Potrebujem maturitu z dejepisu pre právo v Trnave?
Dobrý deň, chodím na gymnázium a vyberáme si semináre pre 3.a 4.ročník, vyberiem si zrejme chémiu a biológiu, len ak by som sa neskôr rozhodla, že pôjdem na právo v Trnave, potrebujem aj maturitu z dejepisu a predtým seminár z dejepisu?ďakujem za odpovede
Nepotrebuješ. Môžeš maturovať aj z chémie, ale musíš urobiť výborne prijímačky. Ak zvažuješ právo, ja by som si to bez dejepisu nevedela predstaviť. V prvom ročníku máš predmety, ktoré na dejepis nadväzujú.
Nepotrebuješ maturitu z dejepisu, stačí ked' sa potom pripravíš na prijímačky, v ktorých sú otázky aj z dejepisu a k štúdiu práva ozaj nepotrebuješ semináre z dejepisu, v prvom ročníku je jeden predmet, ktorý sa zameriava na dejiny práva, ale to sa dokážeš naučiť aj bez vedomostí zo seminárov.
Nepotrebuješ maturitu z dejepisu, stačí ked' sa potom pripravíš na prijímačky, v ktorých sú otázky aj z dejepisu a k štúdiu práva ozaj nepotrebuješ semináre z dejepisu, v prvom ročníku je jeden predmet, ktorý sa zameriava na dejiny práva, ale to sa dokážeš naučiť aj bez vedomostí zo seminárov.
@anonym_49edd8 ďakujem

áno