Štúdium medicíny
Dobrý deň, aktuálne som študentka 2.ročníka LFUK a premýšľam o štúdiu, či pokračovať alebo hľadať cestu niekde inde. Z prvého ročníka si prenášam skúšku z chémie- nebol umožnený opravný termín kvôli plnej kapacite prihlásených študentov. Biológiu som tiež spravila až na tretíkrát. Momentálne je skúškové obdobie, mam pred sebou anatómiu ktorú neustále prekladám pretože sa mi vôbec nedá učiť. Neviem či to je vyhorenie, frustrácia alebo jednoducho znamenie, že na to nemám. K učeniu mám vyložene až taký odpor a mam pocit že už mi ani hlava nechce tie informácie pobrať, taký začarovaný kolobeh z ktorého neviem ako von. Pocit, že do niečoho vkladám energiu a tá sa nevracia naspäť je veľmi ubíjajúci.
Študovať medicinu nebol môj sen, avšak som vedela že by ma bavilo ísť cestou zdravotníctva. Dostala som sa na 1.krát.
Ak by ste mali nejaké názory, postrehy alebo skúsenosti, bola by som veľmi vďačná za odpovede.
Ahoj, ostatne skusky mas a chyba ti uz „len” anatomia a prenasana chemia? Do konca skuskoveho mas kolko? Este cca 2 tyzdne? Myslim, ze ked si naucena, este by si to mohla dat. Nekalkuluj, proste sadni na zadok, uc sa a chod na tu skusku. Najhorsie je stale odkladat, potom ked nespravis, opravny budes mat az v lete, kde je este aj fyziologia a biochemia, na ktoru je prerekvizita prave ta chemia a to uz je celkom problem.
@anonym_35d60f nemám ešte ani histologiu, tú by som musela preniesť do letného semestra..
A kedy planujes mat tu anatomiu a chemiu?
A kedy planujes mat tu anatomiu a chemiu?
@anonym_35d60f anatómiu mam zajtra, ale nevidím to veľmi nádejne a chémiu 12.2.
@anonym_35d60f anatómiu mam zajtra, ale nevidím to veľmi nádejne a chémiu 12.2.
@veva_ve anatomia je fest tazka skuska, ja si nepamatam nikoho, kto na nu siel s pocitom, ze skusku spravi, nakolko je to prva najtazsia skuska na medicine, vsetci sme mali obavy. Tvoje pocity su normalne, ale snaz sa tam zajtra zo seba dostat co najviac. Drzim palce.
Pozri, mas realne sancu to urobit a potom histolu urobis v predtermine a pojdes na letne skusky. Len musis holt makat, medicina nie je zadarmo.. a v praxi bude este horsie😓, ale tym ta teraz nejdem deptat😂😅
Pozri, mas realne sancu to urobit a potom histolu urobis v predtermine a pojdes na letne skusky. Len musis holt makat, medicina nie je zadarmo.. a v praxi bude este horsie😓, ale tym ta teraz nejdem deptat😂😅
@anonym_35d60f ja viem že musim makať, aj som s tým do toho išla, a aj som bola zvyknutá počas semestrov sedieť nad knihami a učiť sa, ale prišlo toto skúškové a zrazu tá nechuť a doslova až neschopnosť učiť sa a zapamätať si informácie..

Ahoj, ostatne skusky mas a chyba ti uz „len” anatomia a prenasana chemia? Do konca skuskoveho mas kolko? Este cca 2 tyzdne? Myslim, ze ked si naucena, este by si to mohla dat. Nekalkuluj, proste sadni na zadok, uc sa a chod na tu skusku. Najhorsie je stale odkladat, potom ked nespravis, opravny budes mat az v lete, kde je este aj fyziologia a biochemia, na ktoru je prerekvizita prave ta chemia a to uz je celkom problem.