icon

Štúdium výchovy a vzdelávania detí na Pedagogickej fakulte

pa3shaa__
16. feb 2026

Ahojte 😊

Zvažujem štúdium Výchova a vzdelávanie detí, mládeže a dospelých (externé) na Pedagogickej fakulte v BB.

Je tu niekto, kto to študoval alebo niekoho pozná? Pomohlo vám to reálne pri zamestnaní (napr. ako školiteľ/ka, lektor/ka a pod.)?

Budem rada za úprimné skúsenosti a recenzie 🙏

Ďakujem!

melanta
17. feb 2026

@pa3shaa__ školiteľka lektorka čoho? Ani jeden z lektorov, ktorých poznám, nemá takéto vzdelanie. Každý bol odborník či manažér v určitej oblasti a následne začal lektorovať. Ako lektor potrebuješ byť v prvom rade odborník na problematiku, ktorej sa venuješ. Potom stačia kurzy lektorských zručností. Áno, viem že VŠ v profile absolventa uvádzajú uplatenenie o.i. ako lektor. Ale aby si bola lektor, musíš byť odborník v niečom inom. Nikdy by som si nezaplatila lektora, ktorý má takéto štúdium, ale bude mi prezentovať tému, v ktorej je teoretik. Úspešní lektori idú opačným smerom. Odborníci a manažéri a potom lektori.

tinag99
19. feb 2026

Ahoj, tiež rozmýšľam nad týmto štúdiom. Myslím, že je to otvorené ešte len druhý alebo tretí rok. Tiež mám ale pochybnosti, či mi tá škola dá nejaké reálne uplatnenie.

anonym_76a866
26. feb 2026

@pa3shaa__ Ahoj, ja študujem na dennom.

loliki
26. feb 2026

kde sa chcete zamestnať? Vychovávateľ v detskom domove, či na internáte?

tinag99
26. feb 2026
@anonym_76a866

@pa3shaa__ Ahoj, ja študujem na dennom.

@anonym_76a866 a aké máš zatiaľ dojmy? Odporúčaš ísť študovať alebo nie?

estellas
26. feb 2026
@tinag99

@anonym_76a866 a aké máš zatiaľ dojmy? Odporúčaš ísť študovať alebo nie?

@tinag99 Mne sa tam zatiaľ páči, chcem robiť vychovávateľa ako lektora.