icon

Štúdium pedagogiky online na slovenských vysokých školách

27. dec 2025

Ahojte. Ktore vš sa daju u nas studovat aj online? Myslim prednasky. ( zijem prevazne v zahranici,,o par rokov sa.chcem vratit na SK).. Poprosim tych, ktori realne studuju. Chcela.by aom studovat pedagogiku, ucitelstvo. Dakujem pekne za recenzie

Strana
z2
ivka225
27. dec 2025

@anonym_autor Učiteľstvo sa online študovať nedá. A čisto online asi žiadna vysoká škola na Slovensku. Teda okrem paródií na VŠ, ako Sládkovičovo, Dubnica a podobné.

anonym_dd7cab
27. dec 2025

@anonym_autor Nedá sa.

d_ivana
27. dec 2025

@anonym_autor Ja práve popri práci študujem externe učiteľstvo a zatiaľ som mala všetky prednášky (a aj skúšky) online. Som však na externom prvý rok, nie som si istá, či tak bude prebiehať celé štúdium alebo len mám ľahký prvý semester. Každopádne, študujem na UCM v Trnave, môžeš sa pozrieť na ich stránke, či ponúkajú taký odbor, aký chceš ty.

autor
27. dec 2025
@d_ivana

@anonym_autor Ja práve popri práci študujem externe učiteľstvo a zatiaľ som mala všetky prednášky (a aj skúšky) online. Som však na externom prvý rok, nie som si istá, či tak bude prebiehať celé štúdium alebo len mám ľahký prvý semester. Každopádne, študujem na UCM v Trnave, môžeš sa pozrieť na ich stránke, či ponúkajú taký odbor, aký chceš ty.

@d_ivana dakujem pekne, pozriem to

anonym_dd7cab
27. dec 2025
@d_ivana

@d_ivana A čo konkrétne študuješ?

d_ivana
27. dec 2025
@anonym_dd7cab

@d_ivana A čo konkrétne študuješ?

@anonym_dd7cab Učiteľstvo - kombináciu cudzieho jazyka a humanitného predmetu. Nechcem byť úplne konkrétna.

anonym_dd7cab
27. dec 2025
@d_ivana

@anonym_dd7cab Učiteľstvo - kombináciu cudzieho jazyka a humanitného predmetu. Nechcem byť úplne konkrétna.

@d_ivana Ako sa dá jazyk študovať online? Ale chápem, dnes všetko vezmú, len aby im mal kto učiť.

d_ivana
28. dec 2025
@anonym_dd7cab

@d_ivana Ako sa dá jazyk študovať online? Ale chápem, dnes všetko vezmú, len aby im mal kto učiť.

@anonym_dd7cab Normálne...určia termín, kedy sa študenti majú pripojiť na hodinu, a tí sa pripoja.

Ak sa obávaš, že takto pripravení učitelia nebudú nič vedieť- ja učím od prvého ročníka na VŠ (t.j. štvrtý rok - prvé tri ako brigádnik popri dennom štúdiu, teraz na plný úväzok) a daný cudzí jazyk dnes neovládam o nič lepšie ako pred štyrmi rokmi.

Štúdium cudzieho jazyka na VŠ nie je o naučení sa hovoriť španielsky/anglicky/atď. , je o v praxi nevyužiteľnom analyzovaní morfém a lexém, je o odovzdávaní desiatok-stranových analýz dávno zabudnutých literárnych diel.

valise
28. dec 2025

O chvilu bude aj prax online🙈. A potom, ze nie su schopni ucitelia. Ved to je strasne, co teraz ide do praxe

autor
28. dec 2025
@valise

O chvilu bude aj prax online🙈. A potom, ze nie su schopni ucitelia. Ved to je strasne, co teraz ide do praxe

@valise ja som,sa nepytala na prax. Ale na prednasky. Prax je o inom. Nic nenauci viac ako prax, to mi nemusis vysvetlovat. Jednu vš mam, no,potrebujem,doplnit prave tu pedagogiku, aby som mohla ucit. A ano, mas pravdu, to co ide do praxe, je casto hroza. Viem z.vlastnej skusenosti, o tom niet pochyb. 🙂

autor
28. dec 2025
@anonym_dd7cab

@anonym_dd7cab viem, ze niektore fakulty maju prednasky online. Chodi sa na cvika a na skusky.

d_ivana
28. dec 2025
@valise

@valise Zas sa netvárme, že všetci mladí učitelia sú neschopní, a že všetci narodení pred rokom 1990 sú adpepti na Zlatého Amosa. Nájdu sa lepší aj horší vo všetkých vekových kategóriách.

anonym_dd7cab
28. dec 2025
@d_ivana

@valise Zas sa netvárme, že všetci mladí učitelia sú neschopní, a že všetci narodení pred rokom 1990 sú adpepti na Zlatého Amosa. Nájdu sa lepší aj horší vo všetkých vekových kategóriách.

@d_ivana Ja som mladého učiteľa už dávno nevidela. Minimálne 10 rokov.

valise
28. dec 2025
@anonym_autor

@valise ja som,sa nepytala na prax. Ale na prednasky. Prax je o inom. Nic nenauci viac ako prax, to mi nemusis vysvetlovat. Jednu vš mam, no,potrebujem,doplnit prave tu pedagogiku, aby som mohla ucit. A ano, mas pravdu, to co ide do praxe, je casto hroza. Viem z.vlastnej skusenosti, o tom niet pochyb. 🙂

@anonym_autor od septembra mam druhu,zacinajucu, kolegynu. Prva to vzdala po necelych dvoch mesiacoch. Nemala sajnu, co su metody, zasady, taxonomie nazyvala toxikologiami. Druha, s ukoncenou strednou pedagogickou, ma aspon "bledomodry" sajn z teorie ale prakticky cele zle.

d_ivana
28. dec 2025
@anonym_dd7cab

@d_ivana Ja som mladého učiteľa už dávno nevidela. Minimálne 10 rokov.

@anonym_dd7cab Na našej škole sme traja pod 30 rokov, dvaja medzi 30 - 35.

anonym_dd7cab
28. dec 2025
@d_ivana

@anonym_dd7cab Na našej škole sme traja pod 30 rokov, dvaja medzi 30 - 35.

@d_ivana V škole môjho dieťaťa vekový priemer ku 50-ke. Bieda je to.

sulavikova
28. dec 2025
@anonym_dd7cab

@d_ivana V škole môjho dieťaťa vekový priemer ku 50-ke. Bieda je to.

@anonym_dd7cab Bieda je vekový priemer alebo kvalita absolventov VŠ?! Tiež môžeme písať o “kvalite” rodičov na zš, a pritom majú také zlaté deti…

anonym_dd7cab
28. dec 2025
@sulavikova

@anonym_dd7cab Bieda je vekový priemer alebo kvalita absolventov VŠ?! Tiež môžeme písať o “kvalite” rodičov na zš, a pritom majú také zlaté deti…

@sulavikova Aj aj. O rodičoch ani nepíšem.

vikusinka
28. dec 2025
@anonym_dd7cab

@sulavikova Aj aj. O rodičoch ani nepíšem.

@anonym_dd7cab ...asi tak..

autor
28. dec 2025
@valise

@anonym_autor od septembra mam druhu,zacinajucu, kolegynu. Prva to vzdala po necelych dvoch mesiacoch. Nemala sajnu, co su metody, zasady, taxonomie nazyvala toxikologiami. Druha, s ukoncenou strednou pedagogickou, ma aspon "bledomodry" sajn z teorie ale prakticky cele zle.

@valise viem.....ja zas poznam 3 baby s tirulom Ing, ktore si robia pedagogiki len koli prazdninam 🙂 🙂 bavit icj to nebavi.

lienkashcj
28. dec 2025

Neviem ako s pedagogikou ale online napr psychologia na UCM, myslím skus popozerať portály vš

valise
28. dec 2025
@anonym_autor

@valise viem.....ja zas poznam 3 baby s tirulom Ing, ktore si robia pedagogiki len koli prazdninam 🙂 🙂 bavit icj to nebavi.

@anonym_autor no len ak sa dostanu do skoly, kde vedeniu zalezi na tom co a ako sa robi. Tak sa tam neohreju aj keby mali titul Mudr.

autor
28. dec 2025
@lienkashcj

Neviem ako s pedagogikou ale online napr psychologia na UCM, myslím skus popozerať portály vš

@lienkashcj dakujem 🙂,,uz pozeram,priebezne

lapersefona
29. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor praktické zeny 😁 pravdepodobne už aj mamičky však?

autor
30. dec 2025
@lapersefona

@anonym_autor praktické zeny 😁 pravdepodobne už aj mamičky však?

@lapersefona ano, jasne, lebo ved zvazili, ze sice ako inzinierky zarobia viac ako ucitelia, no nemaju dat deti kde cez prazdniny,,to je hlavny dovod. No a.pedagogiku predsa zvladnu lavou zadnou a nevadi, ze ich to nebavi, hlavne, ze budu o 15.00 doma, no nie? 🙂,
Ale.az teraz,,ked jedna z nich uz aj vystudovala, vidi, ze to nie je med lizat a zlozila.ruzove okuliare........

lapersefona
30. dec 2025
@anonym_autor

@lapersefona ano, jasne, lebo ved zvazili, ze sice ako inzinierky zarobia viac ako ucitelia, no nemaju dat deti kde cez prazdniny,,to je hlavny dovod. No a.pedagogiku predsa zvladnu lavou zadnou a nevadi, ze ich to nebavi, hlavne, ze budu o 15.00 doma, no nie? 🙂,
Ale.az teraz,,ked jedna z nich uz aj vystudovala, vidi, ze to nie je med lizat a zlozila.ruzove okuliare........

@anonym_autor ja obdivujem všetkých učiteľov ktori ostavaju v skolstve a ucia za takychto podmienok . Rodicia a ich vychova je celkom odlisna ako kedysi a to je mega narocne plus coraz viac deti so speci potrebami.

anonym_dd7cab
30. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ak ich to nebaví, nevydržia.

anonym_7f4503
3. jan 2026
@anonym_autor

nastúpila k nám kolegyňa, ktorá študovala SJL a DEJ online. Mladá, všetko haha, hihi. Piatakom dala vstupný diktát, ktorý mal byť polročný... S deťmi, rodičmi si tyká, všetko im toleruje, bráni ich. Už kričí, že sa ľudia na zastávke otáčajú, ale nerieši, poznámky nedáva. Ona chce byť tá dobrá, my máme dávať poznámky.... Ale teda som rada, že mi deti neučí. A to som chcela, že sa nič učiť nemusela, skúšky mala len práce vypracovať a odprezentovať.

luccy89
3. jan 2026

@anonym_autor ak máš VŠ bude stačiť DPŠ - to sa dá online. Učiť budeš môcť predmet, podľa toho aký odbor máš VŠ.

anonym_dd7cab
3. jan 2026
@anonym_7f4503

nastúpila k nám kolegyňa, ktorá študovala SJL a DEJ online. Mladá, všetko haha, hihi. Piatakom dala vstupný diktát, ktorý mal byť polročný... S deťmi, rodičmi si tyká, všetko im toleruje, bráni ich. Už kričí, že sa ľudia na zastávke otáčajú, ale nerieši, poznámky nedáva. Ona chce byť tá dobrá, my máme dávať poznámky.... Ale teda som rada, že mi deti neučí. A to som chcela, že sa nič učiť nemusela, skúšky mala len práce vypracovať a odprezentovať.

@anonym_7f4503 SJL online? No zbohom.

Strana
z2