Jednoduché denné štúdium
Prosím, nesúďte ma, mám svoje dôvody.
Hľadám vš, denné štúdium, ideálne v bratislave, smer presne neviem. Ekonómia, marketing, športový manažment, výživa, nejaké všeobecné humanitné vedy.
Som rok po maturite na gymnáziu a chcel by som študovať. Učím sa ľahko, gymnázium som prešiel s dobrými známkami bez problémov, ale pracujem, tak toho času nemám veľa. Moja práca sa dá robiť aj v noci aj cez víkendy, tak by som chcel študovať denne, hlavne kvôli kolektívu. Som z Bratislavy, ale mám svoje auto, tak možno by pripadala do úvahy aj Trnava?
Čo by ste na mojom mieste študovali vy?
načo ti je škola keď nevieš čo chceš študovať. Potrebuješ len titul?
@anonym_b68463 Preco by nemohol studovat? Kazde studium ti nieco da.
@anonym_autor Čo tak učiteľstvo? Kombináciu predmetov si vyberieš podľa toho, čo ťa najviac baví. Ja som popri štúdiu stíhala pracovať. Len sú ročníky, kedy sa chodí na mesačnú prax, tak by si sa musel vypýtať z roboty.
Ked ti nebude robit problem v podstate ziaden odbor - podla tvojich slov, tak si vyber asi hocico. Ty musis vediet, co ta bude bavit, co nie, co by si vedel vyuzit aj do buducna.
Aky mas dovod preco chces ist studovat? Podla mna to je klucove. Ked budes vediet preco/naco to chces, lepsie si aj vyberies vhodny odbor. Urcite nezacinaj skolu, ktora ta nebude bavit. Vyber si nieco co ti je blizke a idealne ak sa ti to aj v dalsom zivote aspon trochu bude hodit. Zbytocne pojdes studovat nieco sice lahke, co ta ale nebavi a bude ti nanic.
tak keď nemáš problém z učením, tak študuj nejaké cudzí jazyk
@anonym_autor čo plánuješ do budúcnosti, kam smeruju tvoje kroky? Môžeš študovať medicínu aj ekonómiu či fyzioterapiu. Veľa ľudí vyštudovalo niečo, čo vôbec nerobí a venuje sa úplne iným veciam. Studuj teda niečo, čo už robíš, alebo si výber iný smer.
@anonym_b68463 Preco by nemohol studovat? Kazde studium ti nieco da.
@marca12 študovať môže, len by mal vedieť čo chce študovať.
@anonym_b68463 áno a potrebujem kolektív. Prácu mám samostatnú, nechcem byť stále sám. Vraj je študentský život ten najkrajší. Naši stále hovoria.
@anonym_autor čo plánuješ do budúcnosti, kam smeruju tvoje kroky? Môžeš študovať medicínu aj ekonómiu či fyzioterapiu. Veľa ľudí vyštudovalo niečo, čo vôbec nerobí a venuje sa úplne iným veciam. Studuj teda niečo, čo už robíš, alebo si výber iný smer.
@margotka17 medicínu aj fyzioterapia nezvládnem. Moji spolužiaci z gympla sú väčšinou v cechach na medicíne a stále sa učia. Ja potrebujem pracovať. Zároveň byť medzi mladými ľuďmi
Aky mas dovod preco chces ist studovat? Podla mna to je klucove. Ked budes vediet preco/naco to chces, lepsie si aj vyberies vhodny odbor. Urcite nezacinaj skolu, ktora ta nebude bavit. Vyber si nieco co ti je blizke a idealne ak sa ti to aj v dalsom zivote aspon trochu bude hodit. Zbytocne pojdes studovat nieco sice lahke, co ta ale nebavi a bude ti nanic.
@anonym_183818 neviem, čo by ma bavilo.
Tak najprv sa rozhodni či chceš niečo teoretické alebo praktické. Je kopec odborov, nebudem všetky vypisovať.
a kde teraz pracuješ? chceš v tej práci pokračovať? ale podľa mňa nič nepokazíš právom, ekonomiou, manažmentom, niečo také všeobecné
Tak najprv sa rozhodni či chceš niečo teoretické alebo praktické. Je kopec odborov, nebudem všetky vypisovať.
@januska12323 skôr teoretické, humanitné vedy, matika, chémia a pod ma moc nebavili
a kde teraz pracuješ? chceš v tej práci pokračovať? ale podľa mňa nič nepokazíš právom, ekonomiou, manažmentom, niečo také všeobecné
@zuzanka.zuzu nepredpokladám, že v tej práci budem pokračovať. Teraz mi vyhovuje, ale o 20 rokov už nebudem asi vládať. Je to fyzicky náročná práca. Mama je právnička a neodporúča mi študovať právo, je to ťažká škola so zlým uplatnením.
@anonym_183818 neviem, čo by ma bavilo.
@anonym_autor Si technicky typ alebo skor na humanitne vedy? Skus precitat rady tu https://www.gympe.sk/studium/vychovne-poradenst...
Alebo sa daj otestovat,ake mas predpoklady,pripadne skus popisat s umelou inteligenciou,ci ti nejaky nadpad nevnukne.
Toto nie je otázka na fórum. Toto je vnútorný chaos zabalený do slušnej slovenčiny. „Neviem smer, neviem cieľ, ale chcem dennú VŠ kvôli kolektívu.“ Super. To je ako povedať: neviem kam idem, ale chcem ísť rýchlo a nech je tam veľa ľudí.
Škola nie je zoznam možností, z ktorého si vyberieš podľa názvu. Ekonómia, marketing, športový manažment, výživa, humanitné vedy… to nie sú príbuzné smery, to je náhodný výstrel do všetkých svetových strán. Jediné, čo majú spoločné, je že „nejako znejú“. To je málo. Strašne málo.
Argument „učím sa ľahko“ je úplne irelevantný. Učiť sa ľahko vie kopec ľudí. Otázka je: načo. A ešte lepšia: čo budeš robiť po škole. Lebo vysoká škola nie je tábor pre dospelých ani sociálny klub. Kolektív si vieš nájsť aj bez toho, aby si zabil 3–5 rokov života v odbore, ktorý ťa reálne nezaujíma.
A teraz k tej práci. Ak už pracuješ a vieš pracovať aj v noci a cez víkendy, tak si v lepšej pozícii než polovica študentov. To znamená, že by si si mal vybrať štúdium, ktoré má zmysel pre tvoju budúcu hodnotu na trhu, nie to, čo znie „všeobecne fajn“.
Otázka „čo by ste na mojom mieste študovali vy?“ je tiež mimo. My nie sme na tvojom mieste. Nemáme tvoj mozog, tvoju povahu, tvoju toleranciu k realite ani tvoju ambíciu. Správna otázka znie:
– v čom som dobrý
– čo som ochotný robiť aj keď to nebude zábava
– čo má reálnu uplatniteľnosť o 5 rokov
Ak na toto nemas odpoveď, chod radsej pracovať, skusat, zlyhavat, zmeniť smer, než sa zapisat na nahodnu VS len „aby si niečo študoval“. Lebo presne takto vznikaju frustrovani studenti s nulovym smerom, malokedy absolventi s diplomom.
Krute? Možno. Pravdive? Bohužiaľ ano.
@anonym_autor jednoznačne študuj právo. Ak sa ľahko učíš, z tých humanitných škôl, ti toto dá najväčší rozhľad.
@anonym_autor za mňa ekonómia aj marketing sú super obory, ktoré otvárajú dvere množstvu pracovným pozíciám plus sa vieš potom zamerať na konkrétne odvetvie ktoré ťa baví. Hlavné výhody sú, že vďaka eko získaš praktické vedomosti a marketingové pozície sú fakt dobre platené.
@anonym_autor za mňa ekonómia aj marketing sú super obory, ktoré otvárajú dvere množstvu pracovným pozíciám plus sa vieš potom zamerať na konkrétne odvetvie ktoré ťa baví. Hlavné výhody sú, že vďaka eko získaš praktické vedomosti a marketingové pozície sú fakt dobre platené.
@berry_11 ďakujem.

Asi ekonomicku na EU, to zvladnes lavou zadnou a je to skola, ktora tvojmu renome neposkodi..