Ako zvládnuť konflikty medzi deťmi s vekovým rozdielom?
Zienky mam dve deti, s vacsim vekovym rozdielom, syn 10r a dcera ma 3r...myslela som si, ze to bude prave preto lahsie, no cim je dcera starsia je to u nas hotove peklo a to neprehanam, ked spolu nie su obodvaja su v pohode, no ked su spolu, mam az pocit, ze sa doslova neznasaju... syn sa chce hrat na konzole, ona chce byt stale prinom, ked sa ju snazim zabavit, nech ma aj on priestor pre seba, vrieska ze chce byt s nim, on po nej vrieska, stop, prestan atd... ked som sa mu x snazila vysvetlit, ze jej nemoze zakazovat a povedala som mu, ako jej to ma inak vysvetlit, nepomohlo to proste...muz robi vikendy lebo lepsie zarobi, takze som s nimi sama az na nedelu poobede ked pride skor. No ja uz som z toho psychicky na dne, cely den dcera vrieska, lebo syn sa s nou bud nechce hrat, alebo sa s nou nehra ako chce ona....dnes zas to iste, je este len rano a mna uz priserne boli hlava z toho co robia, neviem uz ako dalej, dceraess vyslovene odmieta so mnou hrat, lebo chce byt s bratom ked je doma....muz mi hovori ze im mam davat vychovne, ale ja ich proste bit nechcem a nemyslim si, ze by to malo nejaky efekt...no to co robia, uz nie je dobre ani moju psychiku, citim sa velmi zle, vnutorne sa az trasiem, placem...mam myslienky ze som radsej nemala mat deti...obdivujem zeny, co maju aj viac deti a zvladaju to. Ja vazne neviem, kde som vo vychove urobila chybu, co sa tyka syna, dcera je este mala, takze tam este to vysvetlovanie moc efekt nema. Ale syn ma proste extremne nepocuva, robi naschval, vrieska po sestre. Muzovi som hovorila ci by sme s nim mozno nemali ist k psychologovi preco sa tak sprava, lenze on vzdy vastko zamietne, ja sa mu snazim venovat, rozpravam sa s nim, nech ma ku mne doveru. No to spravanie, ked su proste obaja spolu je nezvladnutelne...rodina daleko, tazke mi nema kto pomoc. Dost sme sa prave kvoli tomu zacali s muzom hadat, obcas mam normalne pocit, ze by bolo mozno lepsie keby vyrastali obaja oddelene, lebo v tych nervoch co si navzajom robia , sa neda normalne vyrastat...zienky prosim poradte mi ako dalej, lebo ja uz vazne neviem 😞
Súhlasím s názorom vyššie. Dcéra sa preto lepí na brata, lebo potrebuje mužský vzor. Iný nemá, keďže otec je väčšinou preč. Pri výchove dievčata zohráva otec veľmi veľkú a nezameniteľnu časť. Takže choď aj ty do práce a muž nech robí menej a je viac s deťmi. Bude to výhodné pre vsetkych
K psychológovi, pretože 10 ročný chlapec sa nechce hrať s 3 ročným dievčatkom? Ako fakt? 🤦🏻♀️ Súhlasím s názorom vyššie, víkendy nech muž venuje rodine.
Tvoj syn nie je problem a ani nema dovod na navstevu psychologa, problem si primarne ty a tvoj muz, tvoj muz verim, ze z objektivnych dovodov uprednostnuje pracu pred rodinou, ty nevies urcit hranice 3-rocnemu dietatu a nutis 10-rocne sa s nim hrat kedy chce a ako chce, mlady muz nema ziadny klud, priestor pre seba a jasne, ze reaguje krikom a este bit ho za to, no krasna rada od manzela, rodic roka fakt
Ty pracujes? Ak nie zvazila by som ist do prace, muz nech robi menej a venuje sa rodine. A synovi dajte priestor.
Tvoj syn nie je problem a ani nema dovod na navstevu psychologa, problem si primarne ty a tvoj muz, tvoj muz verim, ze z objektivnych dovodov uprednostnuje pracu pred rodinou, ty nevies urcit hranice 3-rocnemu dietatu a nutis 10-rocne sa s nim hrat kedy chce a ako chce, mlady muz nema ziadny klud, priestor pre seba a jasne, ze reaguje krikom a este bit ho za to, no krasna rada od manzela, rodic roka fakt
Ty pracujes? Ak nie zvazila by som ist do prace, muz nech robi menej a venuje sa rodine. A synovi dajte priestor.
@petamich neviem ci si citala detajlnejsie, ale snazim sa synovi davat priestor pre seba, casto chodi aj s kamartmi v jeho von... problem nastava, len ked su obaja spolu doma...dcera vyslovene vyzaduje jeho pozornost, aj ked sa ju snazim zabavit ja
@anonym_autor velke rozdiely su dobre pre rodicov, nie pre deti. Ako sa ma predpubertak hrat s 3rocnym krpcom? Treba naozaj zapriahnut otca a nechat dceru, nech sa nalepi na otca. 10rocny naozaj nemoze suplovat otca.
K psychológovi, pretože 10 ročný chlapec sa nechce hrať s 3 ročným dievčatkom? Ako fakt? 🤦🏻♀️ Súhlasím s názorom vyššie, víkendy nech muž venuje rodine.
@melanta to nie je dovod, dovod su len jeho reakcie, vrieska a nepocuva ma
@anonym_autor .... Vrieska a nepočúva ťa, lebo ty nepočúvaš a nevnímas jeho
@doriiis ja ho pocucam a casto sa s nim rozpravam aj osamote, ale mam pocit ze to nema ziadny efekt
Mozno kusok iny pohlad. Mame 4 deti. Aj u nas je krik. Kazdy chce svoje. A toho tam nechce a ten ist nemoze.
U im ich kompromisu. Chvilku sa hrajte takto a potom sa budes sam. Teraz sa chod ty ucit a ona nech sa chcilku hra/kresli.
Teraz sa hraj s nou. Potom sa budes s nim. Teraz budete von. Potom budete dnu a podobne. Treba hladat veci ktore ich vedia spojit pri nejakej aktivite.
Ani nam dospelim sa nechce hrajuskat s malymi detmi, nie este chlapcovi 😃
@doriiis ja ho pocucam a casto sa s nim rozpravam aj osamote, ale mam pocit ze to nema ziadny efekt
@anonym_autor bohužiaľ musíte pochopiť že vás syn nemá 5 ale 10. Dostáva sa do veku kedy sa nebude zabávať s 3 ročným dievčatkom. A je to preňho obťážujuce lebo on ma iné záujmy. Bohužiaľ buď to ty vydržíš a stále dookola budeš tej 3 ročnej vysvetľovať a muž ťa bude v tom podporovať alebo to skončí tak že tvoj syn bude mať doslova averziu na sestru. Je to chalan bohužiaľ, videla som kopu bratov ktorý sa nehrali s sestrami lebo oni sa hrali dievčenské veci. Neviem ako sa chce hrať tvoja dcéra s bratom ale či on to nevníma ako potupu alebo ako to nazvať sa hrať. Lebo určite 10 ročný chalan čo pôjde o 3 roky do puberty nechce sa hrať s bábikami a zvieratkami. Dnešné deti už sú aj inak vyspelé. Nehrajú sa už s hračkami v tom veku skôr tie digitálne hry atd.
Možno vy by ste mali ísť k psychológovi aby vám poradil ako to zvládnuť
Mozno kusok iny pohlad. Mame 4 deti. Aj u nas je krik. Kazdy chce svoje. A toho tam nechce a ten ist nemoze.
U im ich kompromisu. Chvilku sa hrajte takto a potom sa budes sam. Teraz sa chod ty ucit a ona nech sa chcilku hra/kresli.
Teraz sa hraj s nou. Potom sa budes s nim. Teraz budete von. Potom budete dnu a podobne. Treba hladat veci ktore ich vedia spojit pri nejakej aktivite.
@maryetta o toto sa aj snazim...ty si ma asi jedina pochopila...ostatne ma tu snad len odsudzuju... Robime kazdu chvilu nieco, venujem sa aj obom, aj osobitne, no dcera chce byt so synom ked sme doma a pretoe su stale konflikty medzi nimi...muz odmieta zmenit pracovnu dobu
@maryetta o toto sa aj snazim...ty si ma asi jedina pochopila...ostatne ma tu snad len odsudzuju... Robime kazdu chvilu nieco, venujem sa aj obom, aj osobitne, no dcera chce byt so synom ked sme doma a pretoe su stale konflikty medzi nimi...muz odmieta zmenit pracovnu dobu
@anonym_autor muž odmieta - hmm, čiže len a len dôkaz, že problémom je muž a otec, ktorý má prácu ako vyššiu prioritu než deti. Chudák deti.
@anonym_autor bohužiaľ musíte pochopiť že vás syn nemá 5 ale 10. Dostáva sa do veku kedy sa nebude zabávať s 3 ročným dievčatkom. A je to preňho obťážujuce lebo on ma iné záujmy. Bohužiaľ buď to ty vydržíš a stále dookola budeš tej 3 ročnej vysvetľovať a muž ťa bude v tom podporovať alebo to skončí tak že tvoj syn bude mať doslova averziu na sestru. Je to chalan bohužiaľ, videla som kopu bratov ktorý sa nehrali s sestrami lebo oni sa hrali dievčenské veci. Neviem ako sa chce hrať tvoja dcéra s bratom ale či on to nevníma ako potupu alebo ako to nazvať sa hrať. Lebo určite 10 ročný chalan čo pôjde o 3 roky do puberty nechce sa hrať s bábikami a zvieratkami. Dnešné deti už sú aj inak vyspelé. Nehrajú sa už s hračkami v tom veku skôr tie digitálne hry atd.
Možno vy by ste mali ísť k psychológovi aby vám poradil ako to zvládnuť
@anonym_f0f734 ona sa s nim nechce hrat typicke dievcenske hry, chce aby si s nou napriklad kreslil, alebo schovku atd... No on odmietne potom zacne kicat, ja vezmem dceru ze sa ideme hrat spolu, aby sa nehadali a ona zas len za nim uteka...ja uz neviem ci ich mam uplne od seba separovat....lebo to nejde ani po dobrom, ani po zlom
A autorka sa ďalej úspešne vyhýba tomu, aby priznala, že problémom nie je ona, ani syn, ani dcéra. Typické
@anonym_f0f734 ona sa s nim nechce hrat typicke dievcenske hry, chce aby si s nou napriklad kreslil, alebo schovku atd... No on odmietne potom zacne kicat, ja vezmem dceru ze sa ideme hrat spolu, aby sa nehadali a ona zas len za nim uteka...ja uz neviem ci ich mam uplne od seba separovat....lebo to nejde ani po dobrom, ani po zlom
@anonym_autor ešte raz a znova - muž nech zruší prácu cez víkendy. Nech sa rozhodne, či chce rodinu alebo prácu. Veľmi jednoduché. Furt dokolečka len omielaš to isté. Neviem, či máš tak nízke IQ alebo prečo nevieš pochopiť, že toto nie je chyba tvojich detí. Namiesto toho, aby si dokolečka riešila deti, začni poriadne riešiť muža. Buchni po stole, keď je fakt blbeček, ktorý nechápe, že deti ho potrebujú.
A autorka sa ďalej úspešne vyhýba tomu, aby priznala, že problémom nie je ona, ani syn, ani dcéra. Typické
@doriiis ja pisem ze sa snazim a zlyhavam vo vychove, lebo som s nimi sama cez viked...nikde sa naobhajujem, v prispevku som si sama priznala, ze zrejme robim chybu vo vychove...ale ked ta bavi si dilo mna rypnut, tak si urob radost...ja som chcela len pomoc/poradit...no Tu sa toho clovek asi nedocka bez vyryvania
@doriiis ja pisem ze sa snazim a zlyhavam vo vychove, lebo som s nimi sama cez viked...nikde sa naobhajujem, v prispevku som si sama priznala, ze zrejme robim chybu vo vychove...ale ked ta bavi si dilo mna rypnut, tak si urob radost...ja som chcela len pomoc/poradit...no Tu sa toho clovek asi nedocka bez vyryvania
@anonym_autor nikto tu nevyrýva, ale ako ti napísať, aby si pochopila, že máš riešiť muža. Nesnažíš sa. Robíš len veci, ktoré nepomáhajú a sú zbytočné. Jedinú vec, ktorá pomôže, tú ignoruješ. Tou je tvoj muž a pochopenie, že musí uprednostniť deti pred prácou.
@anonym_autor ešte raz a znova - muž nech zruší prácu cez víkendy. Nech sa rozhodne, či chce rodinu alebo prácu. Veľmi jednoduché. Furt dokolečka len omielaš to isté. Neviem, či máš tak nízke IQ alebo prečo nevieš pochopiť, že toto nie je chyba tvojich detí. Namiesto toho, aby si dokolečka riešila deti, začni poriadne riešiť muža. Buchni po stole, keď je fakt blbeček, ktorý nechápe, že deti ho potrebujú.
@melanta ked mas potrebu ma urazat radsej nekomentuj, pislala som uz vyssie ze som to s muzom riesila, bez efektu ...ty mas asi nizke IQ ked potrebujes takto urazat, je to prizemne
Tak sa tvár, že muža nemáš ďalej a miesto toho sa psychicky rucaj a vyčítaj si. Nevidíš alebo skôr nechceš vidieť hlavný problém. Zjavne ani vzťah s mužom nebude dobrý ako vidím.
Tak čo chces počuť? Pravdu určite nie. Miesto toho si ideš komplexy a frustráciu vybijat na nevinnom dieťati.
Chlapec k psychológovi určite nepatrí.Nerobi nič zle ani neobvyklé.To len vy ste celkom ako rodičia nepochopili a nechapete
@melanta ked mas potrebu ma urazat radsej nekomentuj, pislala som uz vyssie ze som to s muzom riesila, bez efektu ...ty mas asi nizke IQ ked potrebujes takto urazat, je to prizemne
@anonym_autor kde ťa urážam? Pre mňa bolo na prvom mieste vždy moje dieťa. Takého muža by som poslala do prdele. Keď nemá záujem byť s deťmi v takomto citlivom veku, zbalil by si veci a išiel by do riti. Ty akceptuješ, že sú pre neho deti nepodstatné. Za mňa takéto niečo dobrá matka nerobí. Ľutujem tvoje deti.
@petamich neviem ci si citala detajlnejsie, ale snazim sa synovi davat priestor pre seba, casto chodi aj s kamartmi v jeho von... problem nastava, len ked su obaja spolu doma...dcera vyslovene vyzaduje jeho pozornost, aj ked sa ju snazim zabavit ja
@anonym_autor no vidid to mala si mat mensi vekovy rozdiel,Ale ty mne prides taka zena co nad vsetkym stona a nezvlada len dve deti,co sa nevie obracat.Taka neschopna do zivota
Načo mal deti keď na ne nemá čas a ešte ti odkazuje aby si ich bila? Ste na tie peniaze odkázaní alebo je len lenivý venovať sa vlastnej rodine? Buchni konečne po stole, zajtra ráno ideme všetci na výlet /prechádzku /niekde a po obede sa o deti staráš ty. Chlapec nepotrebuje psychológa ale rodinnú pohodu. V tom veku by mu liezla na nervy aj keby mala tiež 10 rokov a stále za ním doliezala.
Vidim ze su Tu len same dokonale matky, dufam ze mate krasny den, ked ste si poniektore pohonili ego na inej matke, kora chcela len podporit a poradit...prvy krat som sam prisla po nejaku radu a teda uz aj posledny krat...ani vo sne by ma nenapadlo, ze forum pre mamicky, vie byt plne neempatickych "dokonalych zien"
Vidim ze su Tu len same dokonale matky, dufam ze mate krasny den, ked ste si poniektore pohonili ego na inej matke, kora chcela len podporit a poradit...prvy krat som sam prisla po nejaku radu a teda uz aj posledny krat...ani vo sne by ma nenapadlo, ze forum pre mamicky, vie byt plne neempatickych "dokonalych zien"
@anonym_autor
Nemyslím si, že sa tu do teba navážajú. Len ty si zamotaná a neriešis čo máš, len si ideš svoje. Preto veľmi ťažko dôjde u vás k naprave
@anonym_autor neporadím ale sesternica ma to iste. Dievča 16 chlapec 9 a cestu si k sebe nenašli. Podľa mňa aj preto, že sú to 2 rozdielne povahy. Dievča introvert a chlapec neskutočné spoločensky, On by do určitého veku aj s cudzím odišiel.
Tcoje deti su uplne normalne, ale ako pisali vyssie - zlyhava otec. Ak by si bola sama s detmi a otec by sa nezaujmal, tak sa aj deti budu spravat inac, pretoze by si mohla povedat tato odisiel je blb zvladneme to … takto ani nie je ani je …. Mala ho vidi z rychliku tak nerobi rozdiel maly velky chlap. Mala je v skolke? Ty pracujes? Tak nejak to musite zvladnut, aby sa aj on zapojil. Empatiu necakaj, pretoze nechces vidiet pricinu a chranis ho ako keby bol zo zlata …

@anonym_autor tvoj muž by mal uprednostniť rodinu pred peniazmi a tráviť čas s deťmi, venovať sa im, vziať aj syna na mužskú turistiku, proste byť prítomný v rodine.