icon

Štúdium na fakulte manažmentu Univerzity Komenského

Včera o 19:07

Ahojte, študoval/ študuje niekto na fakulte manažmentu, odbor manžment na univerzite Komenského v BA? Aká je úroveň tejto fakulty? Je štúdium náročné? Momentálne som na vysokej škole, ktorá ma vôbec nebaví a budem pravdepodobne prestupovať sem… myslím,že tento odbor bude pre mňa zaujímavý, no veľa ludi z okolia mi vraví, ze po tejto škole nebudem mať uplatnenie. Ďakujem za odpovede 🙂

oriesocek
Včera o 19:56

Ja som skončila FM UK a hneď som si našla prácu. Syn počas vs si našiel brigádu, kde chceli, aby ostal. Ale on išiel inde - poslal 3 životopisy, na prvom pohovore ho hneď zobrali. Ale on okrem fm UK vie plynule jazyky (vrátane jazykových certifikátov - z AJ ma C2), celú vs brigádoval. Jeho kamoš teraz konci tento rok a firma, kde bol na stáži mu už ponúkla trvalý pracovný pomer. Ale chalani fu fakt šikovní.

anonym_4f7cfa
Včera o 20:58

@anonym_autor tazko povedat, ako je to teraz... pred rokmi boli ludia uplatneni (drtiva vacsina) este pred statnicami... aj v nizsich rocnikov... a co pozeram, tak asi nikto netrie biedu... Takze ak sa to nezhumplovalo, tak skor lepsia fakulta ako horsia...
Ale poviem ti tajomstvo, alfa omega je o tebe... ak sa nebudes vzdelavat a mat nejaky ciel, tak skolu prelezies, ale "nebudes nic vediet"...
Samozrejme chapem, ze tu mame aj super odpadove skoly, ale to je extrem...

melanta
Dnes o 06:47

Určite to nie je top fakulta na Slovensku, ale isto patrí medzi lepší priemer. Nemám rada matiku + nechodila som na gympel + na fakultu som išla po 30, čiže matika bola pre mňa trochu náročná, ale inak bola škola zvládnuteľná. Za mňa však utrpenie bolo to, že to bolo na môj vkus extrémne teoretická škola, často mimo reality. Ale to je na Slovensku žiaľ veľa škôl.

Čo sa týka uplatnenia - chceš sa uplatniť ako čo, kde? Jeden absolvent sa uplatní skvelo, druhý nijak. Len škola samotná ti uplatnenie neprinesie.

autor
Dnes o 06:55

Ďakujem za odpovede. Mam vyštudovaný gympel, matiku som zvládla v pohodicke. Je mi jasne, ze hneď po škole nebudem manažérkou, ale predstavujem sk prácu v kancelárii, neskôr mozno niečo ako projektový manažér. Od malička som bola skôr podnikateľsky typ, predávala veci, teraz mam taký svoj “small business” a to ma fakt bavi. ;)

autor
Dnes o 06:59
@oriesocek

Ja som skončila FM UK a hneď som si našla prácu. Syn počas vs si našiel brigádu, kde chceli, aby ostal. Ale on išiel inde - poslal 3 životopisy, na prvom pohovore ho hneď zobrali. Ale on okrem fm UK vie plynule jazyky (vrátane jazykových certifikátov - z AJ ma C2), celú vs brigádoval. Jeho kamoš teraz konci tento rok a firma, kde bol na stáži mu už ponúkla trvalý pracovný pomer. Ale chalani fu fakt šikovní.

@oriesocek vďaka, môžem sa spýtať, akú prácu si našiel hneď po škole? Alebo teda v akej firme a co je jeho náplň prace ? 🙂

oriesocek
Dnes o 08:15
@anonym_autor

@oriesocek vďaka, môžem sa spýtať, akú prácu si našiel hneď po škole? Alebo teda v akej firme a co je jeho náplň prace ? 🙂

@anonym_autor syn mal smer finančný manažment a robí v jednej firme z BIG 4 finančný audit. On to robiť chcel a hovorí, že ho to baví a je tam spokojný.