Medicína verzus architektúra
Dobry den.
Viem, ze odbory, ktore su velmi odlisne, ale keby si mate vybrat vy, ktory z nich by ste si vybrali a preco?
To čo by som si vybrala ja, nemá žiadny vplyv na tvoj výber… ak sa nevieš rozhodnúť, musíš si položiť iné otázky…
Architektúra lebo mam k tomu blízko, baví na to. Už ako dieta som stavala rôzne domčeky - z lega, z krabíc. A mám rada kreatívnu prácu, tak isto mi vyhovuje byt na voľnej nohe a sam sebe pánom.
Medicína ma naopak vôbec ničím nepriťahuje, možno akurát psychiatria 😐. Podľa lekár nemá takú slobodu, v nemocnici býva prísna hierarchia, do toho nariadenia/obmedzenia z poisťovní, toto by mi dosť prekazalo
No,ak sa rozhodujete medzi týmito odbormi,tak napíšem,že lepšie zlý architekt ako zlý lekár.
Hádam vieš najlepšie,čo v živote chces robiť.
Ja ani jedno, inak by som to študovať išla... Ale ak by som musela, tak asi medicínu, k prírodným vedám mám blízko, štúdium by ma asi aj bavilo, prax už nie...ale teda umenie nie je moja šálka kávy už vôbec 😅 ... Ale každé povolanie má svoje pre a proti... A jasné, treba k tomu pristupovať aj racionálne, ale aj počúvať nejaký ten vnútorný hlas, lebo inak je štúdium utrpenie a aj životom sa lepšie pláva, keď práca napĺňa 😊
Jeej medzi tymito dvomi som si aj ja vyberala a vybrala som si technicky smer a nelutujem. Podla mna mas vacsiu volnost pri architekture,ale aj zodpovednost,no ta zodpovednost je predsa len ina ako pri ludskom zivote.
Architektura.
A preco?
Pretoze som velmi citliva osoba a neviem sa odosobnovat od utrpenia ludi
Ja medicinu, lebo mi je blizsia ako architektura. Velmi zjednodusene - skor sa vysporiadam s masivnym krvacanim ako s vykresom 😃
Ale na obe musis mat predpoklad a nie len, ze rodina ta tlaci… ale ako architekt toho asi pokazis menej ako lekar 🤷♀️
Ani jedno. Medicínu by som psychicky nedala a na architektúru mi chýba akýkoľvek talent.

nemám ani na jedno...🙂
ale asi medicínu...