Potrebujem si zlepšiť jazykové znalosti na rodičovskej
Ahojte.Potrebovala by som si zlepšiť angličtinu aj nemčinu na rodičovskej dovolenke,mám k tomu dôvod.Len málo času si nájdem,ale predsa.Viete poradiť nejaké tipy,triky,linky aj na slovnú zásobu,gramatiku a najmä komunikáciu?Intenzívny kurz nestíham,len tak si ukradnúť čas,no efektívne.Ďakujem za každú radu,kto takto sa učil tiež,vie, aká cenná každá pomoc,odkaz,rada.
Na akej si teraz urovni? Z takych tych trikov zdarma mozes sledovat serialy v anglictine, videa na youtube, citat si clanky v anglictine, v telke pustit napr. BBC, aj sa nieco dozvies zo sveta 🙂
@marcellka32 akoucestou?Ak vies.?Viem,ze aj pokec sa danejak cez internet najst s nativespeakermi,co zas sa ucia nas jazyk,ale to asi bude male percento ludi na svete.
Plateného nativspeakera myslím, konverzácie on-line, sú rakusania a nemci, ktorí vyučujú nemčinu
na Google play mi raz vyhodilo appku, kde sú knihy v angličtine, keď pri čítaní nevieš preklad, tak po poklepani na text sa automaticky ukáže
Noo ved to ti staci. A z tych videi a serialov fakt vela pochytis. Aj vyslovnost, aj porozumenie si zlepsis. Na zaciatok pomozu titulky a potom to uz bude v pohode aj bez. Ked si potrebujes zopakovat trochu aj gramatiku, tak si nechaj knihu na wcku a vzdy ked budes na wcku, tak si zopakujes napr. jeden cas 😉
Ahoj, ja sa ucim na RD nemcinu, predtym anglictinu. Mne velmi pomihli tipy od Jazykovy mentoring. Teraz otvaraju i akademiu, len je to trosku financne narocnejsie, ale tak zvaz, ako surne/efektivne potrebujes napredovat. Mnohe rady maju na webe/ fb i zadarmo. Ak chces niekedy popisat/pokecat po nemecky, mozes mi napisat 🙂

Zaplať si nativspeakera, budeš vedieť na čom si a kde máš pridať v učeni, prípadne sa otestuj na nete sú testy, duolingo, nemecké testy on-line, ja sa venujem nemcine, pozerám tv, čítam, píšem, mám nakúpené knihy pre samoukov