Skúsenosti so štúdiom DPŠ na UCM v Trnave
Ahojte, rozmýšľam nad štúdiom DPŠ v Trnave na UCM. JE tu niekto, kto toto štúdium už absolvoval? aké máte skúsenosti?
@myscocka aj mna by to zaujímalo, ozval sa vam niekto prosím?
@saaaaasa nie. Neozval . Ale nastúpila som tam. Cele štúdium je zatiaľ online, aj keď nás na zápise dekanka upozorňovala, že vraj nebude. Snad len žartovala. Problém je ale v tom, že neodpisuju na maily keď niečo potrebujete . Viaceré učiteľky, najmä jedna si asi mysli, že je neviem co. Do posledného dňa sme nevedeli, ci sme urobili skúšku a už bolo po všetkých opravných termínoch. Ale inak v pohode . Učenia dosť, ale písomne testy neboli až také ťažké . Písali sme z dvoch predmetov seminarku.
@saaaaasa nie. Neozval . Ale nastúpila som tam. Cele štúdium je zatiaľ online, aj keď nás na zápise dekanka upozorňovala, že vraj nebude. Snad len žartovala. Problém je ale v tom, že neodpisuju na maily keď niečo potrebujete . Viaceré učiteľky, najmä jedna si asi mysli, že je neviem co. Do posledného dňa sme nevedeli, ci sme urobili skúšku a už bolo po všetkých opravných termínoch. Ale inak v pohode . Učenia dosť, ale písomne testy neboli až také ťažké . Písali sme z dvoch predmetov seminarku.
@myscocka študujete tam základný modul? Ja som to pochopila tak, že základný trvý 2 semestre a následný ucitelský 4 semestre, to sú tri roky. Chápem to správne? Ako prebiehali skúšky? Celkovo ako hodnotíš DPŠ na tejto škole?
@myscocka študujete tam základný modul? Ja som to pochopila tak, že základný trvý 2 semestre a následný ucitelský 4 semestre, to sú tri roky. Chápem to správne? Ako prebiehali skúšky? Celkovo ako hodnotíš DPŠ na tejto škole?
@kam72 áno študujem tam prvý rok. Štúdium prebieha online . Prvý rok je základný modul. Na konci sú štátnice a odovzdáva sa záverečná 25 stranová práca. Druhý rok je rozširujúci modul- učiteľ na tvoje štátnikov predmety . Keďže mám sociálnu prácu tak budem študovať predmety súvisiace s mojimi statnicovymi predmetmi . Tento rozširujúci modul tiež trvá 1 rok ukončuje sa rovnako ako prvý statnicami a záverečnou prácou . Potom môžeš ísť na aprobáciu a vybrať si predmet ktorý v budúcnosti by si chcela učiť a toto trvá 2 roky. Je to celkom zdĺhavé, ja som uvažovala nad normálnou VŠ ale keď som si dala pre a proti rozhodla som sa pre toto, napriek dĺžke, pretože tam nemusím chodiť každý týždeň . Celkovo štúdium ok. Učenia je dosť ale to asi všade.
Po druhom roku už môžte učiť predmety vaše statnicove . Ale keďže ja by som chcela učiť na ZŠ a tam nie sú predmety ktoré súvisia so soc prácou, tak musím potom ísť ešte ďalej na rozširujúci - aprobáciu

@myscocka aj mna by to zaujímalo, ozval sa vam niekto prosím?