icon

Štúdium práva na Trnavskej univerzite

siminka444
Včera o 18:34

Ahojte,
mám tu niekoho kto študuje alebo študoval právo v Trnave ?
Chcela by som sa opýtať ako ste spokojní, aká je náročnosť školy. Chodila som na gymnázium. Škola ma ako-tak baví, avšak dejepis moc nie. Je to uplatniteľná práca v dnešnej dobe ?

anonym_1c4f81
Včera o 18:36

@siminka444 prosim len nie truni... Otrasny pristup ucitelov

anonym_0aacc0
Včera o 18:53

@siminka444 ak ta dejepis nebavi na pravo nechod… poletis hned v prvom semestri lebo to je cisty dejepis a kvanta uciva..

anonym_0aacc0
Včera o 18:56

@siminka444 plus este ak nepochadzas z pravnickej rodiny tak amen tma, nevravim ze sa to neda ale ak nemas zazemie, konexie, tak je velmi tazke sa uplatnit

anonym_26fa42
Včera o 19:29

@siminka444 ja štúdium práva na TRUNI určite odporúčam, je to veľmi kvalitná fakulta. Čo sa týka vyučujúcich, ja som sa za celých päť rokov štúdia nikdy nestretla so zlým prístupom. Zároveň nesúhlasím s tým, že by bol problém s uplatnením. Nepochádzam z právnickej rodiny ani som osobne žiadnych právnikov predtým nepoznala (ani moji rodičia) a prácu v odbore som si našla už v letnom semestri 1. ročníka, rovnako ako aj mnoho mojich spolužiakov. Väčšina z nás nastúpila na TPP hneď po štátniciach. Je pravda, že v prvom ročníku bolo dosť dejepisu, ale potom to už bolo v pohode. Ak si myslíš, že by ťa právo naozaj bavilo a si zmierená s nízkym platom koncipientov, tak do toho určite choď 😄 Každým rokom je štúdium zaujímavejšie, tak sa nenechaj odradiť 1. ročníkom 😊 Nie je problém zvládať množstvo učiva, ak ťa tento odbor baví. Pre mňa bolo štúdium každým rokom jednoduchšie.

anonym_9fd0f0
Včera o 19:50

@anonym_0aacc0 to je nazor tak spred 20 rokov a uplne mimo. Znamosti ti NIJAKO nepomozu, musis byt sikovna a pracovat na sebe. Sama som pravnicka a mam kopec kamaratov zo skoly tiez pravnikov a teda konexie su to posledne co ti treba na to aby si bol uspesny pravnik :D
Inak skola je vyborna ja som tam chodila (ale teda koncila som pred vyse 10r). Osobne si myslim ze skolu ako taku kazdy trochu sikovnejsi clovek zvladne. Ci ale chces byt pravnicka si dobre vopred zvaz, je to narocna drina dlhodobo mizerne platena kym sa vypracujes. takze ak v prave nemas vyslovene zalubu nesla by som do toho

anonym_a5d119
Včera o 20:59
@anonym_0aacc0

@siminka444 ak ta dejepis nebavi na pravo nechod… poletis hned v prvom semestri lebo to je cisty dejepis a kvanta uciva..

@anonym_0aacc0 ty si študovala právo?

oblecenie99
Včera o 21:19

Je to dobrá fakulta, neštudovala som tam, ale píšem objektívne, že sa považuje za dobrú.
Neviem, koľko dejepisu majú, tipujem ako inde: dejepis je čiastočne riman, dejiny štátu a práva, slovenské dejiny štátu a práva, cirkevné právo, atď. Ale dá sa to zvládnuť, len teda budeš memorovat.
Uplatniť sa dá, ale musíš mať právo veľmi rada a musíš byť veľmi šikovná. A zmieriť sa s mizernym platom dlhodobo. Aj neskôr budeš musieť veľa kmitat, aby si mala slušný plat.. ak teda chceš ísť cestou advokácie.
Čo môžem odporučiť, nájsť si brigádu v AK čo najskôr, popri škole.

barbie2023
Včera o 21:26

Ja vždy radím ,že treba sa zamyslieť nielen nad tým čo ťa baví študovať ,ale čo by ťa bavilo robiť. Lebo študovať budeš 5 rokov ,ale robiť to budeš celý život. Ak ťa nebaví dejepis , ale vidíš sa ako advokát, právnik resp v tejto oblasti tak len sa musíš premôcť a chvíľu zamakať aj na tom dejepise . Lebo presne na tomto ľudia padnú na hubu,že si vyberajú školu podľa toho čo ich baví študovať a potom plaču,že neznášajú svoju robotu, resp sa nevedia uplatniť. Nič čo stojí za to nie je zadarmo. A nemyslím tým teraz financie.

rebsina
Včera o 23:24

@siminka444 ja mám v TT právo vyštudované, aj judr mám. Náročnosť je vysoká, je to najlepšia právnicka fakulta v TT.