icon

Sú zdravotné prekážky problémom pri prijatí na pedagogickú školu?

Včera o 21:38

Ahojte, chcela som skúsiť externé pegecku strednú, vychovávateľ+ učiteľ mš. V kritériách prijatia je zdravotný stav oči, bezchybne. No ja skulim, je to prekážka ?

Ďalej jazykový prejav, je problém keď neviem povedať čisté R ?

kaktusik007
Včera o 22:16

@anonym_autor prosim ta.... ako chces pracovat v MS a ucit tie deti, ked ty sama nevies cisto rozpravat???? 🤦‍♀️

anonym_360eed
Dnes o 04:30
@kaktusik007

@anonym_autor prosim ta.... ako chces pracovat v MS a ucit tie deti, ked ty sama nevies cisto rozpravat???? 🤦‍♀️

@kaktusik007 dnes je možné všetko. V BA na tej súkromnej 2rocnej pedagogickej vezmú aj smetiara študovať….ved si to zaplatí 🫣 poznam 2baby, ktoré nevedia povedat R a študujú tam, aj pracujú v MŠ.
@anonym_autor Strabizmus nevadi, s tým R je to ťažké. Asi aj prijímačky sú z čítania a čistej výslovnosti.

anonym_671940
Dnes o 06:26

V nasej skole je 50 rocna ucitelka na 1. stupni, ktora vyrazne rackuje. Zaujimali by ma tie diktaty.

anonym_0a4eb4
Dnes o 08:03

Učiteľka v MŠ môže škúliť.Pri výslovnosti je situácia citlivejšia. Keďže učiteľka v materskej škole je jazykový vzor pre deti, školská prax a metodické odporúčania preferujú správnu výslovnosť. Ak je porucha výrazná, riaditeľ školy môže požadovať logopedickú nápravu.

aleveddobre
Dnes o 08:20

Porucha zraku ktorú máš nie je absolútne žiadny problém. Prekazkou bude ale problém s artikulaciou. Nemala by si mať žiadnu takuto ťažkost. Neviem, kam sa hlásiš, ale niektoré fakulty vyžadujú v rámci prijímacieho konania potvrdenie od logopeda. Alebo na tom r-ku popracuj s nejakým súkromným logopedom a skús to o rok. Dá sa to riešiť aj v dospelosti v niektorých prípadoch. Len samozrejme nie je to tak ľahké ako u detí.

anonym_f30f2b
Dnes o 11:03

Ja ako matka by som mala dost problem,ak by dcera mala v skolke ucitelku,ktora rackuje. Pre deti su v skolke ucitelky vzor a toto je za mna zly vzor. V takej druzine na 1.stupni by mi to bolo jedno,ale ucitelka nie