icon

Robili ste niekto štátnice, keď ste mali malé bábätko?

17. feb 2026

Ahojte, robili ste niektorá štátnice s malým bábätkom ? Ja so akurát tehotná, a vychádza mi to, že štátnice by som robila s pomerne malým bábätkom, či sa to dá zvládnuť? 🙂 študujem externe

anonym_583db6
17. feb 2026

no len tak, ze sa ti o babatko dlhsi cas bude niekto starat...

veronkam88
17. feb 2026

@anonym_autor ano bakalarske a este som dokoncila ing denou formou popri materskej

anonym_a70de4
17. feb 2026

Statnice z mediciny ci socialna praca?
To je dost velky rozdiel. 🙂

Kazdopadne, ak mas pomoc, zvladnes. Ale este nevies ake bude tehotenstvo ani dieta. Drzim palce. Ved prinajhorsom si posunies o rok, svet sa nezruti.

klaridka
17. feb 2026

Áno, s pomocou sa to dá. Ale ako píše vyššie, je rozdiel, na akej škole robíš štátnice...

anonym_c1e980
17. feb 2026

Tu naozaj platí, na akej škole

anonym_ce11f5
17. feb 2026

@anonym_autor neboj sa zvladnes, robila som tak cely jeden rocnik na ing.
Rovnako, ako aj statnice (bez pomoci) 😉

anonym_d04ba0
17. feb 2026

Robila som Goetheho certifikat C1, ked mala takmer rok. Kurz som zacala s 8 mesacnou, zvysovala som si uroven z B2 na C1.
Je to ine, ale uvidis, ako sa budes citit, a aka je to tazka skola. Materstvo ti urcite uznaju, ak budes potrebovat posunut...

anonym_2a71a4
17. feb 2026

Kolegyna mala termin po statniciach, ale teda nakoniec statnicovala s tyzdennym babatkom. Dali jej k dispozicii jednu kancelariu, kde si mohla prebalit a nadojcit babatko a odpovedat sla prva. Vsetko si dohodla dopredu a vysli jej v ustrety. Naucit sa vsak musela.

anonym_fd01f5
17. feb 2026

@anonym_autor Ano, moja mama. kojila ma iba cca 3 mesiace, veri, ze to bola chyba. vela sa o mna starala jej mama a jej babka. promocie z vysokej skoly mala ked som ja mala tusim 1 rok. dost vela stresu a hadok tam bolo. otec bol prvy rok na vojne, vtedy to tusim bolo povinne pre muzov.

anonym_870fbd
17. feb 2026

Popravde, ja si to neviem predstavit s novorodencom. Ked si spomeniem, ze ked sa mi narodili deti, boli par tyzdnov stale na mne nalepene den-noc... syn v tom case vkuse vrieskal, ja som uz nevedela co s nim, nemala som cas ani vlasy si umyt. Neviem si predstavit, ze by som sa v takom rozpolozeni mala este ucit na statnice. Ked som sa ako slobodna, bezdetna ucila na statnice, tak som tomu venovala fakt vela casu denne. Co si s novorodencom neviem absolutne predstavit.
Ale urcite sa to da, ved tu zeny tiez pisu, ze to zvladli. Ono zavisi hrozne vela aj od dietata - niektore su spokojne, spinkaju a ine placlive a vyzadujuce pozornost. A vela zalezi aj na odolnosti daneho cloveka, ja som bola po porode strasne psychicky nevyrovnana, vela zohralo to, ze som nespala, nedokazala som sa sustredit.

sniper3
17. feb 2026

@anonym_autor môj má 2r a za chvíľku štátnice 🫢

fairyy
17. feb 2026

@anonym_autor ano ja.. dcera mala 9 mesiacov...bola so mnou (spala na chodbe, spoluziacky mi na nu dozreli) ... statnice a obhajoba na informatike...

terry658
17. feb 2026

@anonym_autor áno pri dvoch deťoch. Musíš mať minimálny pud sebazachovy. Nebudeš ani trošku spať. Celé noci s knihami.

sponka93
17. feb 2026

Bakalarske s rocnym a magisterske uz s dvoma 😊. Ale externe studium manazment na UK. Treba mat podporu a pomoc od muza a vsetko zvladnes.

kp7333
17. feb 2026

Zalezi od babatka. Ak bude kludne, ano. Ak bude placlive, tak to bude mazec. Moje prve spalo len ked sa hybal kocik. Takze som bola cele dni v terene. Mladsie pospalo v nosici, to som stihla aj navarit, aj si oddychnut.

anonym_be87ab
17. feb 2026

Áno, na EUBA, synček mal 4 mesiace.

babeinka
17. feb 2026

Áno Bc. Jedno väčšie a jedno malé A bolo to jednoduchšie ako pri Mgr keď som mala už síce väčšie deti ale aj prácu....

anonym_dc559d
17. feb 2026

@anonym_autor Nie, nerobila. Som natoľko zodpovedná k sebe aj k dietatu, že som statnicovala slobodná a bezdetná.
Držím palce!

anonym_dc559d
17. feb 2026
@veronkam88

@anonym_autor ano bakalarske a este som dokoncila ing denou formou popri materskej

@veronkam88 Pravopis rodného jazyka Ti nič nehovorí? Pani inžinierka. 🤦

anonym_a70de4
17. feb 2026
@anonym_870fbd

Popravde, ja si to neviem predstavit s novorodencom. Ked si spomeniem, ze ked sa mi narodili deti, boli par tyzdnov stale na mne nalepene den-noc... syn v tom case vkuse vrieskal, ja som uz nevedela co s nim, nemala som cas ani vlasy si umyt. Neviem si predstavit, ze by som sa v takom rozpolozeni mala este ucit na statnice. Ked som sa ako slobodna, bezdetna ucila na statnice, tak som tomu venovala fakt vela casu denne. Co si s novorodencom neviem absolutne predstavit.
Ale urcite sa to da, ved tu zeny tiez pisu, ze to zvladli. Ono zavisi hrozne vela aj od dietata - niektore su spokojne, spinkaju a ine placlive a vyzadujuce pozornost. A vela zalezi aj na odolnosti daneho cloveka, ja som bola po porode strasne psychicky nevyrovnana, vela zohralo to, ze som nespala, nedokazala som sa sustredit.

@anonym_870fbd 90% zien ktore tak statnicovali mali obrovsku pomoc od mamy alebo svokry, to je proste fakt ktory vnimam v okoli na mnozstve zien, ak mali nejake studium popri detoch. To uz ale nepovedia, ked hovoria ze ako s malymi detickami studovali. A kedze muzi vacsinou chodili do prace, vykryvali to babky. Kedze viem aka je situacia s malymi detmi ak je na ne clovek realne sam a podvecer pride muz z prace - tak statnicovat a studovat (nebodaj denne formy, nezmysel) popri malinkych detoch nejde dokopy. Alebo ide - ze je to odrzku a nerobis poriadne ani jedno. To je holy fakt podla mna. A zazila som aj materske, aj studia.

fairyy
17. feb 2026
@anonym_a70de4

@anonym_870fbd 90% zien ktore tak statnicovali mali obrovsku pomoc od mamy alebo svokry, to je proste fakt ktory vnimam v okoli na mnozstve zien, ak mali nejake studium popri detoch. To uz ale nepovedia, ked hovoria ze ako s malymi detickami studovali. A kedze muzi vacsinou chodili do prace, vykryvali to babky. Kedze viem aka je situacia s malymi detmi ak je na ne clovek realne sam a podvecer pride muz z prace - tak statnicovat a studovat (nebodaj denne formy, nezmysel) popri malinkych detoch nejde dokopy. Alebo ide - ze je to odrzku a nerobis poriadne ani jedno. To je holy fakt podla mna. A zazila som aj materske, aj studia.

@anonym_a70de4 tak vacsinou babky pracuju tiez ako aj muzi... ano pomahala mi aj mama...ale najcastejsie som sa ucila pri kocikovani... moje dieta nespalo dobre skoro nikdy... ukludnovalo ju ked som ju hojdala na rukach a citala..tak som citala skripta (dietatu to je jedno) ...denne studium som riesila tak, ze som si dala cvika v ine hodiny nez kamosky, tie mi pomahali .. alebo podvecer ked uz bola mama alebo muz doma... a kedze som vedela kedy porodim pocas tehotenstva som dotiahla diplomovku mne ju trebalo nakodit, kedze som bola na informatike... a teda mi ostalo iba ucit sa ...

anonym_8118c6
17. feb 2026

statnice matematika s malym babom menej ako mesiac, nosila som ho so sebou vo vajicku, dojcila som, ucila som sa aj v porodnici
vtedy mi to prislo normalne ale tak mladost pochabost
diplomku som
dokoncovala dost vysoko tehotna a este som popri skole pracovala v IT a po veceroch doucovala vysokoskolakov na EUBA matiku
doucovanie som prerusila len na pobyt v porodnici, uz v den ako som sa vratila z porodnice som vecer znovu doucovala

oblecenie99
17. feb 2026

Pri synovi by sa nedalo (bol veľmi náročný novorodenec), ale s dcérou jak nič, s ňou by sa dalo, ona spala, jedla, ako na budík, uplná pohoda. ALE teraz by som to už nevedela zrealizovat, ma 11 mesiacov a je v najaktivnejsej fáze a forme, som rada, že som rada a prežijem deň 🙈 čiže závisí to od bábätka, ako budeš zvládat ty materstvo, začiatky bývajú ťažké, a najmä v akom štádiu bábätká (lebo iné je novorodenec, ktorý IDEALNE veľa spí, a iné už väčšie bábätko.
Ja som robila RIGO vysoko tehotná, aj štátnice a to bolo v pohode, popri práci. Ale syn uz bol väčší skolkar, chodil do škôlky a pomerne samostatne dieťa, čiže sa dalo. Keby bol mladší, bolo by to horšie.

anonym_a70de4
17. feb 2026
@fairyy

@anonym_a70de4 tak vacsinou babky pracuju tiez ako aj muzi... ano pomahala mi aj mama...ale najcastejsie som sa ucila pri kocikovani... moje dieta nespalo dobre skoro nikdy... ukludnovalo ju ked som ju hojdala na rukach a citala..tak som citala skripta (dietatu to je jedno) ...denne studium som riesila tak, ze som si dala cvika v ine hodiny nez kamosky, tie mi pomahali .. alebo podvecer ked uz bola mama alebo muz doma... a kedze som vedela kedy porodim pocas tehotenstva som dotiahla diplomovku mne ju trebalo nakodit, kedze som bola na informatike... a teda mi ostalo iba ucit sa ...

@fairyy hej jednoducho realizovatelne pre ludi co maju aspon nejaku pomoc, ze Ti niekto postrazi, pokocikuje, alebo donesie jedlo, atd atd. Ja som realne mala rodinu daleko a ta co bola blizko, nebola jedinky raz ani pokocikovat ani jedno vnuca, proste uplne ze 24/7 sama s detmi okrem manzela po praci. Takze studium by bolo uplne nereal.
Kazdopadne - si sikovna

marca12
17. feb 2026
@klaridka

Áno, s pomocou sa to dá. Ale ako píše vyššie, je rozdiel, na akej škole robíš štátnice...

@klaridka Poznam baby,ktore statnicovali na medicine,takze da sa to zvladnut. Samozrejme mali pomoc babiciek a manzelov.

klaridka
17. feb 2026
@marca12

@klaridka Poznam baby,ktore statnicovali na medicine,takze da sa to zvladnut. Samozrejme mali pomoc babiciek a manzelov.

@marca12 Aj ja, preto som napísala to, čo som napísala 🙂