Štúdium - sociálny pedagóg
Ahojte milé žienky, som zvedavá na vhodné univerzity, predmety a náročnosť samotného štúdia 🙂 Ďakujem za každú Vašu odpoveď
@hermiinka majú malé uplatnenie zatiaľ, pretože túto prácu robia učitelia, ktorí sú koordinátori ... A tým pádom nepotrebujú ďalšiu platenú silu ... Uvidíme .. možno sa to zmení časom a začne to naplno ako teraz asistent učiteľa 🙂
@simonaturakova bodaj by si mala pravdu ☺️ mám to vyštudované a keď som si po škole hľadala prácu tak daktorí riaditelia nemali ani tušenie že čo to vlastne je 😁 ale tak to bolo pár rokov dozadu ☺️
@zdenula223 a našla si si prácu v tomto odbore?
@simonaturakova čo som postrehla tak pomaly začínajú tento odbor vyhľadávať v školách v rámci inkluzívneho vzdelávania....tak uvidíme , či vôbec spravím prijímačky.
@hermiinka pred materskou som pracovala v CPPPaP ako sociálny pedagóg síce len ako zaskok za materskú ale super skúsenosť ☺️...ale čo viem napr. v našom okrese na žiadnej škole nemali sociálneho pedagóga... spolužiačka pracuje ako asistent učiteľa daktorí viem že pracovali v ŠKD alebo centrách voľného času...
@zdenula223
@hermiinka áno, teraz bude novela školského zákona ... Vyzerá to tak, že sa zmení aj financovanie ... Teda verme, že tieto pomáhajúce profesie sa uplatnia ... Deti ich potrebujú ako soľ 🙂
@zdenula223 a aké bolo štúdium? Keď som pozerala rozvrh hodín nezdalo sa mi to vôbec náročné ... 🙂
@simonaturakova ja som Bc. študovala v Žiline a to sa dalo v pohode zvládnuť ☺️ Mgr . som robila v Trnave a tam to podľa mňa bolo trošku náročnejsie oproti Žiline ale takisto v pohode ☺️
@zdenula223
@simonaturakova no je to bieda veru 😔, ja mám sociálnu prácu a bez známosti je nemožné nájsť si robotu.... tak budem rada ak budem môcť robit aspoň asistenta...
@zdenula223 super teda .... Uvidím ako to bude tento rok , že čo sa pomení a tak ... Zatiaľ pracujem ako učiteľka v MŠ ... Ale cítim, že ma to ťahá niekde inde ... Niekde, kde budem pracovať s dieťaťom individuálne, nebude zhon, bude pokoj a láskavá atmosféra 😌
@hermiinka asistent je takisto veľmi pekná a pomáhajúca profesia, ale len vtedy ak ti učiteľ a riaditeľ dajú priestor na to realizovať sa ... Že spolu plánujete ďalšiu hodinu, ty sa pripravia tiež, aby si vedela poprípade vysvetliť ... Môžeš pracovať cez hodinu s deťmi nie len po vyučovaní ... A má významnú rolu podľa mňa ... Celý školský odborný tím 🙂 tak veľa šťastia prajem
@simonaturakova áno mňa tieto pomahajuce profesie veľmi zaujímavú, zo zdravotnej školy som si vybrala sociálnu prácu práve preto. Ale teraz v realite zisťujem že to že človek má úprimnú chuť pracovať nikoho nezaujíma 😔. Ale stále verím a dúfam že sa niekde nájde miestečko aj pre mňa 😍

@simonaturakova ahoj ja som si poslala prihlášku na UMB, na magisterské. Hľadám tiež nejaké infosky ohľadom odboru...