icon

Štúdium psychológie externe v Trnave

hankafoltanova
23. jan 2026

Dobrý deň, je tu prosím niekto so skúsenosťou štúdia Mgr psychologie v Trnave? Zaujímala by ma akákoľvek skúsenosť, či už ohľadom spokojnosti a kvality štúdia, ako máte rozvrhnuté hodiny a časová náročnosť atď…

Ak je tu niekto, kto študujete na niektorej z trnavských univerzít externe psychológiu, napíšte prosím 🙂

anonym_0d267e
24. jan 2026

@hankafoltanova UCM - kvalita je za mna uplne v poriadku, rataj s tym, ze je to viac metodologicka skola ako poradenska, teda zamerana viac na vyskum - cize mame okrem tych klasickych (ako vseobecka, vyvinka, socka, osobnost, …) viac statistickych a metodologickych predmetov. Za mna je to jedno, mna to takto bavi a aj tak sa vsetko podstatne do praxe neskor uci na vycvikoch. Ale vacsina ludi odide pocas studia udajne kvoli tomuto. Samozrejme mame vsetko podstatne, inak by sme nedostali akreditaciu.

Naroky su velmi vysoke. Mam za sebou matfyz, ale toto nie je ziadna prechadzka, ako som si povodne myslela. Vela seminarok, prac atd. aj pocas semestra a na skusky sa treba ozaj dost ucit, je toho dost. Zvladnut sa to da, ja to robim popri praci, ale zabera mi to velku porciu volneho casu. Vyucko je kazdu sobotu a obcas aj piatky vecer, ale minimalne. Skoro vsetko je online (aspon doteraz), co je za mna top argument, kedze byvam daleko. Prezencne treba ale sem tam prist samozrejme, na seminare. Pomery ucasti si vies pozriet na katedrovej stranke v Aktualitach, pozri aj do historie, ak je to pre teba dolezite.

Mna ta skola extremne bavi, milujem psychologiu a som vdacna, ze UCM je tak pokrokova, ze nasli sposob ako to dat aj externe. My externisti sme banda velmi motivovanych ludi, z ktorych kopec uz aj robi v podobnych odboroch a my ostatni tym zijeme uz roky, chodime po roznych seminaroch, vzdelavackach - proste chceme to robit a na rozdiel od mnohych dennych, to chceme na 100%, lebo nas to stoji nemale obety, ci uz financne, alebo casove. To nam vkuse opakuju aj vyucujuci, ze ten rozdiel v pristupe je markantny. Vymiename si skusenosti z praxe, mame uz aj peniaze na vycviky/vzdelavania, ktore hojne navstevujeme, cize ten argument, ze externe psychologia je nezmysel, je velmi neinformovany a zastaraly. Ak to chces robit, chod do toho. UCM je skvela a ucitelia su velmi ustretovi - zadarmo nedostanes nic, ale ked ukazes volu a snahu, podporu najdes.