Štúdium výchovy a vzdelávania detí na Pedagogickej fakulte
16. feb 2026
Ahojte 😊
Zvažujem štúdium Výchova a vzdelávanie detí, mládeže a dospelých (externé) na Pedagogickej fakulte v BB.
Je tu niekto, kto to študoval alebo niekoho pozná? Pomohlo vám to reálne pri zamestnaní (napr. ako školiteľ/ka, lektor/ka a pod.)?
Budem rada za úprimné skúsenosti a recenzie 🙏
Ďakujem!
Ahoj, tiež rozmýšľam nad týmto štúdiom. Myslím, že je to otvorené ešte len druhý alebo tretí rok. Tiež mám ale pochybnosti, či mi tá škola dá nejaké reálne uplatnenie.

@pa3shaa__ školiteľka lektorka čoho? Ani jeden z lektorov, ktorých poznám, nemá takéto vzdelanie. Každý bol odborník či manažér v určitej oblasti a následne začal lektorovať. Ako lektor potrebuješ byť v prvom rade odborník na problematiku, ktorej sa venuješ. Potom stačia kurzy lektorských zručností. Áno, viem že VŠ v profile absolventa uvádzajú uplatenenie o.i. ako lektor. Ale aby si bola lektor, musíš byť odborník v niečom inom. Nikdy by som si nezaplatila lektora, ktorý má takéto štúdium, ale bude mi prezentovať tému, v ktorej je teoretik. Úspešní lektori idú opačným smerom. Odborníci a manažéri a potom lektori.