icon

Potrebujem maturitu z dejepisu pre právo v Trnave?

ladaniva
25. mar 2026

Dobrý deň, chodím na gymnázium a vyberáme si semináre pre 3.a 4.ročník, vyberiem si zrejme chémiu a biológiu, len ak by som sa neskôr rozhodla, že pôjdem na právo v Trnave, potrebujem aj maturitu z dejepisu a predtým seminár z dejepisu?ďakujem za odpovede

anonym_6bed35
25. mar 2026

áno

orthia
25. mar 2026

@ladaniva maturitu áno, seminár je predmet, ktorý je zrejme voliteľný, ale bez neho by som si ja na prijímačky na právo netrúfla ísť.

fkata
25. mar 2026

Nepotrebuješ. Môžeš maturovať aj z chémie, ale musíš urobiť výborne prijímačky. Ak zvažuješ právo, ja by som si to bez dejepisu nevedela predstaviť. V prvom ročníku máš predmety, ktoré na dejepis nadväzujú.

anonym_49edd8
25. mar 2026

Nepotrebuješ maturitu z dejepisu, stačí ked' sa potom pripravíš na prijímačky, v ktorých sú otázky aj z dejepisu a k štúdiu práva ozaj nepotrebuješ semináre z dejepisu, v prvom ročníku je jeden predmet, ktorý sa zameriava na dejiny práva, ale to sa dokážeš naučiť aj bez vedomostí zo seminárov.

ladaniva
autor
26. mar 2026
@anonym_49edd8

Nepotrebuješ maturitu z dejepisu, stačí ked' sa potom pripravíš na prijímačky, v ktorých sú otázky aj z dejepisu a k štúdiu práva ozaj nepotrebuješ semináre z dejepisu, v prvom ročníku je jeden predmet, ktorý sa zameriava na dejiny práva, ale to sa dokážeš naučiť aj bez vedomostí zo seminárov.

@anonym_49edd8 ďakujem