icon

Skúsenosti so štúdiom cestovného ruchu na UMB

m1222
Včera o 13:23

S om študentkou štvrtého ročníka gymnázia. Počas stredoškolského štúdia som si uvedomila, že ma veľmi zaujíma oblasť cestovného ruchu, turizmu a služieb súvisiacich s cestovaním. Z tohto dôvodu mám záujem pokračovať v štúdiu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici, konkrétne v bakalárskom študijnom programe cestovný ruch.

Rada by som sa informovala o podmienkach prijímacieho konania, náročnosti štúdia a možnostiach ubytovania na študentských internátoch. Zároveň by ma zaujímalo, či je štúdium viac teoreticky alebo prakticky zamerané a aké sú možnosti uplatnenia absolventov v praxi.

Budem vďačná za akékoľvek informácie, ktoré by mi pomohli pri rozhodovaní o ďalšom štúdiu.

lucik194
Včera o 15:50

cwstovny ruch sa dal na euba tiez. tri roky dozadu ho skoncila kolegova dcéra. nooooo uz tri roky robi v hoteli na recepcii, taha denne, poobedne nocne ... za mna premeskana prilezitost najst niečo lepsieho.

praca v CK je napr na pobocke uplna blbost, vysku k tomu nepotrebujes. celu sezonu robit od nevidim do nevidim, si na spagatiku, lebo odlety lietadiel su aj v noci a vzdy sa nieco pokazi.....

to studium je lahke, z kazdeho nieco, ale nic poriadne. v podstate administrativa ....
na SK velku dieru do sveta s tym neurobis ....
na bc titul si musis prejsť hlavne predmetmi, co su nutnost. vsak si pozri predmety na webe. detto na EUBA

anonym_66523a
Včera o 16:56

@m1222 Štúdium je to nenáročné, ale nič ti nedá. Ak chceš pracovať v cestovnom ruchu, musíš hlavne ovládať minimálne dva - tri cudzie jazyky na komunikačnej úrovni a mať odvahu vystúpiť z komfortnej zóny, nebáť sa cestovať po svete, nebáť sa komunikovať.

sulavikova
Včera o 17:13

@m1222 pracujem aj v cest. ruchu: moja škola života je, že som učka (dospelí sú horší ako ich vl.deti) a môj bonus je znalosť 7 jazykov. Pas a kufor stále nachystaný. Treba ísť von, pracovať, cestovať. To vám UMB nedá.

). Odvaha a vlastná sebarealizácia.

anonym_c56ef6
Včera o 17:18

je to uplna blbost (vlastna skusenost), robit v cestovnom ruchu mozes aj bez VS