Ako riešiť neznesiteľné správanie detí doma?
Správanie 1r10m a 4r
Ahojte, už dlhšiu dobu pozorujem spravanie syna a je neznesitelné, nie je ani jeden deň kedy by nekričal, neplakal a nezúril od hnevu. Toto je 80% z dňa. Máme aj dcérku 4r a ona je to isté niekedy aj horšie, nedá si povedať sni po dobrom ani ked zvýšim hlas. Po zadku odo mňa nedostáva ani jeden , sem tam raz za 2 tyzdne ked manželovi už rupnú nervy tak dá dcérke po zadku lebo toto je už na psychiatru. Obidvaja kričia, zle robia, malokedy je tak že sa pekne hrajú ci uz sami alebo spolu. Venujeme sa im si myslim dostatocne ale kazdy potrebuje aj ten svoj klud. Keď ideme k našim tak tu sa ani nedá byť oni od rana az do vecera kricia, plačú .. otec mi uz povedal nech idu domov lebo toto sa nedá vydržať s nimi. Ja uz fakt neviem ako to riešiť , plakala by som kazdy den ale to by mi nepomohlo. Nepomaha im ani vysvetlovanie, ani po dobrom ani po zlom. Zachvaty plaču , proste už sa to nedá zniesť. Vždy im hovorime ako ich lubime a uistujeme ci uz robia dobre alebo zlé veci. Ku nám ani nikto nechce chodit ani sa stretavat ci už brat alebo hocikto lebo porozpravat sa nevieme skrz ne , stale niečo. Poradte mi prosim ako toto riešit , už sme zúfalí 🥹
Dcerka chodí do skolky? Že by si aspoň cez deň bola odľahčená a mala priestor len pre syna
Ten sa blíži k 2 rokom, obdobie vzdoru, vtedy deti veľa kričia a placu
Chce to len trpezlivosť a časom budete rieist zas iné
Mame to doma veľmi podobne (3 a 1), oni sa potencujú jedna druhú dokolecka dokola. Furt sú v sebe, furt niekto kričí, vždy tá jedna hracka ktorú ma ta druha je zaujímavá… Neviem ani čo ti poradit, tiež sme hotoví už niekedy po celom dni. Ja teda našťastie pôjdem za chvíľu do prace si oddýchnuť..
@kristinka92 ja chodim do práce , manzel je s malym doma a od jula ide späť do prace a malý ide do jasličiek
Dcerka chodí do skolky? Že by si aspoň cez deň bola odľahčená a mala priestor len pre syna
Ten sa blíži k 2 rokom, obdobie vzdoru, vtedy deti veľa kričia a placu
Chce to len trpezlivosť a časom budete rieist zas iné
@pribinak ja chodim do práce, manzel je so synom 🙂
@kristinka92 ja chodim do práce , manzel je s malym doma a od jula ide späť do prace a malý ide do jasličiek
@autorka a ako sa o neho muz stara? Ako ho vychováva? Za mňa je všetko je iba o výchove. Dieta musí mať jasne mantinely co ano a co uz nie. A stat si za slovom. A nie, nenusis ho preto mlátiť hlava nehlava... neexistuje, žeby sa na návšteve správali ako odtrhnute z reťaze. 🤦♀️
Tak to malé pochopím, že plače, keď sa mu niečo nepáči, nedarí, či niečo chce. Ale 4r by už mohlo pochopiť, že sa dá aj ináč "radovať".
Treba ich rozdeliť, keď sa naťahujú, treba sa im venovať aj samostatne. Ukázať im, ako sa dá hrať aj pekne. Ja sa vždy hrám s deťmi. Aj dnes sa bili o jednu kocku lega 🫣 aj keď máme tri boxy, im chýbala práve tá, aj jednej aj druhému. Peklo. Asi 20 minút zjapali, kým som neotvorila okno a pocitala do 3. A vedia, že to myslím vážne.
Už sa vedeli aj podeliť, aj pomôcť si.
Jeden nechce ísť von? Tak ho nechám doma. Ani neviem kedy sa obuje a už je pri nás 😄 asi treba hranice a hlavne nazornu ukážku ako sa správať.
A ako riesite tie ich konflikty? Za co konkretne revu a ziapu?
Keď majú veľa energie treba s nimi chodiť častejšie von. 4 ročná chodí do škôlky? Tam sa vie správať?
Ja to podobne nemám. A to mám 5 deti. Sú občas obdobia, kedy sú častejšie konflikty… ale zvyčajne to je kvôli vývojovému štádiu, malo správnej pozornosti a problémom, nejakému napätiu, kt cítia doma. A hlavne, nesprávnemu riešeniu takýchto konfliktov dospelým… Eadim si prečítať niečo viac o výchove a tak malé dieťa zas držať bližšie pri sebe a nenechávať samo. Malú zas zapojiť do domácnosti.
Moji majú 6 a 4,5 a je to hrozne tiež sa len biju
Moji maju 12 a 8sem chlapec dievca a tjez su stale v sebe. Ked sa hraju spolu 10 minut max potom je rev krik
normalne zdrave temperamentne deti. Ano, je to narocne. Skus si precitat Aha rodicovstvi surodenci a ak ani potom nenajdes sposob, ako zlepsit komunikaciu medzi detmi / medzi rodicmi a detmi, najdi si psychologa. ps: zlepsenie cakaj najskor o pol roka, od kedy aplikujes nove strategie.
Venovat sa detom kazdemu osobitne, to zabera u nas.. samozrejme tiez su v sebe casto 7rocny a 2.5rocny.. ani ten 7 rocny sa nenecha buchat, tahat za vlasy, prosto mu to uz vrati naspat. Ale uz aj pohraju spolu aj sa objimaju.. ale ked je tazko prosto ja zoberiem starsieho niekam povedzme na bajk a mladsi ostane s manzelom v zahrade.. alebo ideme vsetci niekam na vylet, v aute su v pohode tam zatial nerobia nejake sceny.. nas mladsi presne ked mal rok az 1.5 to zacalo ze starsieho velmi provokoval a ani neviem odkial to ma.. stale chcu byt obaja pri nas, ani za svet sa ist sami pohrat.. ale sem tam sa podari a zahraju sa aj.
Mam doma to iste....ak....mi rupnu nervy. Ked ja som s nervami v koncoch, tak aj deti vrestia jedna radost. Ked ja reagujem v klude, tak aj deti su vyrazne kludnejsie. Ukludnit rodinnu situaciu trva zvycajne par dni. Klud nenastava hned, ma to nejaku zotrvacnost. A este doooost pomaha brat ich von, tak casto ako sa len da.
Ak si veriaca modlite sa za súrodenecké lásku a pokoj...aj pred detmi. Požehnaj dom svätenou vodou.
Účte sa spolu hrať deti, nenechávajte ich samé sa hrať kým sa to nenaučia. Naučte ich hrať sa aj samé, každého zvlášť.
Vytvorte im hraci program.

Mame to doma veľmi podobne (3 a 1), oni sa potencujú jedna druhú dokolecka dokola. Furt sú v sebe, furt niekto kričí, vždy tá jedna hracka ktorú ma ta druha je zaujímavá… Neviem ani čo ti poradit, tiež sme hotoví už niekedy po celom dni. Ja teda našťastie pôjdem za chvíľu do prace si oddýchnuť..