icon

Štúdium ošetrovateľstva bez zdravotnej strednej školy

leonifarbiarova
11. feb 2026

Ahojte,
rozmýšľam nad štúdium ošetrovateľstva.
Nemám zdravotnú strednú školu. A uz jednu vysokú školu mam absolvovanú.
Musela by som studovat dennou formou + platiť socialne + skolne. Popri tom nájst si pracu co si vobec neviem predstavit.
Ma s tým niekto skúsenosť? ako ste si nasli prácu, ktorá by sa dala skĺbiť s denným štúdiom.
Ďakujem.

anonym_d155bd
11. feb 2026

Práca sanitárky v nemocnici. Väčšinou v nemocniciach vychádzajú v ústrety študentom a perspektívnym budúcim sestrám. V neskorších ročníkoch by sa ti mohli hodiny práce počítať za prax. Pár spolužiačok to tak vo vyšších ročníkoch malo, avšak neviem, či to umožňujú všetky školy.
Ale štúdium ošetrovateľstva zaberá dosť času, prvý rok asi nebudeš stíhať 100% úväzok. Teda aspoň ja si to neviem predstaviť.

anonym_c83d78
12. feb 2026

@leonifarbiarova Ako študentka DENNÉHO štúdia nemáš povinnosť platiť sociálne odvody.
Ostatné ako už bolo spomenuté vyššie. Len neviem ako popri dennom štúdiu chceš stíhať nejakú prácu. Jedine tú sanitárku dohodnúť si len poobedné, nočné, soboty, nedele.

anonym_ec14a2
12. feb 2026

Poznam sanitarky (staci rok skoly za sanitarku, mozno aj bez skoly by ta vzali, aj take poznam), ktore studuju externe.. pri dennom studiu mas vela vela praxe, nasi mesiac vkuse chodili, neviem, ci by ti to zamestnavatel dovolil

leonifarbiarova
autor
12. feb 2026
@anonym_c83d78

@leonifarbiarova Ako študentka DENNÉHO štúdia nemáš povinnosť platiť sociálne odvody.
Ostatné ako už bolo spomenuté vyššie. Len neviem ako popri dennom štúdiu chceš stíhať nejakú prácu. Jedine tú sanitárku dohodnúť si len poobedné, nočné, soboty, nedele.

@anonym_c83d78 aj keď už mam jednu školu vyštudovanú, a nad 26 rokov sociálne nemusím platiť ?

anonym_ec14a2
12. feb 2026
@leonifarbiarova

@anonym_c83d78 aj keď už mam jednu školu vyštudovanú, a nad 26 rokov sociálne nemusím platiť ?

@leonifarbiarova socialne nie je povinne platit, len zdravotne (nad 30 rokov plati student zdravotne aj na dennom studiu)