Oplatí sa študovať dentálnu hygienu?
Dobry den, uvazujem nad vysokou skolou odbor dentalna hygiena, oplati sa to? Vedel by mi povedat niekto aky realny plat v cistom je na vychode?
Myslím si že je to odbor s veľmi dobrým uplatnením. Pokiaľ viem tak na SK sa dá študovať len v Prešove a neberú veľa ľudí takže sa treba dobre pripraviť na prijímačky
A myslite si ze sa oplati u niekoho skor pracovat alebo si otvorit vlastné? Kedze dentalna sa robi iba 1-2x rocne
Ak by niekto pracoval ako dentalny hygienik a nevadilo by mu mi napisat jeho cisty prijem bola by som vdacna, rada by som vedela v akych cislach sa to realne pohybuje
Otvoriť vlastne je hlavne o peniazoch, veľa peniazoch.Dentalna sa robí pri ustnom strojčeku častejšie.Moja dentálna má kameru kde Ti na obrazovke poukazuje všetky nánosy, skontroluje plomby, zafarbenia zubov...každý má iné vybavenie.Bola som u 3 táto jediná mala kameru.Ci sa oplatí záleží od tvojej šikovnosti, ale určite by som chcela najprv niekde robiť získať prax, potencionálnych klientov...platiť nájom, kreslo, vybavenie nie je sranda
@luccija davam uplne normalne otazky len vy ocividne neviete citat kedze som pisala o vychode

No ak sa niekde zamestnáš, tak plat môžeš mať od 500-2000eur😉to nie je štátna správa kde sú tabulkové platy.....zamestnáš sa u súkromníka a platobné podmienky si dohodneš s ním, ono záleží či u neho budeš robiť len dentálnu hygienu alebo normálne sestru a ak budú objednávky na dentálnu hygienu tak tú....u nás sú 2 dentálne hygieničky ktoré pracujú sami na seba....môj zubár robí dentálnu hygienu sám, sestra mu len pomáha...