Je ťažké vyštudovať externe špeciálnu pedagogiku?
Je ťažké vyštudovať externe špeciálnu pedagogiku? Tri deti doma. (počítame s tým že už budú v škôlke a škole) rozmýšľam, že by som začala pedagogickým asistentom a potom by som pokračovala na tú pedagogiku keby mi to šlo..len by som poprosila reálne skúsenosti.
Ja som studovala ale bola som slobodna. Uprimne, neveim si to popri detoch atd predstavit kedze musis absolvovat aj prax, pokial nerobis v obore atd....
Keďže ste špeciálne pedagogičky alebo sa minimálne o to zaujímate, tak sa spýtam: Ja som trochu zaostalý v chápaní a tak všeobecne. Som absolventom špeciálnych škôl (základná aj stredná) kde ma aj preradili hneď prvý rok normálnej ZŠ. Aj tú som zvládol s horšími známkami. A všimol som si aj v dospelosti že proste niektoré veci nepochopím, zle pochopím, som taký spomalenejší, a aj taky zaostalejší. Dá sa to nejako vyliečiť? Mám diagnostikovaný vysokofuknčný autizmus, a druhá psychiatrička mi zase spomínala aj detský autizmus.
Keďže ste špeciálne pedagogičky alebo sa minimálne o to zaujímate, tak sa spýtam: Ja som trochu zaostalý v chápaní a tak všeobecne. Som absolventom špeciálnych škôl (základná aj stredná) kde ma aj preradili hneď prvý rok normálnej ZŠ. Aj tú som zvládol s horšími známkami. A všimol som si aj v dospelosti že proste niektoré veci nepochopím, zle pochopím, som taký spomalenejší, a aj taky zaostalejší. Dá sa to nejako vyliečiť? Mám diagnostikovaný vysokofuknčný autizmus, a druhá psychiatrička mi zase spomínala aj detský autizmus.
@unbeholfen IQ si nezvysis. ked si raz v pasme MR alebo subnormy, do normalu sa nedostanes.
@unbeholfen IQ si nezvysis. ked si raz v pasme MR alebo subnormy, do normalu sa nedostanes.
@kaktusik007 to pomalšie chápanie súvisí s IQ aj tá všeobecná zaostalosť?
@kaktusik007 to pomalšie chápanie súvisí s IQ aj tá všeobecná zaostalosť?
@unbeholfen ano. Proste inteligencia definuje strop, co este sme schopni pochopit. Ty ju mas nizku, takze nechapes a nerozumies - v podstate nie si schopny ani pochopit - veci ktore su pre normotypicku populaciu ok. To je rovnake, ako ked mne moj syn vysvetluje 10dimenzionalny priestor a vypocet objemu telesa v nom. Mam nadpriemerne vysoke IQ, avsak na jeho sa nechytam a v tom, co on povazuje za trivialne, sa stracam.
@kaktusik007 áno to s tým synom si dobre dala príklad. Že proste hlava mi to nebere a môžem hocijako silno rozmýšlať ajtak nechápem. A často dochádza k nedorozumeniam lebo autisti vraj inák chápu veci. Ale na to sa nedá takto narýchlo povedať príklad, ale dostávam sa do situácii s ktorými si neviem poradiť. Mne už od škôlky vedeli diagnózu. A odporúčali ma dať do špeciálnej školy, ale mama chcela aby som šiel do klasickej ZŠ vydržal som tam pól roka a ajtak som musel do špeciálnej. A aj sám na sebe si všímam že sa potýkam s problémami celý život aj sociálne interakcie, aj situácie neviem riešiť kde treba inprovizovať, v hádkach niesom dobrý, akože v slovných súbojoch v argumentovaní. Mne treva vysvetliť pomalšie, jednoduchšie, presne ako v špeciálnej škole že ja sa to naučím ale pomalšie a iným prístupom. Ale v dospelosti už také nefunguje a tak mám večne problémy.

ja som minuly rok dostudovala, ak ti ma kto strazit deti piatok/ sobota, po veceroch sa ucit tak nie je problem. da sa to. drzim palceky