icon

Je odbor farmaceutického laboranta naozaj taký náročný?

Ahojte, idem na SZŠ odbor FL, a všetci mi vravia že to je veľmi náročné a strašia ma aké je to ťažké a nebudem mať ani osobný život, že nebudem ani spať a iba sa stále učiť. Ja rátam s tým že to nebude ľahké a že sa budem musieť viac učiť ale je to až také hrozné a náročné ako to všetci opisujú? Prosím niekto kto má s týmto odborom skúsenosti povedzte mi či toho je až tak neskutočne veľa🙏

anonym_c2eb2b
7. apr 2026

Už ťa prijali? Dcéra chodí na zdr. laborant. Chémie požehnane, ale poriadne učenie nastalo až v 3 r
Prvý sa dosť opakuje zo zš. Labáky sú neustále, tam treba dávať pozor na dochádzku, môže sa vynechať len určitý počet hodín, potom sa musia hodiny nahrádzať.

miroslavamazikova
autor
7. apr 2026
@anonym_c2eb2b

Už ťa prijali? Dcéra chodí na zdr. laborant. Chémie požehnane, ale poriadne učenie nastalo až v 3 r
Prvý sa dosť opakuje zo zš. Labáky sú neustále, tam treba dávať pozor na dochádzku, môže sa vynechať len určitý počet hodín, potom sa musia hodiny nahrádzať.

@anonym_c2eb2b Ešte ma neprijali, podala som prihlášku a pôjdem písať prijímačky. A ak sa môžem opýtať, učí sa vaša dcéra nonstop? Či je toho až tak prehnane veľa alebo má aj voľný čas..

anonym_56a3e6
7. apr 2026

To je tak strašne individuálne, záleží aký máš základ, ako ľahko sa ti učí, niekomu to ide lepšie, niekomu horšie... mala som spolužiakov, ktorí sa na dobré známky museli učiť fakt veľa, aj takých ktorí to flákali, ale preliezali alebo takých ako ja, ktorým to išlo viac menej samé a stačilo dávať pozor na hodine... každý to má úplne inak

anonym_c2eb2b
7. apr 2026

prvé dva roky si chodila ako na výlet do školy. Tretí je troška ťažší.

anonym_07eed7
7. apr 2026

Do akeho mesta sa hlasis?Pozeram ze mas v profile Revuca.Ja odtial pochadzam ale uz byvame na zapade.Dcera si dala tiez prihladsky obe na tento odbor.