Môžem sa ako samouk naučiť účtovníctvo?
Je to ťažké? Dá sa to naučiť ak samouk myslím základy účtovníctva a podvojné?
Aj s ozaj dobrým kurzom budeš samostatná účtovníčka až po niekoľkých rokoch. Ale ak to chceš robiť, tak to vydržíš a budeš sa učiť.
Teoria v podstate nie je zlozita. Ale to najdolezitejsie je prax. A tu ako samouk neziskas. To uz radsej zaplatit kurz a potom sup do uctovnej firmy a zacat pekne od zakladov, zdokonalovat sa, sustavne sa vzdelavat. Je to beh na dlhu trat.
Neviem si predstaviť účtovať len ako samouk. Pre mňa bolo celkom ťažké to pochopiť aj s výkladom (škola+kurz), nie to ešte bez neho. A celkovo sa v účtovníctve stále niečo mení
na obchodnej akadémií sme sa naučili účtovať, no len praxou som zistila čo ako a prečo
Zaklady ano ale realita je ina, nemas sancu to by bolo uctovniciek, ze az aj dlhorocne z 20 rocnou praxou sem tam zavahaju a treba sledovat neustale zakony
naozaj uplné základy.....ale nikde ťa bez praxe nezoberú a ďaľšia vec, ako samostatná učtovníčka budeš môcť pracovať až po absolvovaní praxe.....stačí malá chyba a máš to k náhrade....
Možno tak úplne základy. Otázne je, k čomu by ti taký level vedomostí akože bol. Keď už do toho nainvestovat kopec času, tak radšej na to učenie ísť poriadne.
@mirkam3 potrebujem iba pár účtov do novej práce...ale mám z toho veľký hlavu ..proste tomu nechapem
Postupy účtovania - Cenigova, k tomu ak.ide o pomocnú pozíciu, keď pár účtov, určite na to budú už mať systém a postupy, aj analytiku účtov vypracovanú.

Nie