Pomaturitné štúdium praktickej sestry: Čo očakávať?
Ahojte,
poslednou dobou rozmýšlam, že by som si urobil pomaturitné kvalifikačné štúdium pre absolventov strednej školy odbor - 5361 N - praktická sestra. Je tu niekto kto nedávno doštudoval? Zaujímalo by ma aký je odbor náročný, viem len že sa študuje 2 roky formou 2x do týždňa z toho 1 deň teória a 2 deň prax( v popise píše, že večerné štúdium ale konkrétne hodiny tam niesu ??). Ja mám vyštudované tech. lýceum, čo je vlastne gymnázium technického zamerania. Ďakujem.🙂
ahoj ja studujem, studium je jeden den prax 6h a potom vyucovanie v skole 5hodin, druhý den 5h prax, nasledne 3h skoly, predmety su rozne, niektore lahsie, niektore tazsie, ale ucit sa treba, neda sa to iba ..prejst,, to iste na praxi, vykony sa znamkuju, takisto teoria piseme testy, pisomky aj online aj rucne 😀 jedna ucitelka aj ustne skuša, mam vela spoluziacok opatrovateliek z dss, tie to maju trocha lahsie aj sanitarky, ak si z ulice ako ja budes sa musiet fakt ucit, takisto dochadzka je prisna vynechat mozes napr. v prvom polroku to vychadzalo na 19h absencie z praxe, ak nesplnas musis si nahradzat cez prazdniny jarne, polrocne ...
ahoj ja studujem, studium je jeden den prax 6h a potom vyucovanie v skole 5hodin, druhý den 5h prax, nasledne 3h skoly, predmety su rozne, niektore lahsie, niektore tazsie, ale ucit sa treba, neda sa to iba ..prejst,, to iste na praxi, vykony sa znamkuju, takisto teoria piseme testy, pisomky aj online aj rucne 😀 jedna ucitelka aj ustne skuša, mam vela spoluziacok opatrovateliek z dss, tie to maju trocha lahsie aj sanitarky, ak si z ulice ako ja budes sa musiet fakt ucit, takisto dochadzka je prisna vynechat mozes napr. v prvom polroku to vychadzalo na 19h absencie z praxe, ak nesplnas musis si nahradzat cez prazdniny jarne, polrocne ...
@anonym_3e47f5 Ďakujem pekne za info, tak teraz mám kúsok aj strach či to budem stíhať popri práci 😀 ale chystám sa ísť do toho až budúci rok, takže uvidíme.

@anonym2468 ak by ta to bavilo, tak to urcite zvladnes.