icon

Je potrebný titul Mgr. pre učiteľstvo angličtiny?

witchytofu
Dnes o 12:06

Ahojte! Mám otázku ohľadom DPŠ. Vyštudovala som prekladateľstvo (anglický jazyk, slovenský jazyk) avšak mám iba prvý stupeň, Bc. Chcela by som učiť angličtinu na základnej škole, na prvom/druhom stupni.

Moja otázka znie - na akú pozíciu je možné sa dostať, ak mám iba Bc. + DPŠ? Musela by som si dorobiť Mgr. titul?

Ďakujem 🙂

amalka07
Dnes o 13:18

Môžeš učiť na jazykovke. Na základnú alebo strednú školu je potrebné mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Môžu ťa prijať jedine v prípade, že riaditeľ preukáže pred zriaďovateľom, že nedokázal na danú pracovnú pozíciu nájsť nikoho iného a ty budeš vedená ako nekvalifikovaný učiteľ/zamestnanec, čož sa odrazí aj na plate

witchytofu
autor
Dnes o 13:49
@amalka07

Môžeš učiť na jazykovke. Na základnú alebo strednú školu je potrebné mať vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa. Môžu ťa prijať jedine v prípade, že riaditeľ preukáže pred zriaďovateľom, že nedokázal na danú pracovnú pozíciu nájsť nikoho iného a ty budeš vedená ako nekvalifikovaný učiteľ/zamestnanec, čož sa odrazí aj na plate

@amalka07 Ďakujem 🙂

anonym_6b6a4e
Dnes o 13:53
@witchytofu

@amalka07 Ďakujem 🙂

@witchytofu nemôžeš učiť na škole bez vysokej školy 2 stupeň.

lukbe
Dnes o 14:19

Musíš mat ukončené Mgr. plus pedagogicke minimum. Podľa mna aj na jazykovke treba. Ani plat by si nemala adekvátny.

marcinka44
Dnes o 14:32

@witchytofu Ahoj, pokiaľ viem, na Slovensku je na pozíciu učiteľa na základnej škole spravidla potrebné vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa (Mgr.) v príslušnom odbore. Samotné Bc. + DPŠ väčšinou na plnú kvalifikáciu učiteľa nestačí. S bakalárom by si sa teoreticky mohla dostať napríklad na pozíciu nekvalifikovaného učiteľa, ak by škola nevedela nájsť kvalifikovaného, ale zvyčajne je podmienkou, že si človek Mgr. titul popri práci dorobí

witchytofu
autor
Dnes o 14:39

Ďakujem pekne za všetky odpovede <3

anonym_f4ba0d
Dnes o 15:42

@witchytofu nutné to nie je, poznám ľudí čo učia a nemajú na to školu ani len príbuznú, záleží čo si riaditeľ dovolí riskovať

witchytofu
autor
Dnes o 15:48
@anonym_f4ba0d

@witchytofu nutné to nie je, poznám ľudí čo učia a nemajú na to školu ani len príbuznú, záleží čo si riaditeľ dovolí riskovať

@anonym_f4ba0d ďakujem 🙂 ja ešte nemám DPŠ, iba Bc. Zle som sformulovala otázku.. :D chcem sa prihlásiť na DPŠ, ale čo som sa dočítala na stránkach rôznych škôl, tak musím mať na to titul Mgr. Pravdepodobne si naprv musím dorobiť Mgr. a potom šup šup na DPŠ 🙂 bude to dlhá cesta.

anonym_ad2f8a
Dnes o 16:05
@witchytofu

@anonym_f4ba0d ďakujem 🙂 ja ešte nemám DPŠ, iba Bc. Zle som sformulovala otázku.. :D chcem sa prihlásiť na DPŠ, ale čo som sa dočítala na stránkach rôznych škôl, tak musím mať na to titul Mgr. Pravdepodobne si naprv musím dorobiť Mgr. a potom šup šup na DPŠ 🙂 bude to dlhá cesta.

@witchytofu mozes si subezne dorobit mgr a dpš

witchytofu
autor
Dnes o 16:12
@anonym_ad2f8a

@witchytofu mozes si subezne dorobit mgr a dpš

@anonym_ad2f8a vážne? písala som na trnavskú univerzitu a odpísali mi, že žiaľ, prijímajú len s ukočneným druhým stupňom vysokoškolského štúdia. :( ešte skúsim ukf, čo mi na to povedia. 🙂

dundulica
Dnes o 16:24

na DPŠ musíš mať VŠ 2. stupeň

witchytofu
autor
Dnes o 16:25
@dundulica

na DPŠ musíš mať VŠ 2. stupeň

@dundulica ďakujem 🙂

anonym_533ea9
Dnes o 18:24

@witchytofu Skus Ruzomberok. Kedysi sa u nich dalo robit DPS subezne s Mgr. na inej skole.

anonym_650821
Dnes o 18:32

@witchytofu a nemáš jednoduchšie ísť na Mgr stupeň učiteľstvo sj + aj ?

anonym_1e0a81
Dnes o 19:03

alebo skus institut v dubnici, tam sa da kadeco