyšší plat či iné výhody tam nehrozia. Skôr sa človeku zídu kvalifikačné kurzy, ktoré trvajú len pár mesiacov a nie roky.
@123tana123 aj ja si plnim svoj detsky sen - ak boh da tak v maji skoncim 🙂...mam 49r inac a tri deti...nerobim to ale pre peniaze - kedze pracujem v uplne inej sfere a po nastupe do skolstva mi plat klesne - ale fakt len kvoli tomu ze chcem. Mam spoluziakov aj starsich ako ja...vsetko zalezi od tvojho nastavenia priorit, casu ktory tomu venujes a podpore rodiny....drzim palce kazdopadne...ja by som chcela dat este nejaku uni tretieho veku - zrejme nieco kreativne
@123tana123 záleží aké veľké máš detičky, či budeš mať pomoc od rodiny so strážením, ako to budeš zvládať finančne. Učenie aspoň u mňa aj u kolegýň, ktoré študujú, nebol problém. SKôr tieto organizačné veci, zladiť rodinu prácu a školu.
Moja mama zvladla po 40tke rovnaku skolu, teda asi, dnes je z nej specialny pedagog na skole. A mala nas 2 deti, tiez studujuce, popritom práca- robila vychovavatelku v detskom domove. Celkom narocne, ale zvladla to.
@123tana123 znama si urobila nadstavbu pegecku s dietatom a tehu...po 40r. Da sa to, urcite.
@123tana123 ja študujem ale nie vs ale pomaturitné 2 ročné štúdium a mám 36 r a jedni dieťa . Ale predsa len vysoká je ťažšia ale treba si ísť za tým.
Choď do tohto. Dá sa to zvládnuť. Budeš mať stav keď to budeš chcieť vzdať, nielen raz, ale ustojíš to. Držím ti palce.
@123tana123 tak zvládnuť sa to určite dá, len obetujes viacej času s rodinou kvôli tomu štúdiu, ale ja osobne by som po 35ke neštudovala .... Ja si myslím, že človek si má ako prvé v živote spraviť školu a až potom si zakladať rodinu a tak ....a nie obrátene. Častokrát je však VŠ zbytočná, keďže len človek stratí roky života vzdelávaním a výsledok ? Väčšinou nijak vyšší plat či iné výhody tam nehrozia. Skôr sa človeku zídu kvalifikačné kurzy, ktoré trvajú len pár mesiacov a nie roky.
@anonym_09e716 v školstve sa nedajú spraviť len kvalifikačné kurzy.
Takže nič iné jej neostáva len do tej školy ísť.
Ja sama som začala študovať pred 4 rokmi.
Minulý rok som skončila Bc.predškolskú a element.ped.a tento akademický rok som začala Mgr.
Mám 37 a 2 deti popri chodím do práce.
Nevadí,že je to obrátene ako píšete.Ja mám veľa starších spolužiačok a v pohode ide im to.
Smelo do toho.
Spoznáš veľa ľudí.
Sama žasnem koľko starších žien odo mňa sa pustilo do štúdia.
Podľa mňa je to super.
Štúdium berieš tak poctivejšie💚
Chod do toho robis to pre svoje deti a seba a este mas kopec rokov do dôchodku tak kedy keď nie teraz. Drzim palce zvládneš to a budeš robiť to čo ťa naozaj baví. 🥰 ja rozmýšľam po 36 tiez
Len pozor s týmto odborom nebudeš moct učiť v MS, max. robiť vychovávateľku, či asistentku. Skús pozrieť niečo iné...

Ahoj. Ja momentálne plánujem ísť na externé štúdium pedagogiky ale rozmýšľam nad Trnavou. Taktiež mám tri deti a ešte k tomu som začala aj pracovať od septembra v škole ako asistent a vychovávateľ . Ja už som raz takto študovala s dvoma deťmi externe v BB predškolskú pedagog. Bc. a dalo sa to zvládnuť, takže sa chcem pustiť do toho znova. Určite to na začiatku nebude vôbec ľahké ale verím, že ak si nájdeš svoj systém a hlavne sa budeš pripravovať priebežne, že to zvládneš. Neviem ako je to RK ale v BB bolo dosť učenia a všetky baby čo sme tam boli sme to s prehľadom zvládli.