Som v 3. ročníku Bc a vyučujúci nám nikomu nechce dať prejsť
Je to tak človek by si myslel, že no ved ked si sa už dostal do 3 ročníka ZS už to nejako dotiahneš do konca ale nie jeden veľký omyl aspoň na našej škole. Je pomaly koniec skúškového a vyučujúci ešte nikomu nedal skúšku. Po asi 5 termínoch ani jednému? Ako neviem čo sa s ním stalo. Po minulé roky to tiež bol masaker ale vždy sa to nejako dalo ale teraz od nás chce priam nadľudské výkony aby nám aj tak na konci povedal, že to bolo slabé, malo a že nechápe ako nám minulé roky mohol dať lepšiu známku ako Fx? nechápem čo sa stalo. Sám sa tvári ako náš kamarát ako on vie, že toho máme veľa a potom nám sám strpčuje takto život? Ani sťažovať sa nikomu nemôžeš lebo na teba ešte nakričia, že čo si to dovoľuješ. Ak mi nedá prejsť tak neviem čo budem robiť lebo môj odbor sa nedá ani študovať externe a aj keby sa dalo nemám na medziročník., a aj to nemať istotu, že to urobím lebo on si povie, že som mu nesympatická? Už normálne ani nevládzem z takého prístupu sa ani na to pozerať nie to ešte učiť. Už len ked to vidím tak mám chuť vracať a ked si ho predstavím zase na tej skúšku no triaška na mňa ide. Naozaj neviem čo to bude a neviem si predstaviť ako by som to ani riešila lebo rodičia tiež nemajú peniaze tak ja neviem teraz po 3 rokoch driny a všetkého by som akože skončila niekde za pásom? Viem, že aj to je práca ako každá iná a keby sa už nič nedalo robiť tak dobre ale predsa to dostanem nálepku kvôli jednému debilovi, že som na to nemala? Neviem ani čo robiť lebo strednú mám gymnázium tak to ak nemám výšku tak nemám z toho nič. Dosť dobre mi ide angličtina ale neviem či by som mohla opustiť rodičov a ísť do zahraničia. Ani neviem prečo to píšem asi len zo zúfalstva. Viem, že život nekončí ale že pre jedného debila takto? Nemáte niekto nejakú skúsenosť kde sa to skončilo aj tak happy endom? Naozaj som zúfala.
Ja tiez s tym mam problem, hlavne ked nam staci 50% na urobenie skusky, a aj mate tych 35 bodov z 56, tak mate FX. Bola som za dr. a ze podla neho mam 45%...akoze matika je isto silna stranka. A zase sa s nim nechcem hadat, lebo uz vobec mi neda prejst...tak to musim nechat tak a ucit zase😒
Akeby ste ako trieda žiadali dekansly termín? Alebo vyjadrenie dekana? O akú školu ide?
@betka269 práve to že tento rok nám zrušili dekanské termíny lebo nám vrátili tri pokusy ale čo z toho ked spolužiačky boli aj 2 krát už a im nedal. Posledné termíny sú o týždeň ale tak nevidíme to ružovo. Ako brala by som to inak keby, že to nebol ten tretí rok... aj keby som chcela tak začínať od začiatku? Ešte aj akreditácia sa menila tak nie všetky predmety by uznali. Unipo viac ako vzdelanie...
@marikab188
Co to studujes?
No...aj u nas boli taky magori na prirfuk...treba tym.prejst..ked neprejdes...tak si zopakujes rocnik...ved z toho sa nestriela
@erikavesela len plati 😅
@erikavesela učiteľstvo angličtiny a ruštiny a problém je s ruskou literatúrou. Aj ja neviem, že či je lepšie si zmeniť kombináciu teraz úplne alebo to ešte skúsiť alebo ja ani neviem vlastne čo lebo samostatná angličtina by mi bola nanič aj tak...a neviem či by som si našla vôbec takú prácu popri zamestnaní aby som aj pracovať mohla aj chodiť prípadne do nanovo do školy aj doma pomáhať aj proste všetko. Mám pocit, že som urobila osudovú chybu, že som sa na to dala a zistila som to aj teraz...
@marikab188 neboj na posledny termin da urobit 🙂 Len Vas potrebuje vystresovat
@tanecnica82 tak gratulujem to sa mu podarilo maximálne
Prepac, ale co je to za paka, ze nedava skusku? ked mi uz niekto ide tretikrat na skusku a vidim ze nesedel na riti ale ucil sa, tak mu nebudem strpcovat zivot. A celemu rocniku, sak on urcote neni normalny, neverim ze cely rocnik by sa nenaucil tak, ze vsetci maju Fx. Nie je normalne aby si ucitelia na studentoch takto mastili ego, ze az maju z toho studenti paniku a uzkosti, na co je to dobre. My sme mali taku na SJ literature (asi diagnoza) ze som sa drela jak kon, stale Fx, 5xA4 zapisana, nakoniec som si napisala od slova do slova tahak presne z jej knihy, a prednasok, opisala a skoncila s D rada ze som rada. A teraz, aj ked som to memorovala niekolkokrat, stresovala, ze budem opakovat a nedokoncim kvoli bosorke skolu, neviem z toho ani makke f :D muslea som to vyblokovat ako negativnu skusenost alebo co :D A nestresuj, ked si sa ucila, tak to jednoducho vies. On tiez nemoze nechat vsetkych odist s Fx, sak to by vedenie aj na neho kukalo jak na blbca. A nerob si tahak, to nebol navod :D ja som to sice riskla v zufalstve,no ak by ta takyto nacapal, asi sa z toho uz nevylizes (moja spoluziacka takto chudera musela nakoniec prestupit)
@marikab188 uvidite podla mna posledny termin netreba podcenit poriadne sa naucit a ist. Uvidite ako to dopadne, este vzdy mozes zopakovat rocnik, alebo prejst na iny odbor...Ale to ozaj riesit az po poslednom termine
@marikab188
Ako pise @tanecnica82....neboj da vam to😉
@misscelaneous nie to by som nebrala ako nápad :D je to ústna tak pochybujem, že by mi aj ťahák pomohol on ked chce za tie 2 hodky čo nás skúša zisti si všetko čo vieme-nevieme :D aj spolužiačky išli, že si napísali vopred prípravy ale čo z toho ked on si hned všimne, že čítaš a ani nevieš čo čítaš
@erikavesela @tanecnica82 vlastná skúsenosť? 🙂
@tanecnica82 a keby nie, povlacia ho po novinach ako nedavno Buceka a uvidi sa ☺
@marikab188 nie je predsa len mozne ze vedomosti studentov na skuske skutocne nedosahovali potrebnu uroven a preto vas to necha opakovat? Ja som opakovala skusky u pedagogov (za cele studium dve) ktori chceli aby ten student ozaj vedel a nie ze bol len momentalne nabifleny..
Co tu clovek nenajde za temy 😀
@marikab188 nuz, tak ak spoluziacky si napisali pripravy tak, ze nevedeli co citaju, takze sa neucili, tam sa niet co cudovat. AK by to bola situacia ako hovoris, ze sa ucis ucis ucis a on nechce skusku dat a napises si dopredu pripravu len aby si si vedela drzat nit myslienok a orientovat sa v tom co si napisala, tak to nema sancu zistit. Opat nenavadazam :D Ak teda ozaj prehlad mas. no myslim,ze teraz na tretikrat, ak ako vravis vie zistit kto sa ucil, tak vas necha prejst, mozno tych lajdakov nenecha 🙂 aj ked znie ako pako, urcite nie je uplne hlupy, aby si nespocital dva a dva, ze pred BC statnicou by sa cely rocnik isiel na neho stazovat a preverovali by ho, ze nikto neurobil u neho skusku a nikto nechce problemy. Mimochodom, opat nenavadzam, nebude to jeden z tych trapakov, co cakaju na uplatok? mamina ked chodila na VS, vraj takto profesori vystresovali cely rocnik a pred poslednym terminom uz zacinali chodit studenti so strachom a s obalockami.
Ahoj, ja som pred niekolkymi rokmi studovala anglicky jazyk s matematikou a presne poznam tieto pocity. Anglictina bola OK, ale matematika... to bolo nieco strasne. Mali sme jedneho ucitela... na skuskach sme sa striedali ako na beziacom pase, mali sme z neho uz zaludocne problemy. Na seminaroch bol fajn, ale na skuske presne ako vravis chcel nadludsky vykon. Zatali sme zuby, ucili sa hadam dva tyzdne nonstop. Normalne som mala z neho vacsie stresy ako na statniciach. Ale na poslednom termine sme presli vsetci!!! 😎 Neboj, date to. Prinajhorsom si to zopakujes o rok. Nebola by si ani prva ani posledna. A peniaze sa daju usetrit z brigad, ved studujes jazyky a mozes napriklad doucovat. Drzim palce. 😉
@misscelaneous áno poznám prípady a sú aj u nás na škole nie u neho to nie je tak on má len prehnané nároky akoby alebo ja ani neviem čo sa s ním stalo. Možno aj on je len vystresovaný alebo ja ani neviem čo sa mu porobilo.
@rogerkafedererka dakujem tak hádam to dajako pôjde predsa len na tom poslednom termíne. Angličtina v pohode na to koľko ľudí ma od nej odrádzalo to je super ale zase určite to nie je pre každého ak k tomu nemá vzťah a tak
@marikab188
U mna konkretne nie, ale mali sme takych kolegov
Ja som mala iny problem...islo o zapocet...kde sa mi vyhrazal, ze mi neda zapocet...a ten co mam od skusajuceho, mimochodom odobreny veducim katedry, prodekanom..ten bol veduci sekcie...mi neuzna...ale kedze bol v case skusok na dovolenke...dobre citas..na dovolenke, tak ma skusal aj na zapocet skusajuci a potom este aj samotnu skusku som mala u neho...a poviem ti...zapocet trval 1,5 hodiny...nakoniec mi to ale dekan uznal a asistent sa mohol strcit do riti
@misscelaneous
Mozem vediet v akom case a kde to bolo?
Dakujem
Jaaaj, no dúfaj, že ho "osvieti" a dá ti urobiť skúšku. Ja nechápem, čo si chcú títo "pedagógovia" niekedy dokázať. Tiež na mojej výške nás mnohých PANI profesorka povyhazdzovala v pred Mgr. štátnicami (tiež učiteľstvo)...krava. (Viem, že to robila aj robí doteraz) Taká arogantná panička, ktorej nič nebolo dobré, zákeračka. Veľa z nás odpovedalo aj hodinu a na konci povedala, že ona chcela počuť niečo iné...aaach. Čiže si robia, čo chcú.
Držím ti palce, aby to dopadlo čo najlepšie!!
Ahoj a to nedal prejsť celému ročníku,ani jeden neprešiel? Mne sa stalo niečo podobné,v druhom ročníku prišla na skúšky taká suka z Časka,rozprávala len o feťakoch a sama tak aj vyzerala,obliekala sa ako hypisačka a my že tá bude vpohode...polovici nedala prejsť...a to vás išlo fakt poraziť keď zo všetkých predmetov máte A B a zrazu Fx ...No a krava sa vrátila do Česka,neriešila nás. Mala som šťastie len v tom,že ten predmet zastupoval ešte jeden profesor a stal sa úplný zázrak zašli za ním 3profesorky a presvedčili ho,že inak máme perfektné známky necg nám dá ešte šancu. Dal nám opravnú skúšku a urobila som ju na A ;) Asi bola ta špina sfetovana keď nám nedala prejsť
Ako jedna nasa prednasajuca poznamenala: ale ved nikde nie je napisane ze tuto skolu musite vsetci dostudovat 😂
@marcelatje
V ziadnom pripade nechcem obhajovat, co prednasajuci robi....niektory vedia byt teda riadne svine, vsetci sme si to vs zazili....ale tvoja prednasajuca mala v niecom pravdu
Priklad:
Poznam dievca, dnes ma 17, co sa uci za kadernicku...dnes je to prosim pekne stredna skola s maturitou...skoro ma porazilo...za nasich cias to bola ucnovka bud s vyucnym listom alebo bez vyucneho listu....no a spominane dievca sa vyjadrilo, ze ved ked ma na vysvedcku 1 a 2, bude mat maturu, ze pojde na vysku...som kukala ako puk, este ale nepochopila, ze medzi maturitou a maturitou je diametralny rozdiel...napr.gympel a uz spominana kadernicka ...ale ona to vidi inak, ved bude mat predsa maturitu😁😁...to ze nikdy neurobi maturitu A..to nechape...ved ma 1 a 2....doucovala som ju matiku a slovencinu a musim povedat, ze ked niekto nevie roznasobit zatvorky a neovlada vybrane slova, tak na vs nema co hladat....ked sa na vs nerobia prijimacky, tak niekde sito nastat musi..a mozno su to presne ti prednasajuci, ktori nedaju hned skusku kazdemu, samozrejme pred b. Je to ine....selekcia byt musi...lebo dnes uz ma maturu kazdy debil a mysli si, ze tym padom moze na vs...co teda nie je pravda...
@erikavesela ono sa ten intelekt niekde odrazit musi. Niekto to moze veselo dotiahnut aj k titulu lebo dnes ma skutocne kazdy pocit ze prednasajuci je povinny nechat ho prejst (i ked sa nezastavam.takich co to robia z pleziru) ale nikdy z neho dobry odbornik nebude. Ja vzdy vravim ze lepsi kuchar, ci automechanik plny entuziazmu ktoreho praca bavi ako inzinier co je v obore uplne mimo lebo na to jednoducho nema kapacitu....
Ja nepodcenujem ziadne povolanie, potrebne su vsetky a to co niekto urobi pre mna nemusim robit ja

Tak si prinajhorsom zopakujes rocnik, zatedy aspon nadobudnes pracovne skusenosti. Co ti ine zostava...